Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Στο φως" τo υπερ-απόρρητο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MiG-31BM: Οταν η φαντασία γίνεται πραγματικότητα (video)

Eνα μαχητικό αεροσκάφος με "μυθικές" επιχειρησιακές δυνατότητες απέφερε τελικά το άκρως απόρρητο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης "BM" των μαχητικών αεροσκάφων MiG-31 της ρωσικής Αεροπορίας, λεπτομέρειες από του οποίου μόλις απελευθερώθηκαν και αφού έχει προηγηθεί η παράδοση 24 εκσυγχρονισμών μαχητικών MiG-31BM στις πολεμικές Μοίρες.
Το αεροσκάφος αποκτά απίστευτες δυνατότητες προσβολής στόχων σε αποστολές αέρος-αέρος μακράς ακτίνας (BVR) και πλήρεις δυνατότητες εκτέλεσης αποστολών αέρος-εδάφους και αέρος-επιφανείας οι οποίες απουσίαζαν πλήρως από το την προηγούμενης έκδοση του μαχητικού το οποίο προοριζόταν αποκλειστικά για την αναχαίτιση των αμερικανικών στρατηγικών αεροσκαφών.
Συγκεκριμένα όπως βάσει των στοιχείων που απελευθέρωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας:
-Το μαχητικό θα έχει την δυνατότητα εντοπισμού με το νέο ραντάρ ραντάρ Zaslon-M και κατάρριψης έξι ταυτόχρονα στόχους σε απόσταση 280 χλμ. με τους υπερυψηλής ταχύτητας πυραύλους R-37, οι οποίοι προσεγγίζουν και πλήττουν τον στόχο με ταχύτητα 6 Mach (έξι φορές η ταχύτητα του ήχου)! Είναι η μεγαλύτερη απόσταση που ένα αεροσκάφος μπορεί να καταρρίψει άλλο αεροσκάφος και έχει εισέλθει σε υπηρεσία. Αυτό θα ισχύσει μέχρι την εισαγωγή σε υπηρεσία του νέου πυραύλου του Su-35 που θα μπορεί να καταρρίπτει εχθρικά μαχητικά μέχρι την απόσταση των 400 χλμ.
-Δυνατότητα εντοπισμού και κατάρριψης 6 στόχων εξαιρετικά χαμηλού ίχνους, όπως αεροσκάφη stealth και βλήματα cruise που πετούν σε ύψος 10 μέτρων και σε αποστάσεις 200 χλμ και παρακολούθηση των 10 πλέον επικίνδυνων από αυτούς !
-Πλήρεις δυνατότητες εκτέλεσης αποστολών αέρος-εδάφους και αέρος-επιφανείας με έναν εντυπωσιακό αριθμό όπλων: αντι-ρνατάρ βλήματα X-31, X-25 ή X-25 μέχρι έξι μονάδες του νέο αυτού όπλου), αντιπλοϊκά βλήματα X-31 (μέχρι έξι), LGB βόμβες ρουκέτες κλπ., βάρους μέχρι 9 τόνους (10 τόνους ζυγίζει ολόκληρο το F-16)!
-Το ταχύτερο μαχητικό του κόσμου με ταχύτητα σχεδόν όση η ταχύητα του ήχου (2,85 Mach), οι κινητήρες του οποίου αναβαθμίστηκαν με κιτ που είχαν ως αποτέλεσμα να ααυξηθεί ο χρόνος μεταξύ επισκευών κατά 210%!
-Το νέο σύστημα ελέγχου πυρός "Barrier- M" έχει την δυνατότητα να εκτελεί ταυτόχρονα βολές όπλων αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος, έχοντας αυτόματα ταξινομήσει απειλές και στόχους και όλα αυτά με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού.
-Το αεροσκάφος είναι 260% ικανότερο από την προηγούμενη έκδοση η οποία ήδη αποτελούσε σταθμό στην ιστορία της αεροναυπηγικής με τα όσα είχε εισάγει στην εναέρια μάχη και διπλάσια δυνατότητα κατάρριψης εχθρικών μαχητικών και βομβαρδιστικών από οποιοδήποτε δυτικό μαχητικό, ακόμα και από το F-22.
Οι παραδόσεις του αεροσκάφους έχουν ξεκινήσει στις Μοίρες της Απω Ανατολής (αναμενόμενη πύλη εισόδου των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών) από το 2013, αλλά μέχρι στιγμής το όλο πρόγραμμα καλυπτόνταν από πέπλο μυστηρίου.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, έχουν παραδοθεί 24 μαχητικά και τουλάχιστον 12-13 εκσυγχρονισμένα μαχητικά του τύπου θα παραδίδονται κάθε χρόνο.
«Μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των MiG-31 θα υπάρχουν στην υπηρεσία πάνω από 130 μαχητικά του τύπου, με νέες τεχνικές παραμέτρους», είπε. Τα αεροσκάφη εκσυγχρονίζονται στο εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Sokol στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Βασικός υποκατασκευαστής είναι η εταιρεία Rostec.

 
Τμήμα ειδήσεων defenceent.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters