Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Μυστήριο με κράνος Έλληνα πολεμιστή ηλικίας 2.600 ετών

42 
Ένα μπρούτζινο κράνος Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται από τον 6ο ή τον 5ο αιώνα π.Χ ανακαλύφθηκε στο βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα… στο Ισραήλ, αλλά ο ιδιοκτήτης του παραμένει μυστήριο. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, πρόκειται για ένα από τα πιο σφυρηλατημένα κομμάτια της πρώιμου ελληνικού πολεμικού εξοπλισμού που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί, με επίχρυσα τμήματα και πολλά διακοσμητικά στοιχεία.
Ωστόσο, το πώς βρέθηκε στο βυθό και το σε ποιον ανήκε παραμένει άγνωστο. Μία θεωρία είναι πως ανήκε σε πολεμιστή που βρισκόταν σε ένα από τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου κατά των Περσών.
Το κράνος βρέθηκε πριν από πέντε χρόνια από ένα ολλανδικό σκάφος και παραδόθηκε στις αρχές.
Το κράνος έχει κατασκευαστεί από ειδικούς με τη χρήση ενός φύλλου μπρούτζου που θερμάνθηκε και σφυρηλατήθηκε.
Με την τεχνική αυτή το βάρος του μειώνεται χωρίς να περιοριστεί η προστασία του κεφαλιού.
Το μπροστινό μέρος είναι παχύτερο από ό,τι το πίσω. Στο μέτωπο έχει σφυρηλατηθεί η ουρά παγωνιού ενώ φίδια κοσμούν το τμήμα πάνω από τα μάτια. Τα ζυγωματικά είναι διακοσμημένα με λιοντάρια.
Για το πώς το κράνος βρέθηκε στο βυθό, μία θεωρία είναι πως απλά έπεσε από το πλοίο στο οποίο επέβαινε ο μισθοφόρος. Μία άλλη άποψη είναι πως το πλοίο βυθίστηκε.
Το κράνος εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στη Χάιφα.

 http://www.xorisoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters