Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΑΛΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ




Του Όμηρου Αλεξάνδρου
Οικονομολόγου Λογιστή-Ελεγκτή
Omiros Alexandrou Facebook
Για την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό ενημέρωσε προχθές ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τους ψευδοβουλευτές στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας της ψευδοβουλής, που διήρκεσε επτά ώρες.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι ψευδοβουλευτές είχαν πολλές ερωτήσεις, τις οποίες απάντησε με κάθε λεπτομέρεια, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια στις συναντήσεις αυτές. Ανέφερε επίσης ότι ενημερώνει και ‘’πολιτικά κόμματα’’, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς και ‘’τοπικές αρχές’’. Πρέπει, είπε ο κ. Ακιντζί, να ενημερώνεται το κοινό γιατί εμείς εργαζόμαστε για αυτούς προκειμένου να έχουν ένα καλό μέλλον.

Η λεγόμενη πρόεδρος της `βουλής` Σιμπέλ Σιμπέρ ευχαρίστησε τον κ. Ακιντζί για την ενημέρωση για δεύτερη φορά των `βουλευτών` και είπε ότι οι `βουλευτές` εξέφρασαν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για κάποια θέματα.

Σημειώνοντας τη σημασία που έχουν τέτοιες ενημερώσεις, είπε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί για ένα καλύτερο μέλλον στο νησί στη βάση μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) με πολιτική ισότητα.


Και ενώ ο Μουσταφάς παρουσιάζεται περιχαρής και ευχαριστημένος, μια και όπως φαίνεται του πάνε όλα καλά στο κυπριακό, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κρατά την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, βουλευτές και τον λαό στο σκοτάδι γιατί όπως όλα δείχνουν για εμάς δεν είναι καθόλου ρόδινα τα πράγματα. Και ας μην θεωρήσει κανείς τυχαία τη στάση του, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να την θεωρήσει κανείς γνωρίζοντας την όλη στάση που τήρησε στο σχέδιο Αναν το 2004. Η μεθοδεύσεις ξένων και Αναστασιάδη εστιάζουν στο τρίπτυχο Συσκότιση-Αιφνιδιασμός-Εκβιασμός. Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αυτοεγκλωβισθεί σε μια διαδικασία με αλλεπάλληλες υποχωρήσεις και δεσμεύσεις από την οποία πλέον δύσκολα θα απεγκλωβισθεί χωρίς οδυνηρές συνέπειες για την Κυπριακή Δημοκρατία. Από πληροφορίες που έχω τόσο ο Διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Νίκος Χριστοδουλίδης είναι δυσαρεστημένοι με την προχειρότητα και τους ερασιτεχνισμούς του Προέδρου και δεν προλαβαίνουν να μπαλώνουν γκάφες και παραλήψεις του κατά τις συναντήσεις που έχει στα πλαίσια λύσης του Κυπριακού. Τόσο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης όσο και ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι και έξυπνοι αλλά και ικανότατοι διπλωμάτες,  καθ’ ότι πέραν τις καλής τους ακαδημαϊκής κατάρτισης, διαθέτουν και μεγάλη εμπειρία από την θητεία τους στο διπλωματικό σώμα. Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα τα βροντήξει σύντομα και θα φύγει με εύσχημο όμως τρόπο( π.χ διορισμό του σε άλλο πόσο) για να μην κάνει ζημιά στο προφίλ του Προέδρου. Ο δε Νίκος Χριστοδουλίδης, που είναι της σκληρής γραμμής στο κυπριακό, είναι στόχος των βρετανών οι οποίοι δια της πλαγίας πιέζουν τον Πρόεδρο να τον απομακρύνει από την θέση του. Αν σ’ αυτά προσθέσετε και την εξάρτηση  του Προέδρου στο αλκοόλ υπό την επήρεια του οποίου διαπραγματεύεται, αντιλαμβάνεστε την πλάκα και το πάρτι που κάνουν τούρκοι και ξένοι στο τραπέζι των συνομιλιών και σε τι αβέβαιο, ανασφαλές και καταθλιπτικό περιβάλλον βρίσκεται ο κύπριος πολίτης.

Πέραν των πιο πάνω θα πρέπει να προσθέσω και στην επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άνδρου Κυπριανού στην Τουρκία στις 23/1/2016 ως προσκεκλημένου του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Η μουσίτσα Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ Έσπερν Μπαρθέιτα καθώς και άλλοι ξένοι διαμεσολαβητές έχουν διαμηνύσει ήδη στην Τουρκία ότι, μπορεί ο Αναστασιάδης και το κόμμα του το ΔΗΣΥ να θεωρούνται λίγο πολύ δεδομένοι στο θέμα του κλεισίματος του κυπριακού, αλλά χωρίς την συναίνεση του εταίρου τους του ΑΚΕΛ, η εκτρωματική, αντιδημοκρατική και οικονομικά μη βιώσιμη λύση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) δεν θα περάσει και αυτός είναι ο λόγος που τους έχει προσκαλέσει. Αν κρίνουμε όμως από τις διαχρονικές θέσεις του ΑΚΕΛ στο κυπριακό και την προτεραιότητα που δίνουν στο κόμμα τους παρά στο καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον, τότε θεωρώ ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπίας του ΑΚΕΛ στην Τουρκία είναι διαδικαστικού και τυπικού χαρακτήρα. Η νουθεσία του γραφικού και ανεκδιήγητου Δημήτρη Χριστόφια στα στελέχη του ΑΚΕΛ ’Το Κόμμα τζαι τα μάτια σας’’ και η επιμονή τους στην άκρως αντιδημοκρατική ‘’Σταθμισμένη Ψήφο’’ που θέλουν να ισχύσει μετά την λύση και που θα τους εξασφαλίζει μονίμως την εξουσία, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων είναι αριστεροί, δεν χωράει πλέον αμφιβολία για το τι θα πράξει  το ΑΚΕΛ. Είναι για αυτό που πιστεύω πως η συνάντηση τους με τους μελλοντικούς τους αφέντες στην Τουρκία θα είναι φιλοφρονητικού χαρακτήρα και θα αφορά τον διαμοιρασμό της εξουσίας στην μετά-λύση εποχή .

Θα πρέπει να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει νοήμων ελληνοκύπριος που αγαπά πραγματικά την πατρίδα του και να μην επιθυμεί λύση του κυπριακού. Η λύση που επιδιώκεται δεν είναι λύση δημοκρατική και βιώσιμη αλλά λύση που θα μας καταστήσει εσαεί υποτελείς στην ισλαμική Τουρκία και στο ισλαμοφασίστα Πρόεδρος της. Για την προωθούμενη άδικη για τον κυπριακό ελληνισμό λύση δεν ευθύνεται μόνο ο Αναστασιάδης και το ΔΗΣΑΚΕΛ αλλά σύσσωμη η κυπριακή  και ελλαδική ηγεσία. Τα μικρότερα κόμματα στην Κύπρο αντί να συμπτύξουν συμμαχία ενάντια στο ΔΗΣΑΚΕΛ που προωθεί την καταστροφική αυτή λύση, προστατεύουν καρέκλες και καπετανάτα και θα είναι συνυπεύθυνα για την διαφαινόμενη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τουρκοποίηση της Κύπρου.

Ας γνωρίζουν καλά οι δοσίλογοι και προδότες της πατρίδας και χρήσιμοι ηλίθιοι των τούρκων και των ξένων ότι ο κυπριακός λαός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Έστω και αν τον γονατίσατε οικονομικά να είστε σίγουροι ότι θα αντισταθεί στο ξεπούλημα της πατρίδας του. Θα ανασυνταχθεί και θα σας κυνηγήσει όπου  και αν βρίσκεστε, ακόμη και αν καταφύγετε στο εξωτερικό για να απολαύσετε τα κλεμμένα. Αυτή την φορά να ξέρετε ότι δεν θα γλιτώσετε από τα χέρια μας, θα μας βρείτε μπροστά σας, σαν γνήσιους έλληνες που αγωνίζονται με κάθε τρόπο και μέσο για να προστατεύσουν την Γή των πατέρων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters