Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ιράν και Ρωσία φέρνoυν τα πάνω κάτω σε Ασία και Ευρώπη: Ενοποιούν το τραπεζικό σύστημα πληρωμών – Ακολουθεί και η Τουρκία;

Ιράν και Ρωσία βρίσκονται στη διαδικασία ενοποίησης των τραπεζικών συστημάτων πληρωμών τους τινάζοντας στον αέρα το δυτικό τραπεζικό σύστημα το οποίο υποβαθμίζεται συνεχώς στην Ασία ενώ την ίδια στιγμή οι Υπουργοί Άμυνας Πεκίνου και Τεχεράνης συμφώνησαν για την δημιουργία αμυντικής συμμαχίας αποστέλλοντας «μήνυμα» στην Ουάσιγκτον .

«Μόσχα και Τεχεράνη διαπραγματεύονται μια οικονομική συμφωνία μεταξύ των κεντρικών τραπεζών τους, η οποία θα αλλάξει το ρου των γεγονότων για την άρση των νομικών ζητημάτων», ανέφερε ο Davood Mohammad Beigi, διευθυντής του Τμήματος Συστήματος Πληρωμών της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν (CBI).

«Σήμερα, το Ιράν έχει τους στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία στον τομέα των διεθνών πιστωτικών καρτών και έχουν ληφθεί πολλά τεχνικά μέτρα τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Beigi.

Οι δύο χώρες αναμένεται να συνεργαστούν στενά στον τομέα αυτόν αλλά και σε άλλους τομείς, αλλάζοντας τον οικονομικό χάρτη .

«Πρόκειται για κανονικές χρεωστικές κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πελάτες μας στο εξωτερικό», σημείωσε ο Ιρανός διευθυντής.

«Σε σχέση με το επιτόκιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του πελάτη και της τράπεζας, η (ρωσική) τράπεζα πληρώνει το ποσό σε ξένο νόμισμα και  αποσύρει  ίσο ποσό από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ατόμου», εξήγησε ο Beigi.

Ανακοινώθηκε ότι το πρώτο στάδιο ενσωμάτωσης των τραπεζικών συστημάτων πληρωμών Ιράν και Ρωσίας θα εφαρμοστεί τους επόμενους τρεις μήνες.

«Οι Ιρανοί πολίτες που διαθέτουν κάρτες Shetab (ιρανική κρατική  υπηρεσία πληρωμών) και οι Ρώσοι που κατέχουν κάρτες Business Bank θα μπορούν να χρησιμοποιούν ΑΤΜ και των δύο χωρών», δήλωσε ο Seyyed Abu-Taleb Najafi, οικονομικός αξιωματούχος στις τραπεζικές υποθέσεις του Ιράν.

«Οι δυο χώρες θα συνεργαστούν στενά στις μαγνητικές-χρεωστικές κάρτες».

Την ίδια στιγμή ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Chang Wanquan συναντήθηκε  με τον υποδιοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υποστράτηγο  Ghadir Nezamipour, στο Πεκίνο.
Σύμφωνα με πηγές , Chang και Nezamipour δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους και να διατηρήσουν στενές πλέον στρατιωτικές σχέσεις σε όλο το πλέγμα των θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες .

«Υπό τις νέες συνθήκες, η αμυντική συνεργασία Κίνας-Ιράν αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση, να δείξει σε όλο τον κόσμο την δύναμη της» , ανέφερε ο Τσανγκ, σύμφωνα με  το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον Νοέμβριο του 2016, ο Chang και ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Χοσέιν Ντεχγκάν, υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που περιλαμβάνει ανταλλαγές στρατιωτικού χαρακτήρα, κοινή εκπαίδευση κατά της τρομοκρατίας και κοινές ασκήσεις.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το Ιράν και η Κίνα διεξήγαγαν μια κοινή ναυτική άσκηση στον Περσικό Κόλπο,  ενώ το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. παρακολουθούσε την δράση κινεζικών και ιρανικών πολεμικών πλοίων  στο Στενό του Ορμούζ.

Καθώς αναπτύσσεται σιγά σιγά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά πλέον το Ιράν στην προσπάθειά του να αποφύγει τις απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πριν μερικούς μήνες  η κυβέρνηση Τραμπ  ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον της Ιρανικής Ισλαμικής Δημοκρατίας, γι’ αυτό μια κινεζική κρατική επιχείρηση επενδύσεων ανέφερε ότι έδωσε πίστωση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ιρανικές τράπεζες που θα χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα το γουάν και το ευρώ και όχι το δολάριο, παρακάμπτοντας τις αμερικανικές κυρώσεις.
Σαφώς, η επιρροή  της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή και την Ασία αρχίζει να μειώνεται όλο και περισσότερο καθώς περνούν τα χρόνια.
Η πρόσφατη ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ, η οποία διεξήχθη υπό τις απειλές των  Η.Π.Α. αποδεικνύει ότι η αμερικανική πολιτική δεν μπορεί πλέον να ελέγξει την βούληση του υπόλοιπου κόσμου.

Η μόνη πραγματική επιλογή που έχουν αφήσει οι Η.Π.Α. σε χώρες, είναι να στραφούν στην Ανατολή και σε Κίνα και Ρωσία αλλάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη για πρώτη φορά.


https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters