Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Η Ελλάδα σταματάει να εκδίδει αντι-Navtex απέναντι στις παράνομες Navtex αμφισβήτησης του Αιγαίου από την Τουρκία – Αλλαγή τακτικής ή μία ακόμη υποχώρηση;



Η Ελλάδα αλλάζει τακτική και σταματάει να βγάζει αντι-Navtex όταν οι Τούρκοι με παράνομες Navtex δεσμεύουν περιοχές στο Αιγαίο για να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις. Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να επικεντρώσει την πολιτική του σε διαβήματα και παρεμβάσεις στον διοικητή του φορέα που είναι υπεύθυνος για όλο την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού Αρχιπελάγους με στόχο να σταματήσει αυτός ο «χαρτοπόλεμος» που κρίνεται αναποτελεσματικός.


Το ερώτημα όμως είναι αν η νέα αυτή τακτική που φαίνεται να έχει υιοθετηθεί και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών θα αποδώσει ή θα κριθεί επίσης αναποτελεσματική και θα δώσει το δικαίωμα στους Τούρκους να θεωρήσουν πώς νομιμοποιούνται οι αξιώσεις τους από την στιγμή που δεν υπάρχει αντίδραση στις Navtex που εκδίδει. 

Σημειώνεται πώς αποκλειστικός και μόνος αρμόδιος για την έκδοση Navtex και Notam στην περιοχή του Αιγαίου  και πιο συγκεκριμένα εντός του FIR Αθηνών είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία βεβαίως λαμβάνει στοιχεία από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία. Οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία δεν έχει αρμοδιότητα και συνεπώς οι τουρκικές Navtex είναι παράνομες. Άρα δεν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται στην ονομαζόμενη περιοχή Navarea III, που περιλαμβάνει και το Αιγαίο, σύμφωνα με το σκεπτικό του ΓΕΕΘΑ.

Σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε λοιπόν Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με θέμα τη διαμόρφωση εθνικής θέσης για την αντιμετώπιση της τουρκικής πρακτικής εκδόσεως μονομερώς Notam, Navtex και Subnote, αποφασίστηκε:

Πρώτον η Ελλάδα να σταματήσει την εκπομπή Anti-Navtex ως αντίδραση στις παράνομες-παράτυπες αγγελίες Navtex από μη εξουσιοδοτημένους τουρκικούς σταθμούς, με παράλληλη «ανακοίνωση» προς Navarea III ότι η διακοπή αυτή δεν συνιστά καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αποδοχή των μονομερών τουρκικών αμφισβητήσεων ως προς τα όρια των ελληνικών Navtex.

Σε δεύτερη φάση θα ενημερωθεί ο διοικητής της Ισπανικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας για την ελληνική απόφαση η οποία θα παρουσιαστεί ως «ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοίας». Πόσο πετυχημένο μπορεί να είναι αυτό βεβαίως, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.
Δεύτερον να σταλεί επιστολή στον επικεφαλής της Navarea III με την οποία θα ζητείται να αναγράφεται στα κείμενα των αγγελιών που αναπαράγουν τις αγγελίες της τουρκικής πλευράς που αναφέρονται στα διεθνή ύδατα των ελληνικών περιοχών ευθύνης Navtex, η επισήμανση πως «η αγγελία της Navarea III δεν περιλαμβάνει καμία αμφισβήτηση για τα όρια των περιοχών ευθύνης Navtex, των ελληνικών σταθμών Λήμνου και Ηρακλείου».

Αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση, τότε θα εγερθεί θέμα καταχρηστικής συμπεριφοράς του Navarea III Coordinator, στο Navtex Coordinating Panel, αφού πρώτα γίνουν διαβήματα στο Ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ως τρίτο βήμα αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς την Υδρογραφική Υπηρεσία της Ισπανίας με την οποία θα απορρίπτονται οι από 30-06 ως 26-07-2017 επιστολές του διοικητή της και οι ισχυρισμοί του για τα όρια των ελληνικών περιοχών Navtex και όσα υποστήριξε περί μη αποκλειστικής ελληνικής αρμοδιότητας έκδοσης αγγελιών Navtex που αφορούν ελληνικά χωρικά ύδατα.

Είπαμε πώς, αν η νέα αυτή πρακτική αποδειχθεί πιο αποτελεσματική από τις αντι-Navtex αυτό μένει να αποδειχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πώς η Τουρκία δεν θα σταματήσει να προκαλεί στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Μετά δε τις ανακοινώσεις περί σχεδίου ανακήρυξης αιγιαλίτιδας ζώνης και ΑΟΖ μάλλον έξαρση θα πρέπει να περιμένουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters