Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνικό «δαιμόνιο»: 200.000 νέες επιχειρήσεις τα χρόνια της κρίσης

«Νέοι επιχειρηματίες με φαντασία ίδρυσαν τα προηγούμενα έξι χρόνια περίπου 200.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει οικονομικό μέλλον παρά την κρίση» σημειώνει αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau σχετικά με τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, «περίπου 575.000 ελληνικές επιχειρήσεις δεν επέζησαν της ύφεσης», ωστόσο ορισμένοι νέοι δεν δίστασαν να ιδρύσουν δικές τους επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρεται το παράδειγμα του Νίκου Μωραϊτάκη και του Σπύρου Μαγιάτη, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρεία Workable το 2012, «στο απόγειο της κρίσης», όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος και σημειώνει: 
«Οι δύο νεαροί Έλληνες άφησαν τις καλοπληρωμένες, σίγουρες δουλειές τους στην εταιρεία λογισμικού Upstream για να ιδρύσουν μία δική τους εταιρεία start up», με βασική επιχειρηματική ιδέα, όπως σημειώνεται, να φτιάξουν μία εφαρμογή που διευκολύνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διαδικασία αιτήσεων εργασίας και σε ζητήματα προσωπικού ελλείψει αρμόδιου τμήματος.

Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι το βήμα των δύο νεαρών ήταν «θαρραλέo, δεδομένης της ανεεγία σε ποσοστό 27%. Αλλά οι δύο Έλληνες δεν μετάνιωσαν την απόφαση», καθώς η εταιρεία βρήκε στο μεταξύ επενδυτές και σήμερα απασχολεί 18 συνεργάτες. Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι σχεδόν 18.000 επιχειρήσεις ιδρύθηκαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όπως παρατηρεί, αυτό δείχνει ότι «ορισμένοι έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν στην κρίση την ευκαιρία τους».
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/200000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters