Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Russia Today: Ελληνική πόλη-φάντασμα «αγνοείται» από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ζητάει τον ΕΝΦΙΑ «κανονικά»!

Με τις νέες φωτογραφίες του χωριού Ροπωτό, ασχολείται το ρωσικό δίκτυο Russia Today , λόγω της εκτεταμένης κατολίσθησης η οποία έχει ξεκινήσει από το 2012, καταδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειες της φύσης στην άλλοτε ακμάζουσα κοινότητα.


Το χωριό Ροπωτό, στην περιοχή των Τρικάλων στην κεντρική Ελλάδα, έχει πλέον εγκαταλειφθεί όταν οι χωρικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει εντελώς, ενώ άλλα φαίνεται να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανέπαφα. Το έδαφος είναι σαθρό , και σύμφωνα με πρόσφατο ντοκιμαντέρ απεικονίζεται η δεινή κατάσταση των πληγέντων κατοίκων.


Περισσότερες από 300 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της απότομης μετατόπισης του εδάφους, και δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια ή αποζημίωση από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής και συνέντευξη τους σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ ελληνικών ΜΜΕ .

«Το χωριό δεν υπάρχει πια. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν εκεί, »είπε κάτοικος . Ο ίδιος ισχυρίστηκε τίποτα δεν έγινε τίποτα απολύτως για να διοχετεύσουν το νερό της βροχής μακριά ή να προστατεύσουν τα σπίτια, και οι κάτοικοι αφέθηκαν στην τύχη τους.


Ο ίδιος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι κάτοικοι εξακολουθούν να πληρώσουν φόρο ακίνητης περιουσίας ( ΕΝΦΙΑ), παρά την δομική επιδείνωση των σπιτιών τους. !!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία διαπιστώνεται το ανάλγητο πρόσωπο της εξουσίας σε ένα χωριό το οποίο επέζησε από την εποχή της τουρκοκρατίας μέχρι τις ημέρες μας .

Η Νομαρχία, ο Δήμος , η Περιφέρεια και τέλος όλες οι κυβερνήσεις άφησαν το χωριό αυτό να το «πάρει το ποτάμι».

Την ίδια στιγμή απαιτούν να λαμβάνουν φόρο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτές οι συμπεριφορές διότι πολλοί ξεχάσαν να ασχοληθούν και με τους κατοίκους της ελληνικής υπαίθρου.

 
 
 
πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters