Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

5 φυσικές (αλλά στις οποίες δεν δίνουμε καμμία σημασία) μέθοδοι για τη θεραπεία της κατάθλιψης!

Μερικά τρομακτικά γεγονότα για την κατάθλιψη
Είναι η μοναδική κύρια αιτία αναπηρίας στον κόσμο, με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να εκτιμά ότι περισσότεροι από 350 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν σήμερα, επηρεάζοντας όλες τις περιοχές και τις πληθυσμιακές ομάδες του κόσμου.
Τόσο η φαρμακευτική αγωγή όσο και η θεραπεία είναι πολύ δημοφιλείς θεραπευτικές αγωγές που βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν, να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν την κατάθλιψη, ωστόσο, το γεγονός είναι ότι αυτές οι θεραπείες δεν λειτουργούν μεμονωμένα για κάθε άτομο.
Μερικοί άνθρωποι απλά δεν απαιτούν φαρμακευτική αγωγή για να νικήσουν την κατάθλιψη, καθώς η υποκείμενη αιτία μπορεί να εντοπίζεται και να αντιμετωπίζεται με άλλους τρόπους. Πλέον, υπάρχουν κίνδυνοι που προκύπτουν από τις πιθανές παρενέργειες και τον πιθανό εθισμό σε ορισμένα φάρμακα. Θα πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων μπορεί να αλλάξει τη χημεία του εγκεφάλου και μπορεί να είναι δύσκολο να περικόψουμε ή να σταματήσουμε την φαρμακευτική αγωγή.
Εδώ είναι πέντε ολιστικές θεραπείες που αξίζει να εξετάσετε εάν παλεύετε με την κατάθλιψη. Μπορεί να είναι αποτελεσματικές από μόνες τους και επίσης μπορεί να λειτουργήσουν καλά για να συμπληρώσουν επιπλέον θεραπείες.
1. Αγαπήστε το έντερό σας.
Ποιος θα το φανταζόταν ότι το έντερο θα μπορούσε να κρατάει το κλειδί για καλύτερη ψυχική υγεία; Μια φλεγμονή του εντέρου μπορεί να συμβάλλει πραγματικά στην κατάθλιψη λόγω της στενής σχέσης μεταξύ της πεπτικής οδού και του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι δυνατόν να βελτιωθούν τα συμπτώματα της κατάθλιψης μέσω θεραπείας καταστάσεων εντέρου με ορισμένα είδη προβιοτικών .
  • Προσπαθήστε να βελτιώσετε τα βακτήρια του εντέρου σας με τους ακόλουθους τρόπους:
  • τρώγοντας το ζωμό των οστών
  • κάνοντας λήψη βιταμινών Β
  • τρώγοντας ανθεκτικό άμυλο (που βρίσκεται σε σπόρους, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως)
  • κάνοντας λήψη λιπαρών οξέων ωμέγα-3 
2. Αντιμετωπίστε τις τροφές ως φάρμακο.
Ορισμένα τρόφιμα έχουν μια ισχυρή επίδραση στον οργανισμό και μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και χημικές αντιδράσεις οι οποίες οδηγούν σε φλεγμονή, η οποία είναι ανεπιθύμητη όταν προσπαθείτε να θεραπεύσετε την κατάθλιψη.  Αφαιρώντας τα εξευγενισμένα σάκχαρα , τα δημητριακά και τις διεγερτικές ουσίες από τη διατροφή σας μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Λάβετε υπόψη ότι τα εξευγενισμένα σάκχαρα συμπεριλαμβάνονται ακριβώς σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το να τα αποφύγετε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο.
Γνωρίζουμε πλέον ότι πολλές θαυμάσιες τροφές, έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι καταπολεμούν την κατάθλιψη. Για παράδειγμα, ξέρατε ότι η κουρκούμη έχει βρεθεί από κλινική δοκιμή ότι αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης;
3. Εξετάστε τις ορμόνες σας.
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι μια απλή, μη επεμβατική εξέταση σάλιου, μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα για τις ορμόνες του σώματός σας από τις συμβατικές εξετάσεις αίματος. Κάνοντας εξετάσεις στα επίπεδα της κορτιζόλης, των οιστρογόνων, της προγεστερόνης, της λειτουργίας των επινεφριδίων και της μελατονίνης, αποκτάτε πολύτιμες ενδείξεις σχετικά με την φυσική σας κατάσταση, που βοηθάνε το γιατρό σας να σας θεραπεύσει πιο αποτελεσματικά.
4. Εξασκηθείτε στην εγρήγορση - mindfulness (σημαίνει να είσαι παρών και να παρατηρείς, όλα όσα συμβαίνουν τόσο γύρω σου, όσο και μέσα σου. Να είσαι δηλαδή ένας ουδέτερος παρατηρητής.)
Καθώς καταπιανόμαστε συνέχεια με ανταγωνιστικές προτεραιότητες, μπορεί να είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε στην παρούσα στιγμή. Μαθαίνοντας πώς να κυριαρχήσουμε, και να ενσωματώσουμε μια καθημερινή πρακτική στη ζωή μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του άγχους, στην απόσπαση της προσοχής και της αίσθησης αδυναμίας.
Έχουμε την τάση να έχουμε αυτή την διαστρεβλωμένη πεποίθηση ότι θα πρέπει να είμαστε απασχολημένοι για να είμαστε πολύτιμοι, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ανθρώπινη ύπαρξη πάνω από το ανθρώπινο πράττειν.
Με το να ξοδεύουμε χρόνο με τα συναισθήματά μας και μαθαίνοντας να τα κατανοούμε, είναι δυνατόν να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεστε πάντα να καθορίζεστε από τις σκέψεις σας, ή κάθε φευγαλέα αίσθηση. Στη συνέχεια μπορείτε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας, γνωρίζοντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την παρούσα στιγμή, ανά πάσα στιγμή. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τον συενχή στροβιλισμό μέσα σε έναν αρνητικό χώρο.
5. Εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη.
Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης σε καθημερινή βάση έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθάει τα εύκολα συμπτώματα της κατάθλιψης Όταν επικεντρωνόμαστε τακτικά σε ό, τι έχουμε και όχι σε αυτό που δεν έχουμε, οι νοοτροπίες μας αμέσως αρχίζουν να αλλάζουν. Η καθημερινή εξάσκηση της ευγνωμοσύνης μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την εκτέλεση πράξεων καλοσύνης, δίνοντας ικανοποίηση στους ανθρώπους και κρατώντας ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης που αντικατοπτρίζεται σε όλα τα πράγματα που πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.
Αυτές είναι οι πέντε συμβουλές μου για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters