Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Προίκα στο Κράτος τα πατρογονικά σου



Σου άφησαν οι γονείς σου κληρονομιά και δεν μπορείς να πληρώσεις τους φόρους για να παραμείνει στα χέρια σου; Πολύ απλά θα την δίνεις προίκα στο κράτος για να μην χρωστάς τους φόρους που σου επιβάλλει για την αποδοχή των πατρογονικών σου. 
Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά το κράτος θα σου κατάσχει το σπίτι αφού αν δεν δύνασαι να πληρώσεις τον φόρο κληρονομιάς, ο οποίος με τον μήνα θα προσαυξάνεται, τότε ούτως ή άλλως θα σου το έπαιρνε  το κράτος για οφειλές προς το δημόσιο.

Βέβαια, με το να το δώσεις οικειοθελώς προίκα στο κράτος δεν θα έχεις τον φόβο ότι η διαφορά του ποσού από το "κοράκι", που θα το χτυπούσε στον πλειστηριασμό ως κατασχεθέν,  να σε ακολουθεί εφ' όρου ζωής μέχρι να ξεχρεώσεις.  
Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορεί η αξία του ακινήτου που κληρονόμησες να είναι τεράστια και ο φόρος μικρός σύμφωνα με την αξία του, αλλά το κράτος εννοείται ότι δεν πρόκειται να σού δώσει ούτε την διαφορά αλλά ούτε και μέρος των κερδών από την πώλησή του σε "κοράκι" ως "προικώο"  και όχι ως κατασχεθέν. 

Τη δυνατότητα εξόφλησης μέρους ή του συνόλου του οφειλόμενου φόρου κληρονομίας με εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο, θα δίνει η απόφαση του ΓΓΔΕ με την οποία θα εξειδικεύονται οι λεπτομέρειες για την μεταβίβαση ακινήτων . 
Ουσιαστικά, όσοι οφείλουν στο Δημόσιο φόρο κληρονομίας θα μπορούν να πληρώνουν μεταβιβάζοντας το ακίνητο ώστε να διαγράφεται η οφειλή τους. 
Το Υπ. Οικονομικών απάντησε σχετικά με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση βουλευτών.  

Σύμφωνα με το έγγραφο: Με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 82 του Κώδικα διατάξεων φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παίγνια, ο οποίος κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του ν. 2961/2001, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή της με την παρ. 9 του άρθρου 184 του ν. 4261/2014 καθώς και με την παρ. 15 του άρθρου 52 του ν. 4276/2014 (Α' 155), ορίζεται ότι "Με πράξη της Φορολογικής Διοίκησης επιτρέπεται η εξόφληση του συνόλου ή μέρους οφειλόμενου φόρου κληρονομιάς από οφειλέτη που βρίσκεται σε αδυναμία να τον καταβάλει με μετρητά, μετά από αίτησή του, με μεταβίβαση στο Ελληνικό Δημόσιο της πλήρους κυριότητας ολοκλήρου αξιόλογου κληρονομιαίου ή άλλου ακινήτου, το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης και δεν βαρύνεται με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα, αγωγή ή άλλο βάρος.  

Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδεται στον οφειλέτη η τυχόν διαφορά μεταξύ της αξίας του ακινήτου που προσφέρεται και του φόρου κληρονομιάς που οφείλεται. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία εξόφλησης του φόρου και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου". 

Διευκρινίζεται ότι με την επικείμενη έκδοση της ως άνω υπουργικής απόφασης, θα καθοριστούν, μεταξύ άλλων, η διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ο φορολογούμενος και να συγκεντρώσει ο αρμόδιος Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. παραλαβής της αίτησης, καθώς και το όργανο στο οποίο θα αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης, συμπληρωμένος καταλλήλως, προκειμένου να αποφασίσει για την αποδοχή του αιτήματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters