Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τα βάζει και με τον ΟΟΣΑ τώρα ο Στουρνάρας - Διαψεύδει την εκτίμηση για την ανάπτυξη


Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για ύφεση το 2014 είναι λάθος σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο άνθρωπος που δεν έχει κάνει μία σωστή πρόβλεψη για την πορεία της οικονομίας βγαίνει και
διαψεύδει ανοικτά την εκτίμηση του ΟΟΣΑ και θεωρεί ότι το 2014 η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Εμείς διαφωνούμε με το νούμερο αυτό. Διαφωνεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και το ΔΝΤ. Πιστεύω ότι το νούμερο θα βγει λάθος και εμείς θα βγούμε σωστοί. Εγώ πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα είναι λίγο πιο κάτω από ένα θετικό +1».

Εξηγώντας τις απόψεις του για το θέμα, τόνισε ότι «η τάση στην Ελλάδα σήμερα είναι θετική, αφού φαίνεται να σταθεροποιείται η βιομηχανική παραγωγή, αν και ακόμα αρνητική, αλλά πολύ λιγότερο απ' ότι ήταν όλα τα προηγούμενα τρίμηνα». Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι κρατήσεις για τον τουρισμό πάνε πολύ καλά. «Περιμένουμε πάνω από 17 εκατ. τουρίστες » είπε και πρόσθεσε ότι «όλοι οι πρόδρομοι δείκτες δείχνουν ότι τουλάχιστον θα πάμε καλά φέτος και θα είναι μια καλή βάση για του χρόνου».

Τώρα το ποιος θα διαψευστεί θα φανεί στο μέλλον αλλά ας θυμίσουμε στον κ. Στουρνάρα πως ο ίδιος είχε προβλέψει ότι η ανάπτυξη θα ερχόταν το 2013 αλλά... ακόμα την ψάχνουμε. Η ανεργία επίσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 27% για να αυξηθεί περαιτέρω στο 28,4% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το επόμενο έτος και το έλλειμμα παραμένει σε επίπεδα μη βιώσιμα.

Όσον αφορά στην έκθεση του ΟΟΣΑ αυτή προβλέπει μεταξύ άλλων και νέο δάνειο από την τρόικα και περαιτέρω μείωση των μισθών. Οι δύο αυτές εκτιμήσεις έχουν διαψευστεί κατά καιρούς από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο σε κάθε ευκαιρία σπεύδει να τονίσει πως δεν πρόκειται να ληφθουν νέα μέτρα ούτε να μειωθούν άλλο οι μισθοί αφού η οικονομία μας έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στο ΥΠΟΙΚ τα βλέπουν όλα ρόδινα ενώ την ίδια ώρα οι διεθνείς εταίροι μας έχουν διαφορετικές απόψεις. Μάλλον μας σαμποτάρουν...

Αγγελική Κιλιντζόγλου

Σχετικό

Αποκαλύπτεται η προπαγάνδα τους περί κλίμα αισιοδοξίας και επικείμενης ανάπτυξης ! Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ
 
http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_6950.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters