Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΩΜΑΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

Ελλάδα, Ιούλης 2015 του νέου μνημονίου, Ελλάδα ντάλα καλοκαίρι με κόσμο να «μπαινοβγαίνει», άλλοι τουρίστες, άλλοι πρόσφυγες, άλλοι λαθρομετανάστες, άλλοι…..

Ακόμα ένα καλοκαίρι, στη χώρα μας, μόνο που το φωτεινό είναι πολύ διαφορετικό, αντί για χαρά, φέρνει ένα δυσάρεστο «μούδιασμα» στους Έλληνες.
Είναι οι γενικότερη οικονομική κατάσταση, είναι όμως και το άλλο, η αύξηση της εγκληματικότητας, είναι τα σώματα ασφαλείας της χώρας, τα ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ από τις «περικοπές», που (θα το επαναλαμβάνω συνέχεια) ΑΝ λειτουργούν ακόμα, αν προσφέρουν ακόμα στον πολίτη, αυτό οφείλεται καθαρά στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του προσωπικού τους.
Συζητούσα χθες με έναν φίλο, αξιωματικό στην αστυνομία, και πάνω στην συζήτηση, άρχισε να μου αραδιάζει κάποια «νούμερα» που αφορούν τον στόλο της αστυνομίας, νούμερα που είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό τόσο στην φυσική, όσο και στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στο τέλος οι αστυνομικοί θα πηγαίνουν στα συμβάντα με τα πόδια, κάνοντας τις σειρήνες με το στόμα. Η κατάσταση των αυτοκίνητων και των μηχανών, είναι το λιγότερο ΤΡΑΓΙΚΗ.
Το ίδιο ΤΡΑΓΙΚΗ είναι και η κατάσταση στην Πυροσβεστική.
Ο στόλος των οχημάτων, στο μεγαλύτερο μέρος του είναι για ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ενώ οι ελλείψεις σε ελαστικά κλπ, χτύπησαν κόκκινο.
Να θυμηθούμε μερικά στοιχεία:
«Το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει σήμερα 2.992 οχήματα, από τα οποία τα 1.636 είναι υδροφόρα, τα 1.069 βοηθητικά, τα 228 ειδικά και 4 λεωφορεία. Στον στόλο του προσμετρώνται και 60 οχήματα που έχουν διατεθεί από τον ΟΔΔΥ.
Ωστόσο, σοκάρει ο επιμερισμός της «καταλληλότητας» των οχημάτων, αφού τα 1.015 οχήματα είναι ηλικίας από 15 ετών και πάνω. Ειδικότερα, τα 185 είναι άνω των 30 ετών, τα 228 οχήματα είναι μεταξύ 25 και 30 ετών και 602 είναι 15-25 ετών. Μόλις 749 οχήματα είναι σχετικά καινούργια με ηλικία 5-10 ετών.
Στην καυτή ατζέντα των προβλημάτων θα πρέπει να προστεθούν τα γερασμένα και περιορισμένα σε αριθμό πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 21 αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, εκ των οποίων τα 13 είναι τα CL-215, που είναι και τα πλέον παλιά και 8 τα CL-415, που είναι κάπως νεότερα. «Από αυτά προβλέπεται να δοθούν στην πιο καυτή περίοδο 14-15, αλλά όπως έδειξαν οι προηγούμενες χρονιές, στη διάρκεια της ημέρας η διαθεσιμότητα θα πέφτει όλο και περισσότερο, όσο προχωρά το καλοκαίρι», μας λέει επιχειρησιακός παράγοντας της Πυροσβεστικής.
ένας μεγάλος αριθμός των πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκεται «παροπλισμένος» εξαιτίας βλαβών, ενώ η γραφειοκρατία αλλά και οι πενιχροί προϋπολογισμοί έχουν ακινητοποιήσει - πολύτιμα για το έργο της Πυροσβεστικής -οχήματα, αφού δεν έχουν βρεθεί κονδύλια ούτε για... ελαστικά.
«Γυμνοί» στη μάχη με τις φλόγες Πυροσβέστες μοιράζονται την ίδια στολή
Σε σημαντικό πρόβλημα αναδεικνύεται και η έλλειψη Ατομικού Προστατευτικού Εξοπλισμού του πυροσβεστικού προσωπικού. Στις συζητήσεις μεταξύ των πυροσβεστών που αναγκάζονται να επιχειρούν με την ίδια στολή, χαρακτηριστική έχει γίνει η φράση «πλύνε-βάλε».»
Το θέμα Μέσων Ατομικής Προστασίας, είναι πολύ παλιό, και οι «κουρελήδες» της πυροσβεστικής, καλύπτουν με προσωπικές δαπάνες την αγορά δεύτερης στολής, κάποιων ΜΑΠ, και όπως και πολλοί από την αστυνομία, την ΕΠΙΣΚΕΥΗ των υπηρεσιακών οχημάτων. Μη βγει κανείς και πει ότι δεν είναι έτσι, γιατί είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα παραδείγματα. Θα έπρεπε να ντρέπονται οι αρμόδιοι, αλλά ΠΟΙΟΣ έχασε τη ντροπή για να την βρουν αυτοί.
Συνέλληνες, περιμένουμε, απαιτούμε σαν κοινωνία να είμαστε ασφαλείς, μόνο που φρόντισαν κάποιοι εδώ και χρόνια, να ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ, να ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ τα σώματα ασφαλείας. Καλά που το προσωπικό τους, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προσφέρει, παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή του. Κάποιοι ευθύνονται γι αυτό. Τους ξέρουμε ΟΛΟΙ.
Να γίνει κάτι ΑΜΕΣΑ, γιατί αυτό το χάλι δε μπορεί να συνεχιστεί.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com
http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_3767.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters