Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πρόστιμο 22 εκατ. ευρώ επιβάλλει το ευρωδικαστήριο στην Ελλάδα για τους ΧΑΔΑ!


Με πρόστιμο 22 εκατ. ευρώ καταδικάζει στις 2 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Ελλάδα για μη συμμόρφωση στις κοινοτικές οδηγίες διαχείρισης αστικών στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) και ημερήσιο πρόστιμο 54.450 ευρώ έως ότου κλείσει και αποκατασταθεί και η τελευταία χωματερή στη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, επιδίδονται τους τελευταίους μήνες σε «αγώνα ταχύτητας» προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις, και να μειωθούν σημαντικά τα πρόστιμα.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος, Νάντια Γιαννακόπουλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημοπράτηση -με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- των έργων αποκατάστασης 82 ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, συνολικού προυπολογισμού 31 εκατ. ευρώ. Ενώ, ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται ο τελικός σχεδιασμός του υπό διαμόρφωση σχεδίου δράσης για την παύση της λειτουργίας του μέγιστου αριθμού ενεργών ΧΑΔΑ (μεταφέροντας σε νόμιμους χώρους τα απορρίμματα, το οποίο και αποτελεί μέτρο προσωρινής διαχείρισης). Την ίδια στιγμή, στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι επίσπευση των ενεργειών για αποκατάσταση των ανενεργών αλλά μη αποκατεστημένων ΧΑΔΑ, όπως για παράδειγμα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2005 για τη λειτουργία 1.128 παράνομων χωματερών, ενώ τον Απρίλιο του 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε προδικαστική διαδικασία, για επιβολή χρηματικών κυρώσεων. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2013 ανακοινώθηκε η εκ νέου παραπομπή της χώρας λόγω μη συμμόρφωσης με την απόφαση του 2005, καθώς είχαν απομείνει 396 (90 ενεργοί και 306 ανενεργοί) από τους 3.036 ΧΑΔΑ που καταγράφηκαν διαχρονικά. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε τον περασμένο Ιούνιο και επειδή είχαν ήδη αποκατασταθεί πλήρως 103 ΧΑΔΑ, την ημέρα της εκδίκασης υπήρχαν 70 ενεργοί και 223 ανενεργοί (συνολικά 293).

ΠΗΓΗ
http://helleniclegion.blogspot.gr/2014/11/22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters