Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΜΠΑΜΑ-ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΗΠΑ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Οι πύραυλοι Tomahawk cruise έχουν βεληνεκές 2500 χλμ, βάρος 450 κιλά και δύναται να βληθούν από τα πέντε αντιτορπιλικά και τα τέσσερα υποβρύχια του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο.
Ωστόσο η αποκλειστική χρήση των συγκεκριμένων πυραύλων κατά της Συρίας  θα έχει τα παρακάτω επακόλουθα:
Τα χημικά όπλα της Συρίας θα μείνουν ανέπαφα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι αυτά θα βρίσκονται σε υπόγεια καλά προστατευμένα καταφύγια ,για τα οποία οι Tomahawk cruise  εκ κατασκευής δεν έχουν την απαιτούμενη  διατρητική  ικανότητα προκειμένου να τα διαπεράσουν για να καταστρέψουν έτσι τα χημικά όπλα που κρύβονται σε αυτά. Άρα ο Assad  θα έχει στην κατοχή του διαθέσιμο και μετά το αμερικανικό στρατιωτικό κτύπημα, το σύνολο σχεδόν των χημικών του όπλων.
Η Συρία στην παρούσα φάση διαθέτει επιχειρησιακές έξι από τις τριάντα αεροπορικές βάσεις της. Οι Tomahawk cruise έχουν  τη δυνατότητα  να καταστρέψουν μόνο  τους αεροδιαδρόμους των εν λόγω βάσεων, οι οποίοι δύναται να επισκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.. Αν όμως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν βόμβες μεγαλύτερες τόσο σε μέγεθος όσο και σε  βάρος εκρηκτικής κεφαλής τότε οι εν λόγω βάσεις θα καταστρέφονταν ολοκληρωτικά, δίνοντας ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στους σουνίτες αντάρτες και ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιβολή μιάς no-fly zones στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Επίσης η χρονική αναβολή της επίθεσης δίνει επαρκέστατο χρόνο στον Assad να ασφαλίσει  σε  ανθεκτικά  έναντι των  πυραύλων Tomahawk cruise υπόγεια  καταφύγια ,τα μαχητικά του αεροσκάφη τα  επιθετικά του ελικόπτερα και  φυσικά τους πυραύλους Scud C and D που είναι ικανοί να φέρουν χημική κεφαλή.
Τα κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου της 4ης  Μεραρχίας και της Προεδρικής φρουράς είναι στοχοποιημένα από τους  Tomahawk cruise,αφού οι δύο παραπάνω Σχηματισμοί απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά των δυνάμεων του Assad. Εκτιμάται επίσης ότι και τα κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου των πόλεων Homs, Hama, Tartus, Latakia,  Aleppo, Idlib  είναι στοχοποιημένα. Καταστροφή  όλων των παραπάνω θα παραλύσει το Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου του Συριακού στρατού ,μειώνοντας τον συντονισμό και τις  επιχειρησιακές  του δυνατότητες σε σημαντικό βαθμό.
Επίσης Μονάδες Πυροβολικού και κέντρα έρευνας και παραγωγής χημικών όπλων εντάσσονται στον πίνακα των στόχων που εκτιμάται ότι θα βληθούν με πολύ καλά αποτελέσματα από πλευράς ΗΠΑ.
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε  ότι η αμερικανική επίθεση όπως είναι μέχρι στιγμής σχεδιασμένη ,δηλαδή μικράς διάρκειας  με Stand-off κτυπήματα με πυραύλους Tomahawk cruise,δεν θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα και στρατιωτικά κρίνεται ως μη ουσιαστικά ,αφού ο Assad  θα διαθέτει μετά από αυτήν  σχεδόν ανέπαφο το χημικό του οπλοστάσιο, τα μαχητικά αεροσκάφη του, και τα επιθετικά του ελικόπτερα .
Το θέμα όμως είναι η αντίδραση από πλευράς Συρίας και Ιράν, γιατί αν έχουμε ανταποδοτικά κτυπήματα ίσως η κατάσταση ξεφύγει από το αρχικά χλιαρό κτύπημα των Αμερικανών και οδηγηθεί σε έναν ανελέητο βομβαρδισμό της Συρίας  και οποιουδήποτε άλλου στα πρότυπα του Ιράκ ,από πλευράς ΗΠΑ.
Τελικά μήπως η κίνηση Obama να «πετάξει το μπαλάκι» στο Κογκρέσο για την έγκριση του κτυπήματος κατά της Συρίας, αποσκοπεί  σε κέρδος χρόνου για πληρέστερη  στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ για πάν ενδεχόμενο ,αφού πλέον θα έχουν να καλύψουν το κενό της Μ.Βρετανίας;
Αυτό θα φανεί από τις μετακινήσεις των αμερικανικών αεροπλανοφόρων ,μαχητικών αεροσκαφών τόσο στην ανατολική Μεσόγειο,όσο και στον Περσικό κόλπο το προσεχές χρονικό διάστημα και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου ,οπότε και θα συγκληθεί η αμερικανική γερουσία.
Οψόμεθα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters