Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Δεν είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία του Πούτιν»

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να νικήσουν σε ένα πόλεμο με συμβατικά όπλα εναντίον της Ρωσίας είναι το πόρισμα του αμερικανικού Πενταγώνου έπειτα από μια σειρά ασκήσεων που πραγματοποίησε ο αμερικανικός Στρατός.

Σύμφωνα με τα διαβαθμισμένα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για ένα πόλεμο με συμβατικά όπλα με τη Ρωσία και πιθανότατα θα ηττηθούν εάν γίνει κάτι τέτοιο.

Το πόρισμά αυτό της επιτροπής του Πενταγώνου βγήκε μετά από σειρά ασκήσεων των αμερικανικών δυνάμεων στις οποίες καταδείχτηκε η αδυναμία τους για παρατεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις υψηλής έντασης.

Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από πολλούς στις ΗΠΑ ως φυσιολογική απόρροια της στροφής που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις τα τελευταία 15 χρόνια από το πεδίο των τακτικών επιχειρήσεων σε αυτό των επιχειρήσεων εναντίον της τρομοκρατίας και ομάδων που δρουν σε ανταρτοπόλεμο.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ τα ζητήματα που κυρίως διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια των σεναρίων ήταν η έλλειψη επαρκών αποθεμάτων πυρομαχικών ακρίβειας και η αδυναμία του Στρατού να διατηρήσει την παρουσία μεγάλου αριθμού στρατευμάτων στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «δεν είναι μυστικό ότι οι επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ διάβρωσαν ουσιαστικά τις ικανότητές μας στο έδαφος ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε πως το ΝΑΤΟ ξεμένει από πυρομαχικά αέρος υψηλής ακρίβειας όπως έγινε στη σύντομη εκστρατεία της Λιβύης κάτι που σημαίνει πως για να νικήσεις ένα μεγάλο αντίπαλο όπως η Ρωσία αυτά δεν φτάνουν ούτε για τις τρεις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων».

Σε ότι αφορά την Αεροπορία των ΗΠΑ ακόμη και αυτή θεωρείται σήμερα σκιά του εαυτού της από ότι ήταν πριν από 10 χρόνια περίπου. Οι αποσύρσεις μαχητικών για να εξοικονομηθούν κονδύλια για το πολύπαθο πρόγραμμα του F-35 την έχουν αποδυναμώσει εξίσου.




Παρόλα αυτά πολλοί μέσα στο στρατιωτικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά.

Έτσι αναφέρουν ότι και η Ρωσία έχει προβλήματα αναφορικά με το πεπαλαιωμένο της υλικό και προβλήματα που αφορούν την επιμελητεία γενικότερα και την οργάνωση.

Αλλά η Ρωσία, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Daily Beast «θα πολεμά κατά μήκος των συνόρων της ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να ανοίγει μέτωπα και σε άλλα μέρη του κόσμου, μέτωπα που το ΝΑΤΟ δε θα μπορεί να ανταποκριθεί».

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός στρατηγός ε.α. Ray Odierno: «Ένα από αυτά που μάθαμε πρόσφατα είναι τα προβλήματα στην επιμελητεία που αντιμετωπίσαμε στην Α. Ευρώπη. Για παράδειγμα η Α. Ευρώπη έχει ένα διαφορετικό σιδηροδρομικό δίκτυο από ότι έχει η Δ. Ευρώπη κάτι που κάνει τη μεταφορά εφοδίων μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία».

Ο Odierno παράλληλα δήλωσε πως μόνο το 33% των ταξιαρχιών του αμερικανικού Στρατού είναι έτοιμες να εμπλακούν σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία, με το 60% να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα επάνδρωσης για να κάνει κάτι τέτοιο.

Και το χειρότερο για τις ΗΠΑ είναι δεν προβλέπεται η επάνδρωση να φτάσει στα απαιτούμενα επίπεδα πριν το τέλος της δεκαετίας.

Έτσι ενώ κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου» οι ΗΠΑ διατηρούσαν στην Δυτική Ευρώπη 250.000 στρατιώτες σήμερα αυτοί δεν ξεπερνούν τους 31.000 όσους δηλαδή βρίσκονται στην Νότια Κορέα για να συνδράμουν τη χώρα έναντι της Βόρειας Κορέας.

Μόνο που η Ρωσία δεν είναι… Βόρεια Κορέα.

Πολλοί λένε πως η διαρροή των αποτελεσμάτων των ασκήσεων, που δεν ήταν ασκήσεις στο πεδίο αλλά επί χάρτου σε προσομοιούμενα σενάρια έγιναν για να διοχετευθούν περισσότερα χρήματα στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα αποτελέσματα τους δεν είναι ακριβή και δεν περιγράφουν την σημερινή πραγματικότητα.

Για μια χώρα όμως που δαπανά κατ΄ έτος 600 δισ.$ για την άμυνα και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε μια ένοπλη σύγκρουση με συμβατικά όπλα είναι σημείο προβληματισμού, συμπληρώνουν οι Αμερικανοί αναλυτές.

pronews.gr

- See more at: http://www.xorisorianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters