Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Έλα Χριστέ & Παναγιά! Μαζί με Αναστασιάδη και Έρογλου, Αρχιεπίσκοπος και Μουφτής

Thriskeytikoiigetes
Δήλωση στήριξης των θρησκευτικών ηγετών των δυο κοινοτήτων στο κοινό ανακοινωθέν και στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακού. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Τ/κ Μουφτής, μετά από γεύμα που παρέθεσε στους δυο ο Πρέσβης της Σουηδίας, υπέδειξαν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνύπαρξη Ε/κ και Τ/κ....
«Σαν θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου, καλωσορίζουμε το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών ηγετών των δυο κοινοτήτων. Αποτελεί ευθύνη μας να διαβεβαιώσουμε ότι το πολίτικο πρόβλημα θα λυθεί και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη συνύπαρξη των δυο κοινοτήτων», ανέφεραν σε κοινή δήλωση τους.
Αρχιεπίσκοπος και Μουφτής στην παρουσία της ειδικής αντιπρόσωπου του ΓΓ στην Κύπρο, Λίζας Μπατενχαϊμ κάλεσαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου να καταλήξουν σε λύση στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου.
Ακολουθεί το κοινό ανακοινωθέν (ανεπίσημη μετάφραση):
Ως Θρησκευτικοί Ηγέτες της Κύπρου, χαιρετίζουμε θερμά το κοινό ανακοινωθέν, που επιτεύχθηκε μεταξύ των Πολιτικών Ηγετών των δύο κοινοτήτων.
Είμαστε ιδιαίτερα ενθαρρυμένοι με το κοινό μήνυμα ότι το στάτους κβο (status quo) είναι απαράδεκτο και ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι Θεμελιώδεις Ελευθερίες, καθώς και η διαφορετική ταυτότητα και την ακεραιότητα του άλλου.
Καλωσορίζουμε, λοιπόν, την αποφασιστικότητα των Πολιτικών Ηγετών μας να επαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τρόπο αποδοτικό. Αναμένουμε ότι θα φθάσουν σε μια λύση, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας να εφαρμόσουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Η Κύπρος έχει μακρά εμπειρία μέσα στους αιώνες, όπου Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζούσαν, εργάζονταν και προσεύχονταν πλάι-πλάι ειρηνικά.
Δυστυχώς, θύμα του Κυπριακού Προβλήματος ήταν και εξακολουθεί να είναι και η Θρησκεία. Έτσι, για πολλές δεκαετίες, ως Θρησκευτικοί Ηγέτες δεν είμασταν σε θέση να συναντιόμαστε, να ακούμε και να κατανοούμε ο ένας τον άλλο.
Έχουμε συμφωνήσει, να συναντιόμαστε τακτικά, να ακούμε και να εκφράζουμε ανοιχτά τον σεβασμό μας, ο ένας τον άλλο.
Οι συναντήσεις μας αυτές τα τελευταία χρόνια, μας έχουν βοηθήσει να γνωρίσουμε ο ένας καλύτερα τον άλλον και τις ανάγκες του.
Μαζί, προσπαθήσαμε να βρούμε πρακτικές λύσεις, να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας και πετύχαμε.
Ευθύνη μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το πολιτικό πρόβλημα θα επιλυθεί. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το να επικοινωνούμε, να συνεργαζόμαστε και να συνυπάρχουμε.
Το να εργαζόμαστε από κοινού και να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον είναι υποχρέωσή μας.
Συνάμα τούτο αποτελεί το μέσο, που προβάλει την πίστη μας όταν υπάρχει αμφιβολία, την αγάπη όπου υπάρχει μίσος και την ελπίδα μπροστά στην απελπισία.
Η πίστη μας στο Θεό είναι η ελπίδα μας. Σε Αυτόν στρεφόμαστε γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατο με το Θεό.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1009.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters