Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Επίσημη προσβολή των ΗΠΑ προς τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος 
 
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η FYROM αποκαλείται από πολλούς Μακεδονία σε συναντήσεις και διάφορα fora. Είναι όμως τελείως διαφορετικό αυτό που συνέβη στη σύνοδο για την αντιμετώπιση του ISIS, όπου ήταν καλεσμένος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός και εμφανιζότανε η FYROM με δόξα και τιμή και με όλες τις ταμπέλες να γράφουν Μακεδονία. Δηλαδή τι το λιγότερο θα μπορούσε να κάνει ένας οποιοσδήποτε Έλληνας μπροστά σε τέτοια κατάσταση από το να φύγει διότι έχει προσβληθεί επίσημα, πράγμα που και έπραξε φυσιολογικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Μείναμε ως στήλη άλατος όταν μάθαμε ότι η αντίδραση αυτή θεωρήθηκε υπερβολική από την αμερικανική πλευρά καθόσον, όπως ισχυρίζονται, πρόκειται για γνωστό θέμα στην ελληνική διπλωματία και αφορά την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την κυβέρνηση του Τζόρτζ Μπους, λες και εμείς συμφωνήσαμε ποτέ μαζί του!!!...
Της συνόδου προήδρευσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και η δικαιολογημένη απουσία του κ. Τσίπρα χαρακτηρίστηκε αδικαιολόγητη…. Βέβαια η Ελλάδα που δεν είναι μέλος της εν λόγω συνόδου για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, στην περίπτωση παρουσίας του Πρωθυπουργού, δεν θα είχε το δικαίωμα ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εάν ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφερόταν στο θέμα της ονομασίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ethnos.gr επικαλούμενο ελληνική πηγή, η πρεσβεία της Ελλάδας ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Λευκό Οίκο να αλλάξει η ταμπέλα με το όνομα «Μακεδονία» και να εμφανιστεί η ονομασία που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ, δηλαδή FYROM (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας). Η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ όμως απάντησε αρνητικά και εξήγησε τους λόγους της άρνησης της!!!

Η αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έγινε τον Νοέμβριο του 2004, το βράδυ της επανεκλογής του Τζόρτζ Μπους στην προεδρία, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Τότε θεωρήθηκε και ήταν ανθελληνική ενέργεια, που οδήγησε σε κρίση τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Θεωρούμε ότι το περιστατικό δεν θα προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ, σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζουν πλήρως τη χώρα μας στα θέματα της οικονομίας. Όμως είναι ενδεικτικό για άλλη μια φορά ότι οι αποφάσεις ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα έχουν ληφθεί. Ο αγώνας όμως για τα Εθνικά Δίκαια ποτέ δεν τελειώνει και θα πρέπει να δίνεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Τα δεδομένα εξάλλου στην πολιτική σκηνή αλλάζουν στιγμή τη στιγμή και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο
pentapostagma.gr
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/10/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters