Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σκληρότατη αερομαχία ανατολικά της Ρόδου με οπλισμένα τουρκικά F-16


Ανέβασε χθες και σήμερα τον πήχη των αεροπορικών προκλήσεων η Τουρκία. Την Τετάρτη έστειλε, όχι ένα ή δύο, αλλά 12 μαχητικά F-16 που ήταν όλα οπλισμένα. Σήμερα σημειώθηκε μέχρι το μεσημέρι μια σκληρότατη αερομαχία που διήρκησε σχεδόν μισή ώρα. Συγκεκριμένα χθες, τα μαχητικά της Τουρκίας μπήκαν στο Αιγαίο χωρισμένα σε έξι ζεύγη σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.


Αυτό που δείχνει όμως πως σταδιακά «ψάχνουν» να «ξεχειλώσουν» το πράγμα, είναι το γεγονός πως η προκλητικότητα των Τούρκων ήταν τέτοια που χρειάστηκε να σημειωθούν τέσσερις εμπλοκές. Να θυμίσουμε πως συνήθως γίνονται μία ή δύο και συνήθως μόνο ένα ζεύγος από τα τουρκικά μαχητικά είναι οπλισμένο και όχι όλα όπως χθες.

Οι εμπλοκές χθες ήταν αρκετά σοβαρές χωρίς όμως να απαιτηθεί κάτι πέραν του δέοντος από τους Έλληνες χειριστές ως προς την αντιμετώπιση. Τα τουρκικά μαχητικά σημείωσαν χθες συνολικά 15 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 12 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσεως.

Σήμερα μέχρι το μεσημέρι είχαν μπει στο Αιγαίο έξι τουρκικά F-16 και δύο Φάντομ F-4. Το πρώτο ζεύγος των τουρκικών μαχητικών F-16 μπήκε στο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 11:15 και παρακολουθούμενο στενά από ελληνικά μαχητικά βγήκε μεταξύ Χίου και Σάμου στις 11:38
Τα δύο τουρκικά Φάντομ F-4 μπήκαν μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 10:34 και βγήκαν δύο λεπτά αργότερα από το ίδιο σημείο.

Η σκληρή αερομαχία έγινε με δύο τουρκικά μαχητικά F-16 που μπήκαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ανατολικά της Ρόδου στις 12:21. Τα δύο αυτά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από την Κρήτη και στάλθηκαν να τα αναχαιτίσουν, υπέδειξαν στα τουρκικά την παραβίαση που είχαν κάνει και τα κάλεσαν να αποχωρήσουν. Τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουσαν και τότε τα ελληνικά προχώρησαν σε εμπλοκή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι συγκεκριμένοι τούρκοι χειριστές ήταν πεπειραμένοι καθώς δεν παρέδωσαν γρήγορα την προσπάθεια. Βγήκαν από τον ΕΕΧ στις 12:49, δηλαδή 28 ολόκληρα λεπτά μετά την χρονική στιγμή της εισόδου τους. Αν πέντε λεπτά είναι μια αιωνιότητα σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από ιπτάμενους που έχουν εμπλακεί σε αερομαχίες στο Αιγαίο, προφανώς τα 28 λεπτά είναι τεράστιο διάστημα.

Το συγκεκριμένο τουρκικό ζεύγος μάλιστα προσπαθώντας να πάρει «το αίμα του πίσω», ξαναμπήκε στην ίδια περιοχή στις 12:53 και βγήκε δύο λεπτά αργότερα στις 12:55, ίσα ίσα για να προκαλέσει. Άλλα δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο Αιγαίο μεταξύ Χίου και Σάμου λίγη ώρα αργότερα που και αυτά αναχαιτίστηκαν κατά πάγια τακτική από την ελληνική πολεμική αεροπορία.


newsbeast.gr
http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters