Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών “Αλέξανδρος Υψηλάντης” Αθήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενόψει της κρισιμότητας ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στις 26.8.2014 στο θερινό τμήμα της Βουλής, που αναφέρεται και στα θέματα γενοκτονίας, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να προτείνει τα κατωτέρω.

1. Να ενημερώσει τα ποντιακά σωματεία και τον Ποντιακό Ελληνισμό για την «απόλυτη» κρισιμότητα του προβλήματος, που αφορά την αναγνώριση ή μη από την ελληνική Βουλή της γενοκτονίας, όχι μόνο των Ποντίων αλλά και των άλλων …χριστιανικών Λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

2. Να αποστείλει την αιτιολογική έκθεση γνωστού πολιτικού επιστήμονος, που καλύπτει όλον τον σχετικό προβληματισμό, ώστε να γνωρίζουμε όλοι μας τι πρόκειται να ψηφιστεί σχετικά στην ελληνική Βουλή.

3. Να μη γίνεται γεωγραφικός διαχωρισμός των γενοκτονιών. Η δική μας τοποθέτηση στο πρόβλημα της γενοκτονίας κάνει αναφορά σ’ όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς, που σφαγιάστηκαν μαζικώς κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων), ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής και αριθμητικού μεγέθους της Γενοκτονίας (Ποντίων στην προκειμένη περίπτωση, όσον αφορά τους Έλληνες). Οι Αρμένιοι για παράδειγμα δεν κάνουν διαχωρισμό γεωγραφικών περιοχών.

4. Σχετικά με τους Έλληνες θεωρεί ότι η σωστή τοποθέτηση του θέματος της Γενοκτονίας είναι η ακόλουθη: Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους εκάστοτε κρατούντες ( Νεότουρκους και Κεμαλιστές συμπεριλαμβανομένων στην γενοκτονική πολιτική), ανεξαρτήτως περιοχής και αριθμητικού μεγέθους, αποτελεί δε διαχρονικό λάθος ο όλος χειρισμός του θέματος της γενοκτονίας από μέρους της ελληνικής πολιτείας στο σύνολό της, όπως αναλύεται στην συνημμένη ανάλυση.

5. Θα πρέπει ενόψει της ψηφοφορίας στην Βουλή, να συντάξει η Παμποντιακή Ομοσπονδία ένα νέο κείμενο, στο οποίο θα περιλάβει όλες τις παγίδες του εν λόγω νομοσχεδίου και αποστείλει τάχιστα το έγγραφο αυτό, όχι μόνο στους Ποντίους και στα Ποντιακά Σωματεία αλλά σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Συγκεκριμένα πρέπει όλος ο Ελληνισμός να «βομβαρδίσει» κυριολεκτικά την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τα ΜΜΕ, καθιστώντας τους υπεύθυνους ενώπιον του Ελληνικού Λαού και της ιστορικής μνήμης, εάν δεν το κάνουν, ώστε να ψηφιστεί ένας νόμος με ονομαστική ψηφοφορία, που να δικαιώνει τη μνήμη των θυμάτων, αναγνωρίζοντας επιτέλους τις γενοκτονίες όλων των χριστιανικών εθνοτήτων. Ζητούμε δικαίωση και όχι παραγραφή των εγκλημάτων της Γενοκτονίας.

6. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιήσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας όλες τις οργανώσεις των χριστιανικών εθνοτήτων, που υπέστησαν γενοκτονία από τους Τούρκους, δηλαδή θρακικές, μικρασιατικές (ανάμεσα στις οποίες φυσικά είναι και η ποντιακή), αρμενικές και ασσυριακές, σε μία φωνή, ενάντια στην επαπειλούμενη ιστορική εξαφάνιση του γεγονότος, που θα επιφέρει η τυχόν απάλειψη έγγραφης αναγνώρισης της γενοκτονίας των ανωτέρω Λαών στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας Γεώργιος Τσαλουχίδης Δαμιανός Βασιλειάδης
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/blog-post_625.html#.U_J_4KMrHpc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters