Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Προς πρόωρες εκλογές ή σε «πόλεμο» με την Ελλάδα οδεύει ολοταχώς η Τουρκία;







Δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα οι πυρετώδεις επαφές που είχε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου με τον αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης -MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφέρει η ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης (TRT).

«Είμαι της άποψης ότι έχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους από τον Ιούλιο. Μοιράστηκα με τους ομολόγους μου όλες τις πιθανές εκδοχές συνεργασίας . Τελευταίος ο Μπαχτσελί μου είπε πως δεν θεωρεί δυνατή μια κυβέρνηση συνασπισμού με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP» είπε ο Νταβούτογλου μετά τη συνάντηση που είχε .
Μετά από την συνάντηση αυτή, στην ουσία απομένουν δύο επιλογές.
Η πρώτη πιθανότητα είναι να συγκληθεί εκτάκτως η τουρκική βουλή με αίτημα του προέδρου του AKP και να ληφθεί απόφαση για πρόωρες εκλογές.
Η δεύτερη πιθανότητα είναι να κηρυχθούν εκλογές από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Ερντογάν έπειτα από τη λήξη της 45ήμερης διορίας για σχηματισμό κυβέρνησης στις 23 Αυγούστου, δυνάμει του άρθρου 116 του τουρκικού Συντάγματος.
Στην περίπτωση αυτή, μετά από 90 ημέρες θα διεξαχθούν γενικές εκλογές μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και γενικευμένου πολέμου εναντίον των Κούρδων.
Ενώ όμως η Τουρκία οδεύει προς ένα αβέβαιο μέλλον , την ίδια στιγμή Κούρδοι κινούνται σταθερά και αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Κουρδικού κράτους με την ανακήρυξη αυτονομίας σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, μετά την ανακήρυξη αυτονομίας στις επαρχίες Σιλόπη, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβι και Σίρνακ, τώρα προστίθενται άλλες τρεις επαρχίες. Μιλάμε για τις επαρχίες Γιουκσέκοβα, Μπουλανίκ και Βάρτο.
Η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), αποτελεί την οργάνωση «ομπρέλα» κάτω από την οποία «στεγάζονται» όλες οι κουρδικές οργανώσεις και ένοπλες πτέρυγες που ευρίσκονται σε τουρκικό , ιρανικό , ιρακινό και συριακό έδαφος.
Ο πόλεμος του ΡΚΚ εντός τουρκικού εδάφους σύμφωνα και με πρόσφατη έκθεση της ΜΙΤ, θα μετασχηματισθεί σε έναν μαζικό αστικό πόλεμο. Το ΡΚΚ διαθέτει χιλιάδες ένοπλες ομάδες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας όπως η πρωτεύουσα Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη, η Προύσα και η Σμύρνη, και με ειλημμένη την απόφαση θα μετατρέψει την ζωή των Τούρκων κατοίκων σε πραγματική κόλαση.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο τουρκικός στρατός και αστυνομία δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν έναν τέτοιας εκτάσεως αστικό πόλεμο από τον PKK, εντός αστικών οικιστικών ιστών. Σε περίπτωση έναρξης τέτοιου είδους επιχειρήσεων τα φαινόμενα αστάθειας και διαμελισμού θα ενταθούν με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα.
Το θέμα όμως είναι, αν τότε η Άγκυρα θα «στρέψει» την προσοχή της στην Ελλάδα προσπαθώντας να συσπειρώσει το ανομοιογενές πληθυσμιακό δυναμικό της σε ένα νυν υπέρ πάντων πόλεμο εναντίον των «μισητών» Ελλήνων; Αυτό ακριβώς το κομβικό σημείο επισύρει σενάρια πολεμικής ρωσικής παρέμβασης στην περιοχή και την υλοποίηση « παμπάλαιων σεναρίων» για τον διαμελισμό της Τουρκίας και των γεγονότων που τα συνοδεύουν , τα οποία μας γνωστοποίησαν οι Άγιοι πατέρες με προεξάρχοντα τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό αλλά και τον Άγιο Παΐσιο.
Ως πρόσχημα οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν πιθανότατα (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) την δική τους ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος , επικαλύπτοντας την κυριαρχία κάποιας ελληνικής νήσου, πιθανόν του Καστελόριζου . Σε συνδυασμό με την δημιουργία ενός κατάλληλου πολεμικού κλίματος, πράγμα που υλοποιείται καθημερινά στον τουρκικό τύπο με αφορμή του λαθρομετανάστες θα είναι πιο εύκολο να εξηγηθεί και υποστηριχθεί στην τουρκική κοινή γνώμη για μια πολεμική αναμέτρηση με την «αδύναμη» Ελλάδα.
Η τουρκική αντίδραση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη σε μια τέτοια περίπτωση , για αυτό και οφείλουμε να « είμαστε έτοιμοι» σαν έθνος. Η απάντηση μας θα είναι αντάξια της ιστορίας μας…
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters