Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Kραυγή αγωνίας από το ΓΕΑ: «Κρύβουν τον ήλιο στο Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά τα UAV και οι βαλλιστικοί πύραυλοι των 2.500 χλμ»

TURKEY_AIR


ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Έναν άγνωστο πόλεμο που διεξάγεται νυχθημερόν στο Αιγαίο περιέγραψε ανώτατη πηγή της ΠΑ σε ομάδα δημοσιογράφων που κλήθηκε στο Επιτελείο προκειμένου να ενημερωθούν για την τακτική κατάσταση στο Αιγαίο.

Με απλά λόγια η συγκεκριμένη πηγή αποκάλυψε ότι η ποιότητα και η ποσότητα των εμπλοκών τις οποίες προκαλούν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη κρίσιμη κατάσταση ενώ υπάρχει και το επιπλέον στοιχείο που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια:
Δεκάδες εισβολές καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου-κατά προτίμηση τη νύχτα- των προηγμένων UAV συλλογής πληροφοριών που έχουν εντάξει οι τουρκικές ΕΔ στο δυναμικό τους (όλα προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας).
Πέρσι η ΤΗΚ είχε πραγματοποιήσει 14 υπερπτήσεις και φέτος έχει κάνει 14 μέχρι την 1η Ιουνίου κάτι που γίνεται φυσικά επειδή το θέλουν. Mέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 32 εμπλοκές με τους Τούρκους να επιδιώκουν την αντιπαράθεση με τους Έλληνες πιλότους.
Αλλά βέβαια να λάβουμε υπόψην ότι από το 2012 η Τουρκία έχει αυξήσεις τις αμυντικές της δαπάνες κατά 350% ενώ η ΠΑ τα λειτουργικά της έξοδα από τα 450 εκατ.ευρώ του 2009 τα έχει μειώσει στα 170 εκατ.ευρώ το 2015 τη στιγμή που οι επιχειρησιακές ανάγκες έχουν αυξηθεί με στόχευση την Α.Μεσόγειο και την Κύπρο.
Η κατάσταση είναι δύσκολη και ευτυχώς το προσωπικό της ΠΑ υπερβαίνει τις δυνάμεις του και ανταπεξέρχεται, μέχρι στιγμής, στην πίεση που ασκείται από την Ανατολή.
Μένει να φανεί τι θα γίνει στο μέλλον με την εισαγωγή σε υπηρεσία των Stealth μαχητικών 5ης γενιάς στην ΤΗΚ και την ένταξη σε υπηρεσία εκατοντάδων UAV
Στο ερώτημα για το ποια μπορεί να είναι η απάντηση από ελληνικής πλευράς στην αυξανόμενη προκλητική κατάσταση σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας:
Χρειαζόμαστε νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος προκεχωρημένης εκπαίδευσης και σίγουρα νεό μαχητικό αεροπλάνο. Αλλά το να μιλάμε αυτή την στιγμή για νέο μαχητικό αποτελεί ουτοπία, λόγω των οικονομικών συνθηκών.
Με όποιες οικονομικές δυνατότητες έχουμε θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη ενός δικτύου αντι-stealth αισθητήρων ελπίζοντας ότι θα καταστεί δυνατή η ανίχνευση, ο εντοπισμός και η καταστροφή των F-35 και προχωρά ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των F-16 και των Mirage 2000 EGM/BGM, o oποίος είναι εκ των ουκ άνευ (εδώ θα χρειαστούν νέα σύγχρονα και έξυπνα όπλα μεταξύ άλλων ραντάρ εντοπισμού και αποκάλυψης στόχων όπως και τα microdrone RPS).
Ευκταίο ότι οι κινήσεις αυτές θα αποτρέψουν την ανατροπή του ισοζυγίου αεροπορικής ισχύος στο Αιγαίο την επόμενη πενταετία»
Αναφέρθηκε και ένα άλλο είδος απειλών που βιώνει η χώρα από την τουρκική επιθετικότητα:
Των βαλλιστικών πυραύλων μέσης ακτίνας δράσης οι οποίοι θα έχουν εμβέλεια 2.500 χλμ και σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζονται.
Είναι μια απειλή η οποία μπορεί να απαντηθεί μόνο με την ανάπτυξη αντιβαλλιστικών συστημάτων γύρω από βασικούς στόχους και τα βασικά κέντρα διοίκησης.
Συμπέρασμα από την άτυπη ενημέρωση: Ο Θεός να βάλει το χέρι του…
 


defencenet.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/06/k-uav-2500.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters