Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Και τώρα που πληρώσατε τον ΕΝΦΙΑ, δείτε που θα πάνε τα λεφτά σας...



Με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία που κατατέθηκε, εκπροθέσμα από το υπουργείο Οικονομικών και αφορά το μέρος του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών. Η εκπρόθεσμη υποβολή της τροπολογίας, και μάλιστα μετά την επί της αρχής υπερψήφιση του νομοσχεδίου στο οποίο επισυναπτόταν, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Με την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο ουσιαστικά δίνεται, λίγο πριν την ολοκλήρωση των stress test, κεφαλαιακή «ενίσχυση» περίπου 3 δισ. ευρώ στις τράπεζες, στις εταιρίες leasing και factoring. Συγκεκριμένα το δημόσιο εγγυάται ότι θα καταβάλλει τον αναβαλλόμενο φόρο στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν παρουσιάσουν κέρδη τα επόμενα 30 χρόνια ώστε να συμψηφιστεί με τον φόρο.

«Πού ακριβώς εξυπηρετείται και κατοχυρώνεται το δημόσιο συμφέρον; Εκτός αν πούμε ότι τράπεζες και δημόσιο συμφέρον είναι ταυτόσημες έννοιες», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, σημειώνοντας πως «ο αναβαλλόμενος φόρος είναι φόρος που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι τράπεζες και τους χαρίσθηκε γιατί υπήρξαν οι περικοπές του PSI. Όμως πέρα από τις περικοπές του PSI υπήρξε και η χρηματοδότησή τους με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι χρηματοδοτήσεις είναι μονόπαντες».

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «σκάνδαλο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να παραδώσει τις τράπεζες σε ξένα funds, ενώ ρώτησε ακόμη τον υπουργό Οικονομικών αν έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την συγκεκριμένη τροπολογία.

«Είναι δέσμευση καθαρά θεωρητικού περιεχομένου, δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα τόσο διάστημα χωρίς κέρδη», υποστήριξε ο Γκίκας Χαρδούβελης. «Αν όλα πάνε καλά με τα stress tests, θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες επίλυσης των "κόκκινων" δανείων», είπε ο υπουργός Οικονομιών, προσθέτοντας αν δεν ψηφιστεί ο αναβαλλόμενος φόρος τότε «ενδεχομένως θα αναζητηθούν κεφάλαια από το ΤΧΣ, κάτι που δεν το θέλει κανένας». Επίσης, ανέφερε ότι η επίμαχη τροπολογία «υπερασπίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον».

http://www.logiosermis.net/2014/10/blog-post_50.html#.VCx-wVcrHpd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters