Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο μυστηριώδης καθαρός σίδηρος σε περιοχή της Αργεντινής


Στην περιοχή Campo del Cielo - ‘Πεδιάδα του Ουρανού’, που βρίσκεται στη βόρεια Αργεντινή, υπήρχαν από την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου τεράστια κομμάτια σιδήρου.
Αυτό, τουλάχιστον, μαρτυρούν, τα ισπανικά χρονικά στα οποία αναφέρονται τι βρήκαν οι Ισπανοί κατά τον XVI αιώνα.
Οι Ισπανοί κατακτητές χρησιμοποίησαν τις ‘μπάλες’ σιδήρου για την κατασκευή σπαθιών και δοράτων. Πιο τυχερός στάθηκε ο Ehrmann de Miraval, ο οποίος το 1576 σε μια απομακρυσμένη περιοχή, μέσα ελώδη περιοχή, ανακάλυψε ένα τεράστιο κομμάτι καθαρού σιδήρου.
Από αυτό ο Ισπανός προσπάθησε να αποσπάσει κομμάτια για να δημιουργήσει διάφορες κατασκευές.
Δύο αιώνες μετά, Το 1783, ο νομάρχης της επαρχίας, Don Rubin De Celis, οργάνωσε μια εκστρατεία για το κομμάτι αυτό του σιδήρου που είχε γίνει θρύλος. Πράγματι εντοπίστηκε και αξιολογήθηκε ότι το βάρος του ήταν τουλάχιστον 15 τόνους.
Λεπτομερής περιγραφή του αντικειμένου δεν διασώθηκε, ωστόσο, αξιοποιήθηκε από τους τεχνίτες της εποχής.
Το 1803, στην περιοχή του Campo del Cielo βρέθηκε ένας μετεωρίτης που ζύγιζε περίπου ένα τόνο. Το μεγαλύτερο κομμάτι που αποσπάστηκε, περίπου 635 Kg, το 1813 μεταφέρθηκε στο Μπουένος Άιρες. Αργότερα αγοράστηκε από έναν Άγγλο, τον Sir Woodbine Derish και παρουσιάστηκε στο Βρετανικό Μουσείο. Κομμάτι από αυτόν τον σίδηρο υπάρχει και σήμερα και κοσμεί το μουσείο. Μέρος της επιφάνειάς του είναι γυαλισμένο, για να φανεί η δομή του μετάλλου και ιδιαίτερα η εξωγήινη προέλευσή του.
Στο Campo del Cielo και τη γύρω περιοχή, βρίσκονται ακόμη κομμάτια σιδήρου από μετεωρίτη, τα οποία είναι από μερικά γραμμάρια μέχρι πολλούς τόνους. Ο μεγαλύτερος ζυγίζει 33,4 τόνους.
Όπως διαπιστώθηκε το 1980, κοντά στο χωριό Gancedo American ο ερευνητής Robert Haag, εντόπισε ένα κομμάτι μετεωρίτη και προσπάθησε να το μεταφέρει στις ΗΠΑ, αλλά αντιμετώπισε την άρνηση των αρχών της Αργεντινής.
Μέχρι σήμερα, ο μετεωρίτης αυτός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μεταξύ αυτών που έχουν εντοπιστεί στη Γη, μετά τη λεγόμενη πτώση μετεωριτών, και είναι περίπου 60 κιλών.
Ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός των μετεωριτών που βρέθηκαν σε μια σχετικά μικρή περιοχή, θέτει το ζήτημα ότι στον τόπο αυτόν παρατηρήθηκε «βροχή» μετεωριτών.
Απόδειξη για το θέμα, είναι τα σιδερένια αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή και ο μεγάλος αριθμός κρατήρων, ειδικά στον Campo del Cielo. Ο μεγαλύτερος κρατήρας είναι μήκους 115 μέτρων και βάθους 5 μέτρων.
Σχετικός είναι και ένα ινδικός μύθος που λέει για πτώση από τον ουρανό μυστηριωδών κομματιών μετάλλου σε μια περιοχή που την ονόμασαν οι Ινδοί «πεδιάδα του ουρανού».
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/06/o-mysthriwdhs-katharos-sidhros-se-perioxh-ths-argentinhs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters