Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Για πωλητήριο στην Εγνατία πιέζει η τρόικα

egnatia 
Να βάλει πωλητήριο στην Εγνατία Οδό εντός του Σεπτεμβρίου πιέζει την κυβέρνηση η Τρόικα βλέποντας τις καθυστερήσεις και θέλοντας να προλάβει τις πολιτικές εξελίξεις που ενδεχομένως μπλοκάρουν τον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου.
Ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό, σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο επρόκειτο να προκηρυχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 κάτι που δεν έγινε τελικά.
Ήδη, η υπόθεση για την 30ετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού «σέρνεται» εδώ και δυο χρόνια.
Η μέχρι τώρα καθυστέρηση συνδέεται πέρα απο την κυβερνητική κωλυσιεργεία που «μετρά» το πολιτικό κόστος απο την ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου, και με τις τράπεζες.
Είναι χαρακτηριστική η διαφωνία της Εγνατίας Οδού ΑΕ με την για τη συμβιβαστική λύση που έχει βρει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,58% όσον αφορά δάνειο που είχε χορηγήσει η τελευταία.
Η Πειραιώς είχε καταγγείλει το δάνειο από τον Απρίλιο του 2010 χωρίς μέχρι σήμερα να έχει συμφωνήσει η πλευρά της Εγνατία Οδός Α.Ε. στον συμβιβασμό που προτάθηκε. Το μοντέλο προβλέπει πως ο ιδιώτης που θα αναλάβει τη διαχείριση της Εγνατίας θα αποπληρώσει το δάνειο της Πειραιώς. Η τελευταία, με βάση και την αρχική σύμβαση χορήγησης του δανείου, εισπράττει τα έσοδα από τα διόδια της Εγνατίας Οδού, που προσέγγισαν τα 45.000.000 ευρώ το 2013. Η μείωση της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς, που σε ορισμένα τμήματα φτάνει και το 50% (αν και καταγράφεται σταθεροποίηση με ελαφρές τάσεις ανόδου σε κάποια άλλα) είναι ένας ακόμα λόγος για τις συνεχείς αναβολές.

http://www.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters