Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Εντολή διάσημου Ραβίνου προς Νετανιάχου «Συντομεύστε την έλευση του Μεσσία» > Bίντεο

Το βίντεο είναι του 1990:
Αυτός από τον οποίον ζητάει την ‘ευλογία του’ ο τωρινός πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νεντάναχιου και ο οποίος τον 'ελέγχει' γιατί δεν έχουν γίνει πολλά για τον ερχομό του ‘Μεσσία ’, είναι ο ραβίνος Menachem Mendel Schneerson, (1902 – 1994), ηγέτης του χασιδικού ιουδαϊκού κινήματος ‘Chabad-Lubavitch’ και θεωρούμενος από πολλούς ‘Μεσσίας’.
Δείτε το βίντεο
 

Τι είναι η Chabad-Lubavitch (Χαμπάντ – Λουμπάβιτς)
--- Σύμφωνα με την Wikkipedia:
Η Chabad Lubavitch είναι ένα Χασιδικό (Hasidic) κίνημα του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού, με έδρα το Crown Heights του Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη.
Το όνομα "Χαμπάντ" (Εβραϊκά: חב"ד) είναι ένα αρκτικόλεξο τωμ λέξεων «Chochmah, Binah, Da'at» (חכמה, בינה, דעת στα εβραϊκά) που σημαίνει "Σοφία, Κατανόηση, Γνώση". "Lubavitch" είναι ο μόνος μεγάλος υπάρχων κλάδος της οικογένειας των χασιδικών ομάδων. Ο μόνος άλλος κλάδος είναι ο Malachim.
Η Χαμπάντ ιδρύθηκε στο τέλος του 18ου αιώνα από τον Shneur Zalman του Liadi.
Ο κλάδος Lubavitch παίρνει το όνομά του από την Lyubavichi, τη ρωσική πόλη, όπου η ομάδα είχε έδρα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Yosef Yitzchok Schneersohn, ο έκτος ηγέτης έφυγε εξ αιτίας του πολέμου στην Ευρώπη για τη Νέα Υόρκη το 1940, όπου ίδρυσε μια συναγωγή. Ο γαμπρός του, Menachem Mendel Schneerson, μετέτρεψε το κίνημα σε μια ισχυρή δύναμη στο πλαίσιο του Ιουδαϊσμού.
Η Χαμπάντ υποστηρίζει ιδρύματα σε περίπου 950 πόλεις σε όλο τον κόσμο, και στις αρχές του 21ου αιώνα, υπήρχαν περίπου 3.300 ιδρύματα Χαμπάντ σε όλο τον κόσμο σε 70 χώρες.
Ο Schneerson (φωτο) υιοθέτησε την ιδέα ότι πρέπει να "επιταχυνθεί η έλευση του Μεσσία". Έδωσε εντολή τους οπαδούς του να δραστηριοποιηθούν στο kiruv, που σημαίνει «φέρνοντάς τους κοντά», βοηθώντας άλλους Εβραίους να αγκαλιάσουν τον Ιουδαϊσμό του περισσότερο. Για το σκοπό αυτό, το σύνθημά του έγινε το ‘Ufaratzta’ (από την Γένεση 28:14 «…και θέλεις εξαπλωθή προς δύσιν και προς ανατολήν και προς βορράν και προς νότον»), μία λέξη Εβραϊκή που σημαίνει «θα πρέπει να εξαπλωθείς», παρακινώντας τους οπαδούς του να επιταχύνουν τη μεσσιανική εποχή "σώζοντας" εβραϊκές ψυχές από τον κοσμικό δρόμος μακριά από την ιουδαϊκή πίστη.

Ο Μεσσιανισμός της Χαμπάντ
Οι συχνές ομιλίες του Schneerson για την έλευση του Μεσσία, οδήγησε στην υποψία ορισμένων ότι επρόκειτο να αποκαλύψει τον εαυτό του ως Μεσσία. Η πεποίθηση ότι ήταν ο Μεσσίας, εκφράστηκε ανοιχτά για πρώτη φορά από το ραβίνο Shalom Dov Wolpo, σε ένα βιβλίο το 1984.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι η έλλειψη του Schneerson να αφήσει απογόνους ή κάποιον προτεινόμενο μαθητή του αδυνάτισε τον μεσσιανισμό, και τον θάνατό του το 1994 ακολούθησε μια διάσπαση στο κίνημα Χαμπάντ μεταξύ των μεσσιανιστών, που πιστεύουν ότι ο Schneerson είναι ο Μεσσίας, και ο αντι-μεσσιανιστών, οι οποίοι είτε δεν το πιστεύουν αυτό, ή πιστεύουν ότι αυτό θα πρέπει να είναι μια ιδιωτική πίστη.
 
Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια συνεργασίας με τις Εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα, η Χαμπάντ ίδρυσε το μόνιμο κέντρο της στην Αθήνα την Άνοιξη του 2001, τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ο Ραββίνος Μέντελ Χέντελ και η σύζυγός του Νεχάμα.
Η Χαμπάντ της Αθήνας προσφέρει ευρεία γκάμα τάξεων και προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα της Εβραϊκής γνώσης. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται ομάδες Συζητήσεων για τα Σύγχρονα Εβραϊκά Θέματα, Ομάδες Εβδομαδιαίας Μελέτης του Ταλμούδ και της Τορά, Τάξεις Εβραϊκής Φιλοσοφίας και Μυστικισμού, Ειδικά Προγράμματα για τις Γιορτές, έκδοση υλικού για τον Εβραϊσμό στα Ελληνικά, Εβραϊκή Υπηρεσία E-mail και Ιστοσελίδα, Γεύματα για το Σσαμπάτ και βοήθεια στους Τουρίστες.
Σχ. ΚΟ: Στην ιστοσελίδα γίνεται ευρεία αναφορά και στην Καμπάλα, την οποία η Χαμπάντ διδάσκει.
-- Σύμφωνα με το αθεϊστικό ιστολόγιο http://onthewaytoithaca.wordpress.com/:
Το κίνημα Τσαμπάντ Λούμπαβιτς ιδρύθηκε στη Ρωσσία το 18ο αιώνα από τον Shneur Zalman, έναν ορθόδοξο χασιδιστή ραββίνο (μιας κάστας Εβραίων που ακολουθούν την παράδοση της Καμπάλα, δηλαδή εκστατική και μυστικιστική λατρεία).
Όσο ο Schneerson ζούσε, κυκλοφορούσε ευρέως η φήμη ότι ήταν ο Μεσσίας. Αν και ο ίδιος ποτέ δεν το παραδέχτηκε ανοιχτά, ούτε και το αρνήθηκε και διαρκώς άφηνε να πλανάται η υποψία στον αέρα. Σε βίντεο προς το τέλος της ζωής του δέχτηκε να ανακηρυχθεί Μεσσίας. Σε ένα άλλο χαμογελά ενώ οι ακόλουθοί του τραγουδάνε “Ο άρχοντάς μας, ο δάσκαλος και ραββί μας, ο βασιλιάς Μεσσίας να ζήσει για πάντα”.
Βέβαια, ο Schneerson πέθανε το 1994, οπότε θα περίμενε κανείς ότι ο κόσμος θα σταματούσε να τον θεωρεί Μεσσία. Ωστόσο, οι πιστοί οπαδοί του, γνωστοί ως Μεσιχιστές, δεν ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το Μεσσία τους. Οι αντιδράσεις στο θάνατό του ποικίλαν. Κάποιοι πιστεύουν πως δεν έχει πεθάνει, αλλά έχει κρυφτεί και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει. Άλλοι πιστεύουν ότι παραμένει Μεσσίας, αλλά σε κάποιο πνευματικό επίπεδο. Άλλοι πιστεύουν ότι θα αναστηθεί κάποια στιγμή. Πάντως όλοι πιστεύουν ότι ο καιρός του Μεσσία θα έρθει όταν ένα σημαντικό κομμάτι της ανθρωπότητας πιστεύει ότι είναι ο Μεσσίας. Ο Ebonmuse έχει στη σελίδα του ένα φυλλάδιο που μοιράζουν ακόμα και τώρα οι πιστοί του Schneerson στο μετρό της Νέας Υόρκης (εξώφυλλο, εσωτερικό, οπισθόφυλλο).

Ο χασιδισμός – μια συνέχεια (και ένας ευτελισμός!) του εβραϊκού μυστικισμού – παραμένει ακόμα ένα ζωντανό κίνημα, με εκατοντάδες χιλιάδες δραστήριων οπαδών που είναι φανατικά αφοσιωμένοι στους «άγιους ραβίνους» τους, μερικοί εκ των οποίων έχουν αποκτήσει μια πολύ σημαντική πολιτική επιρροή στο Ισραήλ μεταξύ των αρχηγών των περισσοτέρων κομμάτων, και, ακόμα πιο σημαντικό, στα υψηλότερα κλιμάκια του στρατού.
Ποιες είναι λοιπόν οι απόψεις αυτού του κινήματος σχετικά με τους μη εβραίους; Ως παράδειγμα, ας πάρουμε την περίφημη Hatanya, το βασικό βιβλίο του κινήματος Χαμπάντ, ενός από τα πιο σημαντικά παρακλάδια του χασιδισμού. Σύμφωνα με το βιβλίο αυτό, όλοι οι μη Εβραίοι είναι εντελώς σατανικά πλάσματα, «που δεν έχουν απολύτως τίποτε το καλό». Ακόμα και ένα μη εβραϊκό έμβρυο είναι ποιοτικά διαφορετικό από ένα εβραϊκό. Η ίδια η ύπαρξη ενός μη Εβραίου είναι «άνευ ουσίας», ενώ όλη η πλάση δημιουργήθηκε αποκλειστικά για χάρη των Εβραίων.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε αναρίθμητες εκδόσεις, και οι ιδέες του γίνονται ευρύτερα γνωστές με τις πολυάριθμες ‘ομιλίες’ του σημερινού κληρονομικού ‘Φύρερ της Χα-μπάντ’, του επιλεγόμενου ραβίνου των Λούμπαβιτς, κ. Schneerson, που διευθύνει αυτή την πανίσχυρη παγκόσμια οργάνωση από το αρχηγείο του, στη Νέα Υόρκη. Στο Ισραήλ, αυτές οι ιδέες διαδίδονται ευρύτατα μεταξύ των πολιτών στα σχολεία και στον στρατό. (Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Σουλαμίτ Αλόνι [Shulamit Aloni]), μέλους της Κνεσσέτ, η προπαγάνδα της Χαμπάντ δυνάμωσε ιδιαίτερα πριν την εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, τον Μάρτιο του 1978, προτρέποντας, μεταξύ άλλων, τους στρατιωτικούς γιατρούς και νοσοκόμους να αρνηθούν να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους «μη Εβραίους τραυματίες». Αυτή η ναζιστικού τύπου οδηγία δεν αφορούσε στους Άραβες ή τους Παλαιστινίους ειδικά, αλλά απλώς στους «μη Εβραίους», (goyim – ‘εθνικούς’).
Ένας πρώην Ισραηλινός Πρόεδρος, ο Σαζάρ, ήταν ένθερμος οπαδός της Χαμπάντ, και πολλοί κορυφαίοι Ισραηλινοί και Αμερικανοί πολιτικοί – με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Μπεγκίν (φωτο) – τη φλέρταραν και την υποστήριζαν δημόσια. Και τούτο, παρά τη μεγάλη αντιδημοτικότητα του ραβίνου των Λούμπαβιτς. στο Ισραήλ, του προσάπτουν ευρύτατα το γεγονός ότι αρνείται να έρθει στους Αγίους Τόπους, έστω και για μια επίσκεψη, και παραμένει στη Νέα Υόρκη για σκοτεινούς μεσσιανικούς λόγους, ενώ στη Νέα Υόρκη είναι πασίγνωστη η στάση του εναντίον των μαύρων.
(Στην φώτο: ο ηγέτης της χαμπάντ στις ΗΠΑ, Levi Shemtov με τον πρόεδρο Ομπάμα)
-- Παρακάτω ένα αντι-Χαμπάντ βίντεο του David Duke, (Αμερικάνος εθνικιστής, πρώην βουλευτής της Λουϊζιάνα, ο οποίος την δεκαετία του 1970 υπήρξε 'Μάγος' της Κου Κλουξ Κλαν, από την οποία έφυγε το 1980).
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ – Το 1ο και 3ο βίντεο τα είδα ΕΔΩ
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/11/b_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters