Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ποιος είναι ο Έλληνας επιστήμονας που θα βραβευθεί από τον Ομπάμα [ΦΩΤΟ]

Ένας Έλληνας περιλαμβάνεται στην λίστα των επιστημόνων που πρόκειται να τιμήσει ο Μπαράκ Ομπάμα την ανώτατη διάκριση του αμερικανικού κράτους και συγκεκριμένα με το εθνικό μετάλλιο επιστημών.
Πρόκειται για τον καθηγητή Αρμάντ Πολ Αλιβιζάτο, ερευνητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και του Εθνικού Εργαστηρίου Berkeley των ΗΠΑ και διευθυντή του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας στον τομέα της ενέργειας (ENSI). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η απονομή του μεταλλίου στον κ. Αλιβιζάτο και τους άλλους βραβευθέντες θα γίνει στις αρχές του 2016.


Ο κ. Αλιβιζάτος αποφοίτησε από την σχολή χημείας του Πανεπιστημίου του Σικάγου το 1981 και πήρε διδακτορικό στην χημεία από το Πανεπιστήμιο Berkeley το 1986. Εχει πραγματοποιήσει έρευνες για την σύνθεση νανοκρυστάλων με βασική εφαρμογή στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ίδρυση ειδικού τμήματος στο αμερικανικό υπουργείο ενέργειας για τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας.


Τα επιτεύγματά του έχουν αναγνωριστεί με πλήθος διακρίσεων στις ΗΠΑ.
Εκτός από το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του ο Αρμάντ Πολ Αλιβιζάτος είναι και ιδρυτής δύο κορυφαίων εταιριών νανοτεχνολογίας, της Nanosys και της Quantum Dot Corp.


tribune.gr

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/12/ellinas-epistimonas-brabebetai-apo-obama.html#sthash.dw7RelS7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters