Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Για τους Μουσουλμάνους λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! Θετικό το υπουργείο στη συνέχιση του προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων

Ρεπορτάζ  Δήμητρα Συμεωνίδου. 
Καλή πρακτική χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο Κωστής Παπαϊωάννου, γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρέστη στην χθεσινή εκδήλωση στην Κομοτηνή για το τέλος της τέταρτης φάσης του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας».
ΦΩΤΟ: Η εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας Φρόσω Κιάου.
Θετικό εμφανίστηκε το υπουργείο Παιδείας, εφόσον εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, στη συνέχιση του προγράμματος για την «Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας», μέσω της εκπροσώπου του Φρόσως Κιάου, η οποία βρέθηκαν χθες στην Κομοτηνή με αφορμή την έναρξη εκδηλώσεων για το τέλος της τέταρτης φάσης λειτουργίας του προγράμματος. Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε την Παρασκευή 5 Ιουνίου το απόγευμα στη Λέσχη Κομοτηναίων με  ημερίδα διαλόγου που έχει ως θέμα «Κοινωνική ένταξη και παιδαγωγικές καινοτομίες:
το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας». Η εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου σε αυτό και άλλα προγράμματα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των μαθητών και νέων της μειονότητας. «Παιδεία και πολιτισμός είναι στον πυρήνα της προσέγγισης και της αλληλοκατανόησης», τόνισε η κ. Κιαού λέγοντας χαρακτηριστικά πως:... «το υπουργείο είναι στη Θράκη». Η εύρεση χρηματοδότησης για τη συνέχιση του προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων είναι ζητούμενο, αφού ακόμη και το ΕΣΠΑ, όπου υπάρχουν επιλέξιμες δαπάνες για την εκπαίδευση ευάλωτων ομάδων, δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Ευκταίο θα ήταν, δεδομένου ότι το αντικείμενο αυτών των προγραμμάτων είναι πολύ σημαντικό, να χρηματοδοτηθούν με εθνικούς πόρους. Τέτοια δέσμευση, δυστυχώς, λόγω της οικονομικής κρίσης δε μπορεί να δοθεί. Μπορεί όμως να δοθεί η δέσμευση ότι όποιο πρόγραμμα σχετικό ζητήσει ένταξη για χρηματοδότηση και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με εθνικούς πόρους, όπως αυτό που ολοκληρώνεται, όχι μόνο θα το στηρίξουμε, αλλά θα το βοηθήσουμε». Στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Παναγιώτη Κεραμάρη περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ.. 
Για το πρόγραμμα και τις αλλαγές μίλησαν, μεταξύ άλλων, η Θάλεια Δραγώνα και η Άννα Φραγκουδάκη. Την παρατεταμένη τέταρτη φάση, ολοκληρώνει φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα, καθώς έχει ήδη λάβει δύο παρατάσεις, μέχρι το νέο ΕΣΠΑ να οριστικοποιηθεί. «Περιμένουμε αν και πότε ξεκινήσει η πέμπτη φάση», ανέφερε σχετικά η κ. Δραγώνα, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως «το πρόγραμμα είχε τη ρητή επιθυμία του υπουργείου Παιδείας. Όλα αυτά τα χρόνια κάτω από την ομπρέλα όλων των υπουργών Παιδείας, υλοποιούμε την πολιτική του υπουργείου». Περιγράφοντας τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος είπε, «το δίπολο των καινοτομιών που παρήγαγε το πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο την κοινωνική ένταξη, αυτά είναι τα δύο βασικά επιτεύγματα. Και το ένα έρχεται να τροφοδοτήσει το άλλο, γιατί κοινωνική ένταξη χωρίς εκπαίδευση δε γίνεται, αλλά εκπαίδευση που γίνεται σε ένα κλειστό πλαίσιο χωρίς μέριμνα την κοινωνική ένταξη πάλι δε γίνεται».  
Καλή πρακτική χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο Κωστής Παπαϊωάννου, γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρέστη επίσης στην εκδήλωση. Για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του μίλησαν επίσης οι Χαράλαμπος Πουλόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Ευαγγελία Τρέσσου, επιστημονική υπεύθυνη Προγράμματος Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά.  
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ
 Οι εκδηλώσεις του προγράμματος έχουν τριήμερη διάρκεια και ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή. Σήμερα, το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου (11.00-14.00) συνεργάτες/ριες του προγράμματος από τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων (ΔΕΝ) προσκαλούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στις ανοιχτές δημιουργικές δραστηριότητες «ΔΕΝ Πλατειά…ζουμε», που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας (21.00) στο Δημοτικό Πάρκο της Κομοτηνής οργανώνεται συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Balkanatolia, που συνθέτει με τις μουσικές του τις διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις της περιοχής. Τη συναυλία θα προλογίσουν: Αϊχάν Καραγιουσούφ, βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Πολιτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Ξάνθη (11.00-14.00, 3ο λύκειο, τέρμα Λευκού Πύργου) με τις γιορτές λήξης των μαθημάτων των ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα παρουσιάσουν στους γονείς και σε όλους τους προσκεκλημένους δείγματα από τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά, αποχαιρετώντας με παιχνίδια και εορταστική διάθεση τη σχολική χρονιά που τελειώνει. Τη γιορτή θα χαιρετίσουν: Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης, Αναστάσιος Μάρκου, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης. 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/06/httpwwwxronosgrdetailphpid97911.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters