Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Τα παιδιά που κατέκτησαν το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής



Ευτυχώς έχουμε αυτά τα παιδιά για να καμαρώνουμε…

Σε μια εποχή που τα δημόσια σχολεία στην χώρα μας βρίσκονται τις πιο πολλές φορές στο επίκεντρο της κριτικής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, τις χαμένες ώρες διδασκαλίας και τα βιβλία που δεν έρχονται στην ώρα τους, το 1ο Λύκειο
Ξάνθης κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής!

Και μάλιστα μέσα από μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια τριών χρόνων που στηρίχθηκε ομόθυμα από την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, τους γονείς και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης.

Πρόκειται για τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία WRO GEN II – Ποδόσφαιρο, που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στις 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Η ομάδα του 1ου Λυκείου Ξάνθης, αποτελούμενη από τους μαθητές Βασίλη Κόκκινο, Αλέξανδρο Πανταζίδη και Χάρη Παπαδάκη με προπονητή τους, τον καθηγητή πληροφορικής Θανάση Μπαλαφούτη πήρε το πρώτο βραβείο και βάζει πλώρη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα γίνει στην Ντόχα του Κατάρ, από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2015.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή τους νέους από όλο τον κόσμο με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, να εργασθούν ως ομάδα στην επίλυση προβλημάτων μέσα από την πρόκληση και της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Εδώ και τρία χρόνια, τρεις μαθητές λυκείου, με παρότρυνση του καθηγητή τους, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα ξέγνοιαστα κυριακάτικα πρωινά για να παρακολουθούν από μεράκι και δημιουργική έφεση το μάθημα της ρομποτικής, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, οπότε το σχολείο άνοιγε κάθε Πέμπτη μόνο για εκείνους και τον καθηγητή τους.

Οι τρεις μαθητές δημιούργησαν μόνοι τους δύο ρομπότ από υλικά της Lego, δύο ποδοσφαιριστές, έναν επιθετικό και έναν τερματοφύλακα, που έχουν κινητήρες πάνω σε έναν υπολογιστή και κάποιους αισθητήρες και όλα αυτά τα συναρμολόγησαν αρμονικά, τα προγραμμάτισαν και έδωσαν κίνηση και ζωή στο αντικείμενο που κατασκεύασαν.

«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί το ρομπότ μας είναι παγκοσμίως πρωτότυπο, αφού διαθέτει τρία ροδάκια. Οι ποδοσφαιριστές ουσιαστικά είναι αυτοκινητάκια που κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς να στρίβουν, όποτε ευελπιστούμε να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι αξιόλογο», τονίζει ο κ. Μπαλαφούτης.
Μόνο εμπόδιο για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι αυτήν τη στιγμή είναι το οικονομικό. Όλοι, όμως, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η συνεργασία του σχολείου, των γονέων και της τοπικής κοινωνίας θα δώσει και πάλι θαυμαστά αποτελέσματα.

«Για μένα το μεγαλύτερο βραβείο δεν ήταν η πρώτη θέση αλλά το εκπληκτικό αίσθημα που έζησα με την συνεργασία ανάμεσα σε τόσους πολλούς διαφορετικούς φορείς. Πρώτη φορά είδα μαθητές με καθηγητές να συνεργάζονται έτσι. Πρώτη φορά είδα γονείς να βοηθούν με τόσο ζήλο μια δράση του σχολείου. Πρώτη φορά είδα ανθρώπους της ευρύτερης κοινωνίας και διάφορων επιχειρήσεων της πόλης να αφήνουν για πέντε λεπτά τις δουλειές και να γυρίζουν να κοιτάξουν τι γίνεται σε ένα δημόσιο σχολείο. Το ότι κατάφεραν να συνεργαστούν όλοι αυτοί μεταξύ τους τόσο αρμονικά, ήταν το κλειδί της επιτυχίας», καταλήγει ο Θανάσης Μπαλαφούτης.

Πηγή: makeleio.gr ,  ellaniapili
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/lykeio-xanthis-proto-brabeio-robotikis.html#sthash.y93HlNru.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters