Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Το εκπληκτικό φαινόμενο των φυτών που τραγουδούν


Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Όχι μόνο δεν τους αρέσει η φασαρία που κάνουν οι άνθρωποι, αλλά επίσης έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν και να επικοινωνούν.
Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι τα φυτά μπορούν επίσης να παράγουν μουσική.

Έχετε ακούσει ποτέ την απίστευτη μουσική των φυτών;

Τα φυτά μπορούν πραγματικά να τραγουδούν και να συνθέτουν μουσική και το άκουσμά τους είναι όμορφο και χαλαρωτικό!

Από το 1975, ερευνητές στη Νταμανχούρ της βόρειας Ιταλίας πειραματίζονται με τα φυτά προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα για τις μοναδικές ιδιότητές τους.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν συσκευές που έχουν δημιουργηθεί για να μετρηθεί η εκ νέου δραστηριότητα των φυτών στο περιβάλλον τους. Οι συσκευές ελέγχουν την ικανότητα των φυτών να μαθαίνουν και να επικοινωνούν.

Εφαρμόζοντας μια απλή αρχή, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια παραλλαγή της Γέφυρας Γουίτστοουν, ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση μιας άγνωστης ηλεκτρικής αντίστασης με την εξισορρόπηση 2 σημείων ενός κυκλώματος, εκ των οποίων το ένα σημείο περιλαμβάνει τον άγνωστο παράγοντα.

Αυτή η συσκευή διαθέτει 3 σταθερές αντιστάσεις και 1 μεταβλητή. Γίνεται μέτρηση της διαφοράς ηλεκτρισμού ανάμεσα στα φύλλα και τις ρίζες των φυτών. Αυτές οι διαφορές μπορούν στη συνέχεια να μεταφραστούν ποικιλοτρόπως σε μουσική, φως, κίνηση κτλ.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν πολύ χαμηλής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα, κι έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα φυτά.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι κάθε ζωντανό ον είτε πρόκειται για ζώο είτε για φυτό παράγει παραλλαγές του ηλεκτρικού δυναμικού ανάλογα με τα συναισθήματα που βιώνει σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.



Η μουσική ξεκινάει περίπου μετά το 2ο λεπτό






Η συσκευή που κάνει τις μετρήσεις προέρχεται από τη Νταμανχούρ και ονομάζεται U1.

Τα φυτά παρουσιάζουν τις πιο ευαίσθητες παραλλαγές ηλεκτρικού δυναμικού όταν τα πλησιάζει το άτομο που τα φροντίζει, όταν τα ποτίζει και τους μιλά ή όταν υπάρχει μουσική κοντά τους κ.λπ.

Οτιδήποτε γίνεται αισθητό μέσα στο φυτό προκαλεί μια φυσιολογική αντίδραση, η οποία στη συνέχεια εκφράζεται με ηλεκτρική αγωγιμότητα.

Αυτές οι παραλλαγές μπορούν να μεταφραστούν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών κλιμάκων.

Τα πειράματα έδειξαν ότι τα φυτά σίγουρα μπορούν να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν μουσικές κλίμακες και επίσης να παράγουν δική τους μουσική.

Παρά το γεγονός ότι προς το παρόν έχουν γίνει λίγες επιστημονικές έρευνες για το θέμα αυτό, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι το άκουσμα αυτής της πανέμορφης μουσικής είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters