Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Καλούν στις Δ.Ο.Υ. εκατομμύρια φορολογούμενους για να παραλάβουν «κλειδάριθμους» για το νέο TAXISNET

Από τον Γιώργο Παλαιτσάκη -
 
-Λήγουν στις 31 – 12 – 2013 οι κωδικοί πρόσβασης που έχουν οι εγγεγραμμένοι προ του Δεκεμβρίου 2010 χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών
Εκατομμύρια φορολογούμενοι, που είναι παλαιοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών διεκπεραίωσης φορολογικών υποχρεώσεων του συστήματος TAXISNET, καλούνται τις τελευταίες μέρες από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών να προσέλθουν στις Εφορίες για να παραλάβουν νέους ειδικούς κωδικούς αριθμούς, τους περίφημους «κλειδάριθμους». Η χρήση των αριθμών αυτών είναι αναγκαία για την επανενεργοποίηση των λογαριασμών πρόσβασης στο νέο ανανεωμένο ΤΑΧΙSNET που θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η-1-2014.
«Κλειδάριθμο» θα πρέπει να έχουν αποκτήσει μέχρι τις 31-12-2013 όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι που είναι φυσικά πρόσωπα, διότι μόνο μέσω του πολυψήφιου αυτού αριθμού θα είναι δυνατή η ενεργοποίηση των λογαριασμών πρόσβασης στο νέο ανανεωμένο ΤΑΧΙSNET που θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η-1-2014. Δηλαδή, χωρίς τον κλειδάριθμο ο φορολογούμενος δεν θα μπορέσει να εισέλθει από την 1η-1-2014 στις διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του συστήματος TAXISNET, μέσω των οποίων εκπληρώνονται πλέον αναγκαστικά οι περισσότερες φορολογικές υποχρεώσεις (υποβολή δηλώσεων, πληρωμές φόρων κ.λπ.).
Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, εκατομμύρια φορολογούμενοι, που έχουν πιστοποιηθεί για να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του TAXISNET πριν τον Δεκέμβριο του 2010, καλούνται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών να προσέλθουν στις Εφορίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 για να παραλάβουν τους «κλειδαρίθμους» τους.
Συγκεκριμένα, η ΓΓΔΕ απέστειλε πρόσφατα, σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους, μηνύματα μέσω e-mail με τα οποία τους προειδοποιεί ότι οι κωδικοί που χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNET παύουν να ισχύουν από την 1η-1-2014 και τους καλεί να προσέλθουν εγκαίρως στα Τμήματα Μητρώου των Δ.Ο.Υ. για να παραλάβουν τους «κλειδαρίθμους» μέσω των οποίων θα είναι δυνατή η ανανέωση των κωδικών.
Ειδικότερα, κάθε φορολογούμενος που παραλαμβάνει ένα τέτοιο μήνυμα θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα για να μη χάσει το δικαίωμα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNET:
1) Να προσέλθει σε οποιανδήποτε Δ.Ο.Υ. και να απευθυνθεί στο Τμήμα Μητρώου όπου θα πρέπει να αναφέρει το ονοματεπώνυμό του και τον ΑΦΜ του και να ζητήσει την έκδοση ενός εντύπου που αναγράφει τον κλειδάριθμο, έναν ειδικό πολυψήφιο αριθμό που χρησιμοποιείται άπαξ για την ενεργοποίηση του νέου λογαριασμού του στο σύστημα TAXISNET.
2) Αφού παραλάβει τον κλειδάριθμο θα πρέπει να καθίσει μπροστά σε έναν ηλεκτορνικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) και, έχοντας μαζί του το username και το συνθηματικό (password) για την πρόσβασή του στο TAXISNET, θα πρέπει:
3) Nα επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/register.
4) Να επιλέξει «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (την 3η στη σειρά υπηρεσία)
5) Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται, δηλαδή το username, τον κωδικό πρόσβασης (password), τον ΑΦΜ, τον κλειδάριθμο μαζί με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας, και στη συνέχεια να πατήσει «Επόμενο».
6) Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) να επιλέξει και να πληκτρολογήσει ένα νέο κωδικό πρόσβασης (password), να πληκτρολογήσει ξανά τον κωδικό αυτό για επιβεβαίωση και να πατήσει «Ενεργοποίηση».
Από τη στιγμή που θα επιλεγεί η «Ενεργοποίηση» ο παλιός κωδικός (password) δεν θα ισχύει πλέον καθώς θα έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επέλεξε ο φορολογούμενος.
Ο φορολογούμενος θα πρέπει να κρατήσει το νέο κωδικό σε ασφαλές μέρος ώστε να μην τον ξεχάσει. Θα πρέπει επίσης να κρατήσει και τον κλειδάριθμο σε ασφαλές μέρος γιατί μπορεί να του χρειαστεί ξανά σε περίπτωση που ξεχάσει το συνθηματικό του (password), ώστε να προχωρήσει στην έκδοση νέου.

http://www.zeronews.gr/index.php/economy/7364

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters