Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ
Ο τραπεζοϋπάλληλος των 1.200 ευρώ αρνείται να βάλει υπογραφή, επειδή ο
ι εισαγγελικές διώξεις μπλοκάρουν τα πάντα !!!

H ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ !!!
Στο 25% πρέπει να περιοριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι το τέλος 2018, επιμένουν οι δανειστές !!!
Έτσι, οι τράπεζες έχουν 2 επιλογές : Ή να κουρέψουν τα κόκκινα δάνεια ή να τα ξεπουλήσουν στα funds !!!

Τα distress funds επιθυμούν να ανοίξει η διαδικασία πώλησης των κόκκινων δανείων, για να πάρουν κοψοχρονιά τα δάνεια τα οποία είναι ήδη στο «κόκκινο» σε τιμές εξευτελιστικές. 
Παράδειγμα λένε να αγοράσουμε την αξία ενός δανείου στα 10 ευρώ όταν η αποτίμησή του δηλαδή η αξία του διαμορφώνεται σήμερα στα 100 ευρώ.
Όμως οι τραπεζίτες διεμήνυσαν στην εποπτεύουσα Αρχή, που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ότι δεν προτίθεται να βγάλουν προς πώληση τα «κόκκινα» δάνεια. 

Πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος είπε στο bankingnews ότι δεν υπάρχει Μνημονιακή υποχρέωση για την πώληση των «κόκκινων» δανείων και έκανε σαφές ότι η κάθε τράπεζα έχει την πλήρη δικαιοδοσία να αξιοποιήσει η ίδια το χαρτοφυλάκιο των καθυστερούμενων δανείων.
Η αγορά που λειτουργεί με βάση τους κανόνες της λογικής υποστηρίζει κάτι πολύ απλό.
Μία τράπεζα τι όφελος θα έχει να πουλήσει ένα δάνειο σε τιμές εξευτελιστικές και ειδικά όταν πρόκειται για επιχείρηση η οποία δίνει μάχη για την επιβίωση της ενώ την ίδια στιγμή αναζητά λύσεις για τη σωτηρία της.
Όταν μάλιστα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση του δανείου μετά από μία αναδιάρθρωση.
Άλλωστε τα distress fund θα ζητήσουν να αγοράσουν δάνεια από τα οποία θα βγουν μελλοντικές υπεραξίες.
Αγοράζουμε φθηνά και πουλάμε αργότερα σε υψηλότερες τιμές.
Για το δάνειο το οποίο εμφανίζεται πλήρη αδυναμία αποπληρωμής είναι βέβαιο ότι δεν θα εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον.
Οι τραπεζίτες ζήτησαν την παρέμβαση της ΤτΕ προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έτσι ώστε να μη τεθούν στόχοι αναφορικά με την πώληση των κόκκινων δανείων. 

Οι δικαστικές έρευνες το πρόβλημα των τραπεζιτών


Οι υπάλληλοι των τραπεζών υπό την απειλή των Εισαγγελέων αποφεύγουν να βάλουν υπογραφές και υποθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ όπως και αρκετές πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι σε εκκρεμότητα διότι ξέρουν πολύ καλά ότι μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι και να ταλαιπωρηθούν για χρόνια μέχρι η υπόθεση να φθάσει στις Δικαστικές αίθουσες για να υπερασπιστούν το εαυτό τους και το αυτονόητο. Στέλεχος τράπεζας έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο υπάλληλος των 1.200 ευρώ δεν προτίθεται να βάλει υπογραφή σε φάκελο δανείου προς πώληση, προς διαγραφή ακόμη και για την αναχρηματοδότηση των δανείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τραπεζική διαδικασία είναι τελείως διαφορετικό να ληφθεί απόφαση για πρόβλεψη για να ένα δάνειο που δεν εξυπηρετείται και τελείως διαφορετικό να κάνει διαγραφή ακόμη και αναδιάρθρωση.
Οι διοικήσεις των τραπεζών σκέπτονται να αλλάξουν το τρόπο των αποφάσεων για να ξεπεράσουν το σκόπελο των ποινικών διώξεων.
Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για συλλογική ευθύνη μέσα από συγκεκριμένες επιτροπές οι οποίες θα αξιολογούν την πορεία των θεμάτων και στο τέλος να εισέρχονται προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Ο στόχος των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια

Στο 25% πρέπει να περιοριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι το τέλος 2018.
Από τα 72,3 δισ. ευρώ που είναι σήμερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πρέπει να περιοριστούν περίπου στα 52 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 3ετίας.
Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, mε τα σημερινά δεδομένα, οι τράπεζες θα πρέπει να μειώνουν κατά περίπου 6,5 δισ. ευρώ ετησίως τον όγκο των «κόκκινων» δανείων, ωστόσο η τελική εικόνα θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας και τον ρυθμό πιστωτικής επέκτασης.
Στελέχη των τραπεζών θεωρούν ότι η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων στηρίζεται στην προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα και η οικονομία θα ανακτήσει την …αισιοδοξία της.
Αντίθετα, αν η αβεβαιότητα συνεχιστεί, η οικονομία βυθιστεί στην ύφεση και τα «κόκκινα» δάνεια αυξηθούν σημαντικά, τότε η εικόνα θα επιβαρυνθεί δραστικά.

 
ΠΗΓΗ
www.bankingnews.gr
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/02/alpha-bank_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters