Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι BRICS διαλύουν Δύση-Σόρος και δημιουργούν νέο ενιαίο σύστημα εμπορίου με βάση τον χρυσό.

Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία από την συμμαχία Κίνας-Ρωσίας, οι οποίοι περιθωριοποιούν καθημερινά το δυτικό σύστημα εμπορίου και νομισμάτων , με ένα δικό τους βασισμένο στον χρυσό,  κτυπώντας  τις ΗΠΑ εκεί που «πονάνε».

Σύμφωνα με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, το παραδοσιακό εμπορικό σύστημα που έχει έδρα  στο Λονδίνο θα ξεπεραστεί σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και θα μετατοπιστεί στην Ανατολή κατά Πεκίνο μεριά .
Οι χώρες BRICS, που περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, εξετάζουν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ενοποιημένου συστήματος εμπορίου με βάση τον χρυσό  «τόσο εντός χωρών BRICS όσο και στο επίπεδο των διμερών επαφών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρώτου αντιπροέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Σεργκέι Σβέτσοφ στη διάσκεψη «Αγορά πολύτιμων μετάλλων».
«Το παραδοσιακό σύστημα εμπορίου που εδρεύει στο Λονδίνο και εν μέρει στις πόλεις της Ελβετίας καθίσταται όλο και λιγότερο σημαντικό καθώς δημιουργούνται νέοι εμπορικοί κόμβοι, πρώτα απ ‘όλα στην Ινδία, την Κίνα και τη Νότιο Αφρική», ανέφερε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο  της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, με βάση αυτό το ενοποιημένο σύστημα, είναι δυνατό να δημιουργηθούν μελλοντικά νέα κριτήρια αναφοράς (κατά προσέγγιση).
Ο αξιωματούχος αποκάλυψε επίσης τα σχέδια της Μόσχας με στόχο τη συνέχιση της πλήρους αναβάθμισης  του χρυσού στα αποθέματα της χώρας.
Η δήλωση έρχεται μετά από την αγορά 6 εκατομμυρίων ουγκιών (σχεδόν 187 τόνων) χρυσού μέσα σε 10 μήνες από το 2017 από την Ρωσία.
Τα τελευταία τρία χρόνια, η ρωσική Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε αγορές χρυσού, ενώ το περασμένο έτος η χώρα αγόρασε 6,4 εκατομμύρια ουγγιές (περίπου 199 τόνους).
Ενώ ο όγκος του χρυσού στα ρωσικά διεθνή αποθέματα αυξήθηκε κατά 11,6%, η εκτιμώμενη χρηματική αξία του χρυσού στα αποθεματικά αυξήθηκε και αυτή κατά 22,4%.
Τα κράτη μέλη των χωρών του συνασπισμού BRICS αντιπροσωπεύουν σχεδόν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους και περίπου το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ, έχοντας στην κατοχή τους Τράπεζα Ανάπτυξης , η οποία δημιουργήθηκε το 2014 για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής με στόχο την ανάπτυξη τόσο από τα κράτη μέλη της όσο και από άλλες αναδυόμενες οικονομίες.
Τα φιλόδοξα σχέδια της Ένωσης περιλαμβάνουν την ίδρυση ενός οικονομικού συστήματος εμπορίου «στο οποίο θα κυριαρχεί η Ανατολή », με κρατικούς οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας για αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως περιγράφεται από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi.
Υπενθυμίζουμε ότι νέα εποχή ξημερώνει πλέον  για την παγκόσμια οικονομία καθώς οι BRICS «τσακίζουν» την παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου.
Από τη μία λοιπόν, η Ρωσία απαγορεύει τις συναλλαγές με δολάρια στα ρωσικά λιμάνια ενώ η Κίνα εκδίδει συμβόλαια μελλοντικής αγοράς πετρελαίου (Futures), τιμολογημένα σε γουάν, ανταλλάξιμα σε χρυσό.
Ένα ακόμη επεισόδιο στον «Ψυχρό Πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Ρωσία, καθώς το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι απαγορεύει τις συναλλαγές με δολάρια σε όλα τα ρωσικά λιμάνια.
Η απόφαση εκδόθηκε από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ως «απάντηση» στο κλείσιμο των ρωσικών προξενείων σε πολιτείες των ΗΠΑ.
Ο βασικός λόγος, ωστόσο, τον οποίο η Μόσχα κάθε άλλο παρά επιχείρησε να αποκρύψει, αφορά την προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να αποδυναμώσει την αμερικανική οικονομία, καθώς με τη χρήση του δολαρίου -και- στα λιμάνια της, οι ΗΠΑ αποκομίζουν οφέλη, τα οποία στρέφουν με διάφορους τρόπους εναντίον της Ρωσίας.
Τα καουμποϊλίκια λοιπόν της Ουάσιγκτον, οι συνεχείς απειλές και οι κυρώσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην δημιουργία ενός αντίπαλου δέους, που τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από τις ΗΠΑ. Φαίνεται δε πώς οι απειλές σε βάρος του Ιράν και της Βόρειας Κορέας επισπεύδουν την συνεργασία των χωρών της Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters