Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Η Ελληνίδα στην Αρχαιότητα. Τα Γυναικεία Πρότυπα από τον Μύθο έως την Κλασσική Εποχή (video)

Η Ελληνίδα στην Αρχαιότητα. Τα Γυναικεία Πρότυπα από τον Μύθο έως την Κλασσική Εποχή (video)
Υπήρξαν γυναίκες στην Αρχαιότητα που έδρασαν με αποτελεσματικότητα και έγιναν παραδείγματα προς μίμησιν σε πολλούς τομείς, όπως στην πολιτική – με την ευρεία της έννοια – και στην υπεράσπιση της πατρίδος.
Οι γυναίκες του μύθου όπως η Αντιγόνη, η Ιφιγένεια, η Άλκηστις, η Ανδρομάχη, η Πηνελόπη, αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς και έμπνευσης για εμάς στο παρόν και στο μέλλον.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑΣ


maxresdefaultΗ Δήμητρα Λιάτσα του Σαλονικιού γεννήθηκε το 1963 στην Θεσσαλονίκη. Έκανε φιλολογικές σπουδές. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην επιμέλεια βιβλίων. Μετέφρασε άνω των 30 τίτλων κυρίως από την Αγγλική γλώσσα.

Έγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, με αντικείμενο την Ελληνική Γραμματεία. Έδωσε σειρά ομιλιών προσκεκλημένη από το Ινστιτούτο Αριστοτέλης, με θέμα την Ελληνική Γραμματεία, την Ιστορία και την παιδεία.

Από το 2009 ασχολείται με την συστηματική μελέτη του Ομήρου και από το 2014 με την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Οδύσσειας. Από το 2017 θα ξεκινήσει και την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Ιλιάδος.


Έχει συγγράψει δύο βιβλία: “Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα” (2004) και “Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου” (2013), τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δήλιος.Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλώ, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα:
http://www.fryktories.net

ellasellas
https://www.diadrastika.com/2017/05/ellinida-stin-archeotita-gynekia-protypa.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters