Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πολιτική και κατασκοπεία: Η.Π.Α, Ε.Ε., Βραζιλία και πάει λέγοντας...

Η Άνγκελα Μέρκελ σίγουρα πλέον θα χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη καχυποψία το κινητό της. Η αποκάλυψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούσαν μεταξύ άλλων και το προσωπικό της τηλέφωνο κατάφερε καίριο πλήγμα στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο, αλλά και με την Ευρώπη εν γένει.
Έτσι, Μέρκελ και Ολάντ από κοινού προωθούν μια συμφωνία μη κατασκοπίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η καγκελάριος ενθάρρυνε εμμέσως πλην σαφώς και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να πράξουν το ίδιο.
«Συμφωνήσαμε η Γερμανία και η Γαλλία να μην συνομιλήσουν με τους Αμερικανούς ως μια συνδυασμένη γαλλογερμανική ομάδα εκ μέρους όλων. Κάθε χώρα θα έρθει σε ξεχωριστή επαφή με τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.
Στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Μέρκελ κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επεσήμανε πως «από κοινού με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιοαποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μην υπάρξει ξανά αυτού του είδους η κατασκοπεία».
Στο φως των εξελίξεων αυτών, το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε το πάγωμα της συμφωνίας SWIFT για την ανταλλαγή πληροφοριών ως προς τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
«Πήραμε αυτήν την απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι πρέπει να αναστείλουμε τη συνθήκη SWIFT*, να μάθουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Τι στοιχεία χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και αν αυτό έγινε εντός ή εκτός του πλαισίου των συμφωνιών μας», εξηγεί ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή Γκυ Βερχόφστατ.
Κλιμάκιο ευρωβουλευτών μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με τις αποκαλύψεις περί κατασκοπίας. Για το ίδιο ζήτημα θα βρεθούν στην αμερικανική πρωτεύουσα και εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης.
Τέλος, ο Μαριάνο Ραχόι κάλεσε για εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη στη Μαδρίτη, καθώς και ο Ισπανός πρωθυπουργός φέρεται να είχε μπει στο στόχαστρο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

euronews
Σχετικό θέμα:

Ξεκινάει ψυχρός πόλεμος μεταξύ Ε.Ε και Η.Π.Α;

και

Στο σκαμνί google+ jahoo στην Βραζιλία! Πως η Βραζιλία θέλει να αποφύγει την NSA

Πηγή...



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/politikh-kai-kataskopeia-h-p-a-e-e-brazilia-kai-paei-legontas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters