Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΜΥΘΩΔΙΑ - ΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΚΡΥΒΕ η ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ (Βίντεο)


Στις 28 Ιουνίου 2001, ο δικός μας Βαγγέλης Παπαθανασίου έδωσε μια μοναδική μουσική παράσταση με θέμα "Μυθωδία"

με επίσημο χορηγό την NASA (!)

Σημαντικά ερωτήματα γεννήθηκαν κατά την διάρκεια της συναυλίας και το πέρας αυτής (τελετή για πολλούς), για το είδος της μουσικής, τους στίχους (αν υπήρχαν), τις εικόνες, την τοποθεσία, την ώρα, την ημερομηνία, τους χορηγούς, και άλλα πολλά... Εν τω μεταξύ προέκυψαν αναλύσεις και στοιχεία από ελεύθερους ερευνητές. 


Δείτε τα παρακάτω βίντεο, 14 χρόνια μετά και προβληματιστείτε μαζί μας!


Γιατί πολλά πράγματα δεν είν' αυτό που φαίνονται...
Τo καλοκαίρι του 2001 δόθηκε στο χώρο των Στηλών του Ολυμπίου Διός μια συναυλία του διάσημου ανά τον κόσμο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου υπό την πλήρη χρηματοδότηση της NASA. 

Ο λόγος της πραγματοποίησης αυτής της συναυλίας ήταν η αποστολή σήματος εικόνας και ήχου στον….Άρη! 

Η γνωστή πλέον ΜΥΘΩΔΙΑ, μετά την παγκόσμια προβολή της 
προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ερωτήματα...
1) Για ποιό λόγο η NASA δαπάνησε περίπου 6 εκατομμύρια Ευρώ για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συναυλίας;

2) Για ποιό λόγο η συναυλία αυτή , με τόσο μεγάλη σημασία για τη NASA, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους στύλους του Ολυμπίου Διός;

3) Γιατί επιλέχτηκε Ελληνική σύνθεση και όχι κάποια σύνθεση από άλλη χώρα;

4) Γιατί οι στίχοι της Μυθωδίας είναι στα Αρχαία Ελληνικά;

5) Για ποιό λόγο οι εικόνες που επιλέχθηκαν να σταλούν στον Άρη δείχνουν εκτός φυσικά της Ακροπόλεως, προτομές του Δία, της Αθηνάς, του Περικλέους, καθώς και άλλων Αρχαίων Ελλήνων αλλά και Ολύμπιων θεών;

6) Και το σημαντικότερο... 
μέσα από τους στίχους θα καταλάβετε ότι γίνεται επίκληση στο Δία έτσι ώστε να κατέβει στη γη. Γιατί η NASA και κατ’ επέκταση οι Αμερικάνοι που αμφισβητούν τα πάντα που έχουν σχέση με Αρχαία Ελλάδα, πόσο μάλλον την Ελληνική “μυθολογία” να δώσουν τόσα χρήματα για να κάνουν συναυλία – επίκληση προς το…Δία;;

Κομμάτι 1ο με στοίχους για μια σύντομη εικόνα..


Το ακόλουθο βίντεο είναι μια ολοκληρωμένη εργασία, με στοίχους και μετάφραση από όλη την συναυλία.


Μια πολλη καλη εργασια ακομα με παραπομπες και σε αλλα βιντεο σχετικα παντα με την Μυθωδια (Μερος 1ο απο 4, θα βρειτε τα υπολοιπα στο Youtube)


 
Λίγα λόγια για τον Συνθέτη (από το "Βικιπαιδεια")

Γνωστός και απλά σαν Vangelis. Είναι μουσικός διεθνούς φήμης. Γεννήθηκε στο Βόλο στις 29 Μαρτίου 1943 και άρχισε να συνθέτει από πολύ νέος (4 ετών). Κατά βάση είναιαυτοδίδακτος, καθώς αρνήθηκε να πάρει μαθήματα κλασσικού πιάνου. 

Σπούδασε κλασική μουσική, ζωγραφική και σκηνοθεσία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Στις αρχές του 60' σχημάτισε το συγκρότημα Forminx που ήταν αρκετά δημοφιλές στην Ελλάδα. Το 1968 μετακόμισε στο Παρίσι εκεί σχημάτισε τους Aphrodite's Child μαζί με τον Ντέμη Ρούσο.

Το 1982 τιμήθηκε με Όσκαρ για το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας Οι Δρόμοι της Φωτιάς. 


Το 2001 το έργο του Μυθωδία επελέγη από τη NASA 
ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: '2001 Οδύσσεια στον Άρη'. 
Σημάδεψε την ελληνική ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του 1960 με το συγκρότημα Forminx. Από το 1975 ζει στο Λονδίνο . Η μουσική του είναι βασισμένη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Συνεργάστηκε με την Ειρήνη Παππά στους δίσκους Ωδές (1979) και Ραψωδίες (1986), που περιέχουν διασκευές δημοτικών τραγουδιών και βυζαντινούς ύμνους, με τον Γιον Άντερσον του συγκροτήματος Υes στους δίσκους Shοrt Stοries (1979) και Τhe Friends οf Μr Cairο (1981), καθώς και με την ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα στο L.Ρ. Τra du sοgni. Συνέθεσε τη μουσική και για άλλες ταινίες , όπως ΒladeRunner (1981), Αntarctica (1983), 1492, Τhe Cοnquest οf Ρaradise (1992), Αλεξανδρος, Ελ Γκρέκο (2007). Επίσης, συνέθεσε το ηχητικό σήμα των ειδήσεων της ΕΡΤ το 1982, το οποίο συνεχίζει να ακούγεται στα δελτία ειδήσεων των κρατικών καναλιών μέχρι σήμερα.

Ο αστεροειδής της Κύριας Ζώνης 6354 Vangelis έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν 
του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
 


Ο ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ

Πηγή κειμένου: oafypnistis.blogspot.gr  ,   ellaniapili
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/mythodia-poia-mystika-ekrybe-i-anametadosi-ston-ari.html#sthash.dPyUV4nG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters