Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αυτή είναι η σοβαρότερη είδηση των τελευταίων εβδομάδων! «CDS» από την ΤτΕ ζητεί η ΕΚΤ!

Στουρνάρας-Ντράγκι
Λύση για να αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Γερμανίας ώστε να προχωρήσει ο Μάριο Ντράγκι σε πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τίθεται επί τάπητος όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. Βάσει αυτής της πρότασης, οι χώρες του Νότου – των οποίων τα ομόλογα παρουσιάζουν και τους μεγαλύτερους κινδύνους – καλούνται να αναλάβουν μέρος του ρίσκου και να προσφέρουν περισσότερες προβλέψεις στην ΕΚΤ.

«Αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Reuters ανώνυμα, δηλώνουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να ζητήσει από τις κεντρικές τράπεζες χωρών όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία να βάλουν στην άκρη περισσότερα κεφάλαια ή προβλέψεις για να καλυφθούν ενδεχόμενες ζημίες από τις αγορές ομολόγων» αναφέρει συγκεκριμένα το πρακτορείο και συμπληρώνει: «Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει να πειστεί η Γερμανία να στηρίξει τα σχέδια για αγορές κρατικών ομολόγων».

Είναι σαφές ότι προς το παρόν, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της γερμανικής Bundesbank και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας ως προς τις αγορές κρατικών ομολόγων. «Η νέα πρόταση όμως, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των γερμανικών ενστάσεων – η οποία ανησυχεί ότι εάν τυπωθεί κι άλλο χρήματα τότε θα υπάρξουν νέες απερίσκεπτες δημόσιες δαπάνες. Οι επικριτές όμως, τονίζουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες διακυβεύεται ο ίδιος ο στόχος της ποσοτικής χαλάρωσης» σχολιάζει το Reuters.

«Εάν ζητηθεί από τις πιο αδύναμες χώρες να βάλουν στην άκρη επιπλέον προβλέψεις, τότε δίνεται το σήμα ότι οι κεντρικές τράπεζες των εν λόγων χωρών θα αναλάβουν τον κίνδυνο πιθανών ζημιών και όχι η ΕΚΤ» καταλήγει.

«Οι ζημίες θα βαρύνουν τα κράτη μέλη» αναφέρει ένας αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι ήδη στοιχίζει στην Ελλάδα σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ για την ασφάλιση ομολόγων ύψους 10 εκατ. ευρώ έναντι κινδύνου χρεοκοπίας. «Εάν ζητηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας να βάλει στην άκρη και άλλα χρήματα για να εξασφαλίσει τα ομόλογά της, τότε θα μπορούσε να πληγεί το μέρισμα που δίνεται στην κυβέρνηση της Αθήνας ή ακόμη και να απαιτηθεί κεφαλαιακή ένεση» σημειώνει το Reuters.

Πηγή: euro2day.gr

olympia
http://greeknation.blogspot.gr/2014/12/cds_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters