Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Αφαντος ο Γιανουκόβιτς! Εγκατέλειψε το Κίεβο;


Επειτα από μία εβδομάδα αιματηρών συγκρούσεων, που κόστισαν δεκάδες ζωές, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο. Αυτό επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο, που ζήτησε από το Κοινοβούλιο να απαιτήσει την άμεση παραίτηση του Ουκρανού προέδρου.

Οι ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι διαδηλωτές πήραν τον πλήρη έλεγχο του Κιέβου, παρά την υπογραφή της συμφωνίας για «ανακωχή», ενώ αναφέρουν πληροφορίες πως ο Γιανουκόβιτς κατέφυγε στη φιλορωσική ανατολική Ουκρανία, αν και κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται. Σύμφωνα πάντως με την σύμβουλό του, Αννα Γκερμαν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είναι στο Χάρκοβο και θα βγάλει διάγγελμα τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα, το προεδρικό Μέγαρο που βρίσκεται σε προάστιο του Κιέβου- όπου υπήρχε ισχυρή ασφάλεια- είναι πλέον αφύλαχτο, σύμφωνα με το BBC και οι δημοσιογράφοι μπήκαν σε αυτό, ενώ ο κόσμος παραμένει σε απόσταση 50 μ. γύρω από το κτίριο.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση ζητά να γίνουν εκλογές στις 25 Μαΐου και όχι στα τέλη Δεκεμβρίου όπως προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη την Παρασκευή. Παρά τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εκτόνωση της κρίσης, οι χιλιάδες διαδηλωτές παρέμειναν στους δρόμους της Ουκρανίας όλο το βράδυ.

«Θα καταθέσουμε το κείμενο της απόφασης με αίτημα την παραίτηση του Γιανουκόβιτς» δήλωσε η Οκσάνα Ζινοβίγεβα, εκπρόσωπος του κόμματος UDAR του Βιτάλι Κλίτσκο. «Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές».

Ο Κλίτσο μιλώντας στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας δήλωσε ότι θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών «για να απαλλαγούμε» από τον Γιανουκόβιτς. «Το κοινοβούλιο πρέπει να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί», τόνισε.

Στο μεταξύ, ο Γιανουκόβιτς έχασε ακόμη ένα από τα στελέχη του. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και άμεσος συνεργάτης του προέδρου, Βολίντιμιρ Ρίμπακ, υπέβαλλε την παραίτησή του σύμφωνα με το Interfax, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Αποφυλακίζεται η Τιμοσένκο

Ο Αρσέν Αβάκοφ, βουλευτής της αντιπολίτευσης και στενός συνεργάτης της Γιούλια Τιμοσένκο, διορίστηκε στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Την ίδια ώρα, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε ένα ψήφισμα που προβλέπει την «άμεση» αποφυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο. Το σχέδιο του ψηφίσματος, που ενεκρίθη με 322 ψήφους υπέρ, προβλέπει την άμεση απελευθέρωση της Γιούλιας Τιμοσένκο βασιζόμενο σε μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Βίκτορ Τσβετς, δικηγόρος του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».

Δημοσίευμα του hromadske.tv ανέφερε πως η Τιμοσένκο αφέθηκε ήδη ελεύθερη, αλλά εκπρόσωπός της το διέψευσε, δηλώνοντας πως αυτό δεν έχει γίνει ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters