Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση της Αριστεράς (Die Linke)

 

Συντάκτης: efsyn.gr
Το ποσό που έχει εισπράξει η Γερμανία από την Ελλάδα για τόκους το διάστημα 2010-2014 είναι 360 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση της Αριστεράς (Die Linke) που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post». Επιπλέον για τα επόμενα έτη η Γερμανία περιμένει από την Ελλάδα να καταβάλει περίπου 20 εκατ. τον χρόνο.
Στη 40σέλιδη απάντηση που απέστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έπειτα από κατάλογο ερωτήσεων που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς αναφορικά με την πολιτική διάσωσης έναντι της Ελλάδας, καταγράφεται η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, δίνονται αναλυτικά τα στοιχεία όλων των βασικών δεικτών της οικονομίας και επισημαίνεται ότι η χώρα έζησε για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της.
«Ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα είναι άνεργος, οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας συρρικνώθηκαν από το 2009 κατά 25 % ενώ το χρέος αυξήθηκε δραματικά. Πέντε χρόνια μετά ο απολογισμός της πολιτικής διάσωσης στην Ελλάδα είναι καταστροφικός. Αυτό αναγκάζεται να παραδεχθεί και το γερμανικό υπoυργείο Οικονομικών σε 40σέλιδη απαντητική επιστολή που απέστειλε έπειτα από κατάλογο ερωτήσεων που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς», επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «Ράινισε Ποστ».
Εν τούτοις, όπως σημειώνεται, το υπουργείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν διακρίνει κάποια εναλλακτική επιλογή. «Η εναλλακτική επιλογή σε ένα πρόγραμμα προσαρμογής θα ήταν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας που θα είχε ως συνέπεια ένα πολύ μεγάλο κόστος προσαρμογής», αναφέρει το υπ. Οικονομικών στην απαντητική επιστολή του, σύμφωνα με την εφημερίδα του Ντίσελντορφ.
ΑΕΠ, χρέος, φτώχεια
Η επιστολή του ΥΠΟΙΚ καταγράφει στη συνέχεια αναλυτικά τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και το πώς διαμορφώθηκαν οι οικονομικοί δείκτες τα τελευταία χρόνια. Αναφορά γίνεται μεταξύ άλλων στην κατακόρυφη αύξηση του δημόσιου χρέους, αποτέλεσμα της δραματικής συρρίκνωσης του ΑΕΠ κατά 22%. Την ίδια ώρα, μεταξύ 2010 και 2013, αισθητά κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, αφού αντί των προβλεπόμενων 22 δισ. εισέρρευσε στα κρατικά ταμεία μόλις ένα δισ. ευρώ από την πώληση κρατικής περιουσίας.
Αναφορά γίνεται επίσης στις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανέργων, ειδικά στους νέους, αλλά και στην όξυνση της φτώχειας.
Η πολιτική διάσωσης «απέτυχε παταγωδώς»
Η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης καταδεικνύει πώς η πολιτική της διάσωσης προκάλεσε ύφεση και φτώχεια, χωρίς να βελτιώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας, σχολιάζει ο βουλευτής της Αριστεράς Αντρέι Χούνκο, παραπέμποντας στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ελληνικό δημόσιο μεταξύ 2012 και 2014 από τα 46 στα 78 δις ευρώ. Η πολιτική της διάσωσης «απέτυχε παταγωδώς», σύμφωνα με τον ίδιο. Ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε, ωστόσο, επισημαίνει η εφημερίδα, έχει άλλη άποψη. Θεωρεί ότι το πρόβλημα προκάλεσε η ανεξέλεγκτη πολιτική πριν από την κρίση, όχι η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μπορεί να παραμένει ανοιχτό εάν η Γερμανία λάβει ποτέ τα χρήματα που δάνεισε στην Ελλάδα, ωστόσο μέχρι στιγμής το γερμανικό δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε σεντ. «Αντιθέτως, η Αθήνα έχει καταβάλει τόκους στη Γερμανία για τη δανειακή βοήθεια. Μεταξύ 2010 και 2014 η KfW (γερμανική επενδυτική τράπεζα;) έχει αποδώσει στο γερμανικό δημόσιο έσοδα από τόκους συνολικού ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ» αναφέρει η απάντηση του υπουργείου. «Για τα επόμενα χρόνια όμως η γερμανική κυβέρνηση αναμένει χαμηλότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως». Πηγή…
………………………………………………………………………..
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KfW;
ΝΑ ΠΩΣ ΤΟ Γ΄ ΡΑΙΧ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ( Ε.Π.Ε)
Η Γερμανία, η Ελλάδα και η Συμφωνία «2+4»
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ: Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η KfW και η Βασιλεία ΙΙ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ… «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»! …Έτσι ρωτήστε τον εαυτό σας, πώς μπορεί μια εταιρεία να σας πει ότι θα πρέπει να πληρώνετε φόρους;
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 8.000€ = 20€ ΦΟΡΟΣ. ΕΛΛΑΔΑ: 8.000€ = 3.200€ ΦΟΡΟΣ!
Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW (ΜΚΟ), προτείνει τη διαγραφή του 50% του ελληνικού χρέους ή 120 δισ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΔΗΘΕΝ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ) ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΣΚΕΝΑΖΙΜ

http://alfeiospotamos.gr/?p=13198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters