Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

29/3/2899(2015)/Ω:19.00 ΧΑΛΚΙΔΑ. Παρουσίαση βιβλίου, «Νίκος Βερόπουλος-White Feather ΣΤΗΝ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ, Βίος και πολιτεία ενός Ρεμπέτη της φυλής των Τσερόκι»


veropoulos_iov140x160_57681_303SAW«… ξαφνικά… ένα γεράκι βούτηξε χαμηλά και άφησε ένα λευκό φτερό αετού που κράταγε στο στόμα του! Και τότε πετάχτηκαν από το πουθενά, μέσα από τους θάμνους, εκατοντάδες Τσερόκι ουρλιάζοντας χαρούμενοι κι ήρθαν κοντά μου… Τότε κατάλαβα γιατί μου είχαν δώσει ραντεβού στη μέση του πουθενά…, πήρα στα χέρια μου το λευκό φτερό… που ήταν το όνομά μου…»  Λευκό Φτερό-Νίκος Βερόπουλος  ( αφήγηση της στιγμής, από το Λευκό Φτερό, στον Αλφειό )
  
……………………………………………..
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΣΤΗΝ ΠΙΣΣΑ & ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ»
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/3 @ 7:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ~ Είσοδος ελεύθερη
«ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» (ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΜΙ, ΧΑΛΚΙΔΑ) ~ Πληροφορίες στο πόστερ.11096431_10204957422149543_5262528013198402684_n
Nikos Veropoulos Ίσως η τελευταία παρουσίαση του βιβλίου μου στη Χαλκίδα, ευκαιρία για όσους δεν έχουν παρευρεθεί σε παρόμοιο event με κεντρικό θέμα τη ζωή μου με τους Ινδιάνους της Αμερικής. Θα σας περιμένω.
10577173_10204957455870386_5853479357154957356_n
Τρίτη, Ιούνιος 7, 2011
varopoulos1 
Νίκος Βερόπουλος, ο μοναδικός Ελληνας Cherokee (Τσερόκι), μιλά στην «Espresso της Κυριακής» για τη ζωή του, που ήταν μια στην «πίσσα» και μια στα «πούπουλα».
Ο Νίκος Βερόπουλος υπήρξε πρέσβης του έθνους των Λακότα (Σιου) στην Ελλάδα. Εζησε σε ινδιάνικους καταυλισμούς στις ΗΠΑ για πάνω από είκοσι χρόνια και υπήρξε μέλος πολλών ινδιάνικων μουσικών σχημάτων, καθώς επίσης και τελετουργικός τυμπανιστής των πνευματικών τελετών της ινδιάνικης παράδοσης.
«Το Λευκό Φτερό», «Ο Γιος της Αλήθειας», «Τσερόκι σε μιαν άλλη ζωή» είναι μερικά από τα ονόματα που του χάρισαν οι Ινδιάνοι. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και, όπως όλα τα παιδιά εκείνη την εποχή, μεγάλωσε παίζοντας στους δρόμους Καουμπόηδες και Ινδιάνους. Γι” αυτόν όμως οι Ινδιάνοι ήταν κάτι παραπάνω από παιχνίδι, ήταν ένα όνειρο ζωής, και τελικά η ίδια η ζωή του.
varopoulos3 
Στα δεκαοχτώ του χρόνια κέρδισε ένα είδος υποτροφίας και συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής και φιλοξενίας μαθητών μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Βρέθηκε έτσι στην Αμερική. Η πολιτεία που τον φιλοξένησε ήταν η Νεμπράσκα. Εκεί, σε μια περιοχή που εθεωρείτο υπανάπτυκτη, έζησε δίπλα στους ινδιάνικους καταυλισμούς.
Το 1973 γύρισε στην Ελλάδα για τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του. Δεν χάλασε το χατίρι της οικογένειας, που τον ήθελε γιατρό ή δικηγόρο και σπούδασε ψυχολογία και δημοσιογραφία στη Γερμανία. Εγινε επίτιμο μέλος του National Geografic. Εμεινε για λίγο στην Γαλλία, αλλά η καρδιά του ανήκει στη μουσική και στους Ινδιάνους.
ΜΥΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΣΕΡΟΚΙ
Εμαθε μαζί με τη φιλοσοφία τους και τα προβλήματά τους που είναι περισσότερα από ό,τι στους «πολέμους». Γύρισε λοιπόν κοντά τους, τους έζησε, τους γνώρισε, τους βοήθησε και έγινε ένας από αυτούς. Ο Νίκος Βερόπουλος μας εξομολογείται ότι νιώθει μισός Ελληνας και μισός Ινδιάνος.
Σε μια μεγάλη ινδιάνικη τελετή το 1984 γίνεται ο πρώτος Ελληνας Τσερόκι. Το δώρο του, ο Τζερόνιμο, το άλογο που του χάρισε ο Σαμάνος δάσκαλός του Γκρίζος Λύκος και τα λευκά φτερά του, σύμβολα του ονόματος που πήρε και της ζωής που έκανε: «Το Λευκό Φτερό στον Ανεμο». Μήπως έτσι δεν ήταν και η ζωή του; Αυτή περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια και στο βιβλίο του με τίτλο «Στην πίσσα και στα πούπουλα».
varopoulos4 
«Ετσι είναι, στη ζωή μου είμαι ρεμπέτης!». Πέντε γάμους έχει στο ενεργητικό του ο Νίκος και μία κόρη που ζει στη Γερμανία. «Δεν με ενδιαφέρουν τα υλικά πράγματα. Σε εκείνα που δίνω βάση είναι τα πνευματικά και προσπαθώ να ενωθώ με τη φύση. Αυτό μου έμαθαν οι Ινδιάνοι. Αυτοί είναι οι ισορροπιστές του πλανήτη, αν αυτοί χαθούν, θα πάψει να υπάρχει η γη. Εχουν υποστεί μεγάλη γενοκτονία, αμέτρητες ταλαιπωρίες σαν λαός, όχι μόνον στην Αμερική αλλά σε όλον τον κόσμο. Εχουν νιώσει όσο κανένας άλλος στο πετσί τους τον ρατσισμό. Περισσότερο κι από τους Αφρικανούς. Οι Ινδιάνοι με έμαθαν τα πάντα κι εγώ τους έμαθα να χορεύουν καλαματιανό. Ξέρεις πώς τον λένε; Το “Βήμα της πάπιας”, ένας ινδιανοποιημένος καλαματιανός που χορεύεται κανονικά στα 7/8 με πρόσθετες φιγούρες μαζί με τους άλλους ινδιάνικους χορούς».
Καλλιτέχνης του κόσμου με τεράστια δισκογραφία
varopoulos5 
Ο Νίκος Βερόπουλος ταξιδεύει αδιάκοπα σε διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη ασκώντας το επάγγελμα του μουσικού. Εχει συνεργαστεί με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες.
Ονόματα όπως η Χάρις Αλεξίου και ο Διονύσης Σαββόπουλος από την ελληνική μουσική σκηνή έχουν δουλέψει μαζί του.
Γράφει, ζωγραφίζει, τραγουδάει και εμπνέεται από τους Ινδιάνους και τα οράματά τους αλλά και από τις ατέλειωτες περιπλανήσεις του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Εκτός από τις άπειρες συναυλίες που έδωσε μέχρι σήμερα σε πολλά κράτη είτε με διάφορα σχήματα δικά του είτε ως συμμετοχή σε ethnic συγκροτήματα άλλων καλλιτεχνών, έχει συνθέσει δεκάδες τραγούδια και έχει αξιόλογη δισκογραφία που περιλαμβάνει είκοσι τρεις προσωπικούς δίσκους, εκ των οποίων έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν στο εμπόριο και μέσω Διαδικτύου οι δώδεκα.
IF 
ΣΟΦΙΑ ΔΙΓΕΝΗ-ΚΟΛΙΟΤΑΣΗ
………………………………………………………….. 
Δείτε το βίντεο…  O AETOS KI O PIGASOS 
youtube EPIMATEO Nikos Veropoylos














http://alfeiospotamos.gr/?p=13865

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters