Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

13 Γερμανοί σε απολογία για τις μίζες!


Κλήσεις σε απολογία σε 13 Γερμανούς υπηκόους, με την ιδιότητα των στελεχών των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG απέστειλε ο ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να διακινήθηκαν για το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD.
Οι κατηγορούμενοι καλούνται για τον ερχόμενο μήνα, προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και νομιμοποίησης χρημάτων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν την εμπλοκή τους σε παράνομες αμοιβές που δόθηκαν για τις συγκεκριμένες προμήθειες του Υπουργείου Αμύνης.
Οι κλήσεις στους 13 Γερμανούς εστάλησαν μετά την μελέτη και αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας που σχημάτισε η γερμανική Δικαιοσύνη για την υπόθεση, αλλά και από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων για τα εξοπλιστικά Παναγιώτη Ευσταθίου, πρώην εκπροσώπου της Atlas και Αντώνη Κάντα πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του ΥΕΘΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής της υπόθεσης πρόκειται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες και νέες κλήσεις σε απολογία σε τουλάχιστον δέκα ακόμα στελέχη των δυο εταιρειών.
Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία φαίνεται να προκύπτει ότι για τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων των υποβρυχίων και τα ASRAD, διακινήθηκαν για παράνομες αμοιβές ποσά τουλάχιστον 38 εκατομμυρίων ευρώ και εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό των επίμαχων των «δωρεών» είναι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.
Η πορεία δε των χρημάτων, όπως καταγράφηκε από ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, φαίνεται να καταδεικνύει πως μέρος των επίμαχων ποσών επέστρεφε σε στελέχη των εμπλεκόμενων εταιριών.
Η υπόθεση των επίμαχων οπλικών συστημάτων, για την οποία έχουν ήδη απολογηθεί 35 Έλληνες κατηγορούμενοι, έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει αν και ποιους κατηγορουμένους θα παραπέμψει σε δίκη.
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής, διεκδικώντας από τις γερμανικές εταιρίες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, επιφυλασσόμενο για μεγαλύτερη αποζημίωση στο μέλλον.

πηγή
http://www.pentapostagma.gr/2014/11/13-γερμανοί-σε-απολογία-για-τις-μίζες.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters