Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Δίας ο Μεγαλειώδης Πλανήτης

 
Το διαστημόπλοιο Juno εκτοξεύτηκε το 2011 και μπήκε σε τροχιά 53 ημερών γύρω από τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος τον Ιούλιο του 2016. Οι κάμερες της αποστολής κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες της ατμόσφαιρας του Δία όπου κυριαρχούν τα σύννεφα, σύνθετες αναταράξεις, δίνες, τεράστιοι κυκλώνες και καταιγίδες. Η NASA δημοσίευσε τις εικόνες καλώντας όποιον επιθυμεί να τις επεξεργαστεί.
Δύο επιστήμονες, ο Σον Ντοράν και Τζέραλντ Αϊχσταντ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βελτιώνοντας τα χρώματα και τις αντιθέσεις των φωτογραφιών και προσφέροντας μία μοναδική ματιά στον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.
Αποψη του Δία στα μέσα Δεκεμβρίου του 2017, όταν η αποστολή Juno ολοκλήρωνε τη δέκατη περιφορά γύρω από τον πλανήτη, σε απόσταση περίπου 8.500 μιλίων (13.6794 χλμ) από τις κορυφές των νεφών.

jupiter-NASA photos (6)

Τα σύννεφα μπλέκονται μεταξύ τους, σχηματίζοντας δίνες και στρόβιλους.

jupiter-NASA photos (10)

Ο Δίας από μακριά, στον όγδοη περιφορά του Juno. Οι επιστήμονες καταμετρούν μία νέ α περιφορά Δία κάθε φορά που το Juno φτάνει στο πλησιέστερο σημείο του.

jupiter-NASA photos (7)

Πολύπλοκες αναταράξεις σε ζώνες περνούν δίπλα από μια κυκλική, λευκή καταιγίδα, τον Νοέμβριο του 2017.

jupiter-NASA photos (9)

Επανεπεξεργασία εικόνας που προέρχεται από το διαστημικό σκάφος Voyager 2, το οποίο περνώντας από τον Δία το 1979 αποτύπωσε το «Μεγάλο Κόκκινο Σημείο»

jupiter-NASA photos (19)

Περιστρεφόμενα σύννεφα που μοιάζουν σαν πίνακας ζωγραφικής, τραβηγμένα στην ένατη περιφορά.

jupiter-NASA photos (15)

Το ταρασσόμενο Μεγάλο Κόκκινο Σημείο απομακρύνεται από τη οπτικό πεδίο του Juno και στο επίκεντρο έρχονται οι δυναμικές ζώνες της νότιας περιοχής του Δία. Ο Βορράς είναι στα αριστερά της εικόνας και ο Νότος είναι στα δεξιά. Η εικόνα τραβήχτηκε στις 10 Ιουλίου του 2017, καθώς το διαστημόπλοιο Juno πραγματοποιούσε το έβδομο ταξίδι γύρω από τον Δία και βρισκόταν σε απόσταση 16.535 χιλιόμετρα από τις κορυφές των σύννεφων του πλανήτη.

jupiter-NASA photos (5)

Μία ευρυγώνια λήψη της νεφελώδους ατμόσφαιρας πάνω από το βόρειο ημισφαίριο του αέριου γίγαντα.

jupiter-NASA photos (12)

Σαν να ανακατεύεις γάλα μέσα σε μια κούπα καφέ… ο Δίας στην όγδοη περιφορά.

jupiter-NASA photos (13)

«Το διαστημικό σκάφος Juno αιχμαλώτισε την παραπάνω εικόνα μόλις 18.700 χιλιόμετρα από τις κορυφές των νεφών του Δία, περίπου όσο η απόσταση μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Περθ της Αυστραλίας», γράφει στην επεξηγηματική λεζάντα η NASA.



jupiter-NASA photos (16)

Λεπτομερής άποψη των σύνθετων αναταράξεων πάνω από τον Δία, όπως τις κατέγραψε το Juno στη δέκατη περιφορά του.

jupiter-NASA photos (17)

Δύο οβάλ λευκές καταιγίδες τον Μάιο του 2017

jupiter-NASA photos (18)
jupiter-NASA photos (20)

NASA / SwRI / MSSS / Gerald Eichstädt / Seán Doran


http://terrapapers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters