Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, ΟΠΛΑ, ΕΠΟΝ)



ΟΤΑΝ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!..


Το 2005, όταν στην Ευρώπη συζητούσαν για την ανάγκη καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων και την καθιέρωση ημέρας μνήμης των θυμάτων τους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης -τότε Γραμματέας της Κ.Ε. της ψοφοδεξιάς Ν.Δ. και νυν πρόεδρος της βουλής- απέστειλε επιστολή στον «Ριζοσπάστη», στην οποία αρνείτο ότι  τα κομμουνιστικά καθεστώτα διέπραξαν εγκλήματα! Και για να μην ξεχνιόμαστε, ιδού τα αίσχη της ψοφοδεξιάς, της ζαρντιέρας και της καλτσοδέτας:

«Κατ’ αρχήν πρέπει να σας πω ότι είχε κατατεθεί μία πρόταση εδώ και πάρα πολλούς μήνες, να υπάρξει μία τέτοια έκθεση και μάλιστα με διαφορετικό τίτλο. Η Νέα Δημοκρατία, σε συνεργασία με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, την Έλσα Παπαδημητρίου, ήταν ριζικά αντίθετη για να υπάρξει τέτοια έκθεση στο Συμβούλιο της Ευρώπης. 


Πιστεύουμε ότι όσες διαφορές κι αν υπάρχουν ιδεολογικές μέσα στη δημοκρατία, που είναι και η πεμπτουσία της δημοκρατίας, δεν επιτρέπεται να έχουμε κείμενα, τα οποία, στην ουσία, μας διαχωρίζουν με τέτοιο τρόπο και που πολλά από τα γεγονότα που αναφέρονται πιθανόν και να μην είναι κι αληθή και να μην αναφέρονται με ειλικρίνεια, αυτά μπορούν να απασχολήσουν τους ιστορικούς του μέλλοντος και οι αναγνώστες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και βεβαίως ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία, που πιστεύει στην πολυφωνία, στη ζύμωση, στη συζήτηση και στην ένταση πολλές φορές που φέρνουν οι διαφορετικές εκτιμήσεις κι απόψεις, ένα κόμμα που νομιμοποίησε όλες τις φωνές του ’74 και που διαλέγεται και συζητάει με όλους τους φορείς και τα κόμματα και τους κοινοτικούς εταίρους, θεωρούμε ότι μία τέτοια συζήτηση είναι απαράδεκτη. 


Γι’ αυτό ακριβώς καταψηφίσαμε το κείμενο στην Επιτροπή και να ξέρετε ότι η απόφασή μας είναι να το καταψηφίσουμε και στην Ολομέλεια». 


ethnikismos.net


ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΝΑΡΙΑ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΣΟΚΑΡΧΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!..




Το 2006, όταν στην Ευρώπη συνέχιζαν να συζητούν την ανάγκη καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων και καθιέρωσης ημέρας μνήμης των θυμάτων τους (τελικά, καθιερώθηκε η 23η Αυγούστου το 2008), ο μέγας πασοκάρχης Ευάγγελος, έστελνε επιστολή στον «Ριζοσπάστη», στην οποία υποστήριζε ότι ο κομμουνισμός δεν διέπραξε εγκλήματα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ιδού ποιοι μας κυβερνούν:


«Είναι πραγματικά παράδοξο και προκλητικό εν έτει 2006 ένας διεθνής οργανισμός, που είναι στραμμένος προς την προστασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να εμφανίζεται με ένα κείμενο που πραγματικά προβαίνει στη λεγόμενη ιδεολογική χρήση της ιστορίας.
Δεν πρέπει η ιστορία να είναι το πεδίο μιας ιδεοληπτικής προσέγγισης από αυτόν που τυχαίνει κάποια στιγμή να έχει την πλειοψηφία ή την ισχύ. Η ιστορική αλήθεια είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο που το αναζητούμε και ίσως να μη το βρούμε και ποτέ.
Πάντως είναι ανιστόρητο να επιχειρεί κάποιος να εξομοιώσει τα φαινόμενα του ναζισμού ή του φασισμού ή τα φαινόμενα των αυταρχικών δικτατοριών της Νοτίου Ευρώπης, με τον κομμουνισμό ως σύστημα σκέψης και ως σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης. Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού έχει ανοίξει ένα μεγάλο πεδίο συζήτησης, αλλά αυτό φυσικά δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει τέτοιου είδους ιδεοληπτικές αξιολογήσεις και να συνθηματολογεί με τέτοιον τρόπο.
Το κείμενο αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι ένα κείμενο που ελπίζω ότι θα καταψηφιστεί από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και χαίρομαι γιατί και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ το κατεψήφισαν.
Υπήρξαν δυστυχώς προβλήματα σε πολλές χώρες που μετά την πτώση των συστημάτων του υπαρκτού σοσιαλισμού επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν αναδρομικά πολιτικές συμπεριφορές και στάσεις. Νομίζω ότι αυτό έχει οριστικά ξεπεραστεί και θα ήταν αδιανόητο, μιλώντας πάντα στο πλαίσιο του φάσματος του δημοκρατικού πλουραλισμού, να μιλούμε για ποινικοποίηση απόψεων και μάλιστα απόψεων που έχουν πολύ συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή και ιστορική αναφορά.
Είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους δημοκρατικά φερόμενους και ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους, όλους δηλαδή εκείνους που σέβονται τις αξίες και τις παραδοχές του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού που βασίζεται στην πολυφωνία, την ανεκτικότητα, σε όλα αυτά τα οποία προστατεύουμε μιλώντας για ευρωπαϊκό κοινωνικό δημοκρατικό κράτος δικαίου
».




ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, ΟΠΛΑ, ΕΠΟΝ)




Μαύρες σελίδες της ιστορίας της Ελλάδας μέσα από διηγήσεις και φωτογραφίες που σοκάρουν...


«Τους διέταζα να γδυθούν κι ύστερα τους έβαζα να γονατίσουν στο χώμα και να σκύψουν το κεφάλι πάνω σε μεγάλες πέτρες, που είχα αραδιάσει έξω από τα Διυλιστήρια της Ούλεν. Τότε έπαιρνα ένα τσεκούρι και τους έδινα μια τσεκουριά πίσω στο κεφάλι και αν δεν τους...αποτελείωνα με την πρώτη, τους έδινα και δεύτερη και τρίτη, ώσπου “να τα βροντήξουν”… Άλλα παλικάρια, όπως ο Τζογανάκος και ο Μακαρόνας, τους έδιναν κάμποσες μαχαιριές στην καρδιά και κατόπιν ερχόταν αλλουνού η σειρά. Όταν κουραζόμουν, έπαιρνε άλλος τη θέση μου…».


(Στέφανος Λιόλιος, δήμιος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ)


«Στην περιφέρεια Κονίτσης εκτελούσαν κατά ομάδες πολίτες, μητέρες, γέροντες, παπάδες, ως δήθεν “πράκτορες του μοναρχοφασισμού”. Ο κόσμος έτρεμε, ακούγοντας το όνομα “πράκτωρ”. Αλίμονο σ’ εκείνον που θα είχε την τύχη να του πέσει τέτοιος χαρακτηρισμός. Και τέτοιους χαρακτηρισμούς ήταν εύκολα να κάμει και ο πιο άξεστος συμμορίτης και διά μόνο τον λόγο, ότι κάποιος του αρνήθηκε να δώσει το ζώο ή ένα κομμάτι ψωμί… Από μερικά κομματικά μέλη άκουσα, μου ήλθε στα αυτιά μου, μια φοβερή είδησις. Πως κάτι παιδιά του Παιδομαζώματος από τη Ρουμανία, εστάλησαν να πολεμήσουν στην Ελλάδα!… Αισθάνθηκα τη μεγαλύτερη ντροπή! Συλλογιζόμουν το κατάντημά μας! Την ψευτιά μας! Την δολιότητα! Την απάτη! Την προδοσία! Την κακουργία και το έγκλημα! Γελάσαμε τους γονείς πως τα παιδιά θα “ζούσαν ευτυχισμένα, μακρυά από αεροπλάνα και πολέμους”! Και τώρα, μετά από έναν χρόνο “ανάπαυση” τα στέλναμε στον πόλεμο! Να πολεμήσουν εναντίον εκείνων που όφειλαν να σέβονται! Σκέφθηκα, ότι δεν είχαμε ούτε μιας δεκάρας φιλότιμο! Διότι αν είχαν έστω και μιας δεκάρας φιλότιμο εκείνοι που διέπραξαν τέτοιο ανοσιούργημα, έπρεπε να πέσουν στον Δούναβη να ξεπλύνουν την ντροπή και το αίσχος απ’ το κατάντημά τους! Αλλά που ντροπή!».


(Γεώργιος Μανούκας, εκ των υπευθύνων του Παιδομαζώματος)


«Σκότωναν φτωχές γυναικούλες γιατί έπλεναν ρούχα Ιταλών ή Γερμανών στρατιωτών. Θανάσιμο έγκλημα, επαίσχυντη αντιπατριωτική πράξη. Από πόσο πατριωτικό πάθος θα φλέγονταν αυτός ο λεβέντης για να σκοτώσει μια μάνα που έπλενε ρούχα για ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά της. Σκότωσαν εργάτες γιατί δούλευαν σε γερμανικές επιχειρήσεις. Στους ομαδικούς τάφους που άνοιξαν στο Περιστέρι, μπροστά στην αντιπροσωπεία των αγγλικών εργατικών συνδικάτων όλα τα πτώματα φορούσαν μπαλωμένα κουρέλια και τα χέρια τους ήταν χέρια εργατών… Σκότωσαν γυναίκες γιατί από την πείνα ή για να σώσουν τα παιδιά τους δόθηκαν για μια πανιότα ή για μια κονσέρβα σε Ιταλούς ή Γερμανούς στρατιώτες… Χιλιάδες αθώοι ανύποπτοι άνθρωποι σφαγιάσθηκαν δίχως να ξέρουν γιατί, ούτε αυτοί ούτε εκείνοι που εν ψυχρώ τους εκτελούσαν. Ολόκληρες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί με το πρόσχημα της συνεργασίας με τον εχθρό, ενώ στην πραγματικότητα κρύβονταν πίσω απ’ αυτά οικογενειακά ή προσωπικά μίση… Δρούσε ακόμα στις πόλεις για λογαριασμό του ΕΑΜ και η ΟΠΛΑ. Πρόκειται για τους φονιάδες που χρησιμοποιούσε το ΚΚΕ στην Κατοχή… Αυτήν την ηρωική πλευρά του “Εθνικού Έπους”, ίσως από μετριοφροσύνη δεν την αναφέρουν στους πανηγυρισμούς της Εθνικής Αντίστασης!».


(Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ)



ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΥΚΟΥΕ...!!!

«Στην Απάνω Μεσσήνη, ρίχναμε πολύ διαφωτιστικό υλικό. Θέλαμε να σπάσουμε τον πάγο του πληθυσμού και την “ηττοπάθειά” του. Τον καλούσαμε να πάρει θέση. Η Οιχαλία είναι ένα μεγάλο κεφαλοχώρι της Απάνω Μεσσήνης. Κάθε Κυριακή γίνεται εκεί μεγάλο παζάρι, που εξυπηρετεί τον πληθυσμό της Μεσσηνίας—Αρκαδίας. Ένα Σάββατο βράδυ, μπήκε ένας λόχος μας στο χωριό, κατά τον Οκτώβριο 1948. Όπου υπήρχε μαγαζί ανοίχτηκε, από τσαγκάρικο, εμπορικό, μέχρι φαναρτζίδικο. Γιόμισαν οι δρόμοι του χωριού σπασμένες πόρτες, τζάμια, παραθυρόφυλλα. Ούτε ένας κάτοικος δεν βγήκε στο παράθυρο να διαμαρτυρηθεί. Χάλαγε ο κόσμος από τους βρόντους της βαριάς και από το τρίξιμο των λοστών. Όσοι χωριάτες, άλλων μακρινών χωριών, είχαν πάει από βραδύς στην Οιχαλία, με τις πραμάτειες των, και είχαν πλαγιάσει στους δρόμους, τσαλαπατήθηκαν και οι ίδιοι και οι πραμάτειες τους. Το πρωί-πρωί, βγήκε δειλά-δειλά ο πληθυσμός. Οι δρόμοι ήταν γιομάτοι γνέματα, μπογιές βαφής, πρόκες, καλαπόδια, τσαλαπατημένες ντομάτες και μελιτζάνες. Οι αντάρτες δεν είχαν αφήσει τίποτα στα μαγαζιά. Όσα δεν χρειάζονταν, τα πέταγαν στους δρόμους. Τ’ άλλα χωριά, που ήρθαν πρωί στο παζάρι για να ψωνίσουν, βρήκαν γιομάτους τους δρόμους με προκηρύξεις μας. Ίσως να διάβαζαν και καμμιά. Περισσότερο, όμως, μελετούσαν και “θαύμαζαν” τα έργα μας. Φαίνεται πως τα έργα μας, μιλούσαν κατ’ ευθείαν στην καρδιά και στον νου του λαού…».



























































































































































ellas2.wordpress.com




ΔΙΑΒΑΣΤΕ OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ:



Ο Στρατής Μυριβήλης για τον Κομμουνισμό «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»


«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΑΘΗΝΑ 1945 - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 


ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΚΕ! ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ!... 


Απρίλης 1947: Ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ από τους άθεους συμμορίτες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ! 



Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ...ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ! 


ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Ελένη Παπαδάκη. Ο Άγγελος Που Θα Θυμάσαι Για Πάντα... 



Οι Εύζωνες του 5/42 και η ηρωική ιστορία τους - Η μεγάλη σφαγή 300 παλληκαριών από το εθνοκτόνο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!



Η σφαγή νεαρών αποφοίτων της Σχολής Αστυνομίας απ΄τους ελασίτες το Πάσχα του 1944. 



Η εποποιία του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι



ΒΙΝΤΕΟ "ΕΛΕΝΗ" ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ (Ολόκληρη η ταινία) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ!


Πηγή
http://elldiktyo.blogspot.gr/2014/08/kke.egklimaties.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters