Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δυναμικές κινητοποιήσεις η απάντηση για την "κλοπή" της Φλόγας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις «ετοιμάζονται» να απαντήσουν ο δήμος , οι φορείς και οι πολίτες της Αρχαίας Ολυμπίας αν τελικώς πραγματοποιηθεί στις 30 του μηνός η τελετή αφής της φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας , την Δευτέρα το βράδυ , στην οποία παραβρέθηκαν ο Γ. Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Αποστόλης Κατσιφάρας , οι βουλευτίνες Ηλείας Θεοδώρα- Διονυσία Αυγερινοπούλου και Έφη Σαλτάρη –Γεωργοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γεωργιόπουλος,


εκπρόσωποι φορέων καθώς και πλήθος κόσμου, αποφασίστηκε ομόφωνα «να διατρανωθεί, προς κάθε κατεύθυνση, η κάθετη αντίθεση στην υποβάθμιση του ρόλου της Ολυμπίας ως θεματοφύλακα των αξιών και των πανανθρώπινων ιδανικών που μεταλαμπαδεύονται με την φλόγα που ανάβει στην Ιερή Άλτη και ταξιδεύει μέχρι την εκάστοτε διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κάθε άλλη τελετή μακριά από την Ολυμπία δεν μπορεί ούτε να συνδεθεί με τα μηνύματα της ειρήνης , της εκεχειρίας, της ευγενούς άμιλλας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών, αλλά ούτε να χαρακτηρίζεται ως Ολυμπιακή».

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος ομόφωνα το διευρυμένο σώμα αποφάσισε ομόφωνα ένα σύνολο δράσεων στο εξής πλαίσιο : 

“Α. Πλαίσιο συζήτησης με Ε.Ο.Ε. για συνδιαμόρφωση πρότασης οριστικής λύσης στα ζητήματα Αφής.
Αποφασίζεται ο Δήμος να συμμετέχει στην συζήτηση με τις εξής προϋποθέσεις.
Η Τελετή Αφής για τους κανονικούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπαίνει στην συζήτηση, ως αποφασισμένο γεγονός.
Η αρχή που ο Δήμος θεωρεί απαραβίαστη είναι πως ότι είναι Ολυμπιακό έχει αφετηρία την Ολυμπία.

Β. Πρόταση του Δήμου για την Τελετή Αφής της 30ης Απριλίου
1. Η φλόγα να ανάψει κανονικά στον Ναό της Ήρας.
2. Το Τελετουργικό να είναι συντετμημένο.
3. Η Φλόγα να παραδοθεί από τον Δήμαρχο Ολυμπίας στον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. στην Αθήνα.
4. Αν απαιτηθούν οποιαδήποτε έξοδα, ο Δήμος είναι έτοιμος να τα καλύψει και με την συνδρομή της Περιφέρειας.

Γ. Γενικότερη προσπάθεια πίεσης προς την Ε.Ο.Ε. και την Δ.Ο.Ε.
1. Διαδίκτυο
1.1. Ανάρτηση κειμένου διαμαρτυρίας με τίτλο «Έκκληση Ολυμπίας» για προβολή του θέματος και συλλογή υπογραφών. Το κείμενο να μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.
1.2. Δημιουργία και ανάρτηση ανάλογου VIDEO για ευαισθητοποίηση στο θέμα.
2. Δημιουργία Κιόσκι για ενημέρωση τουριστών.
3. Προσπάθεια συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
4. Συνάντηση με Υπουργό Πολιτισμού για ανατροπή της θέσης της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, όπως εκφράστηκε από τον κο Ανδριανόπουλο.
5. Συνέντευξη Τύπου με Ολυμπιονίκες και ανθρώπους του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Δ. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα για την Τελετή Αφής της 30ης Απρίλη, τότε ο Δήμος σε συνεργασία με όλου τους Φορείς και την Περιφέρεια να συνδιοργανώσει την Ημέρα εκείνη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ολυμπία, στην οποία θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της Ολυμπίας και των ΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. “

Όπως τέλος διευκρινίστηκε από τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Δεββέ «Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν αναλόγως τις εξελίξεις».
Το θέμα θα συζητηθεί την Τρίτη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με πληροφορίες από το: ionionfm.gr
 
http://myroniailias.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1983.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters