Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η έξοδος


Τηλεοπτικά παράθυρα, συζητήσεις επί συζητήσεων, πολλαπλασιαστές, ποσοστά ανεργίας, ύφεση, ανάπτυξη, επενδύσεις. Το ίδιο σκηνικό στο ραδιόφωνο, το ίδιο και στις εφημερίδες.
Περιγράφουν καταστάσεις, τσακώνονται για εμάς, χωρίς εμάς. Σήριαλ με καθημερινά επεισόδια
χωρίς τελειωμό η κατάντια της Ελληνικής Δημοκρατίας και των υπηκόων της.

Ποια είναι η χρησιμότητα αυτών των καθημερινών μαχών; Η χρησιμότητα για τον φοβισμένο πολίτη καμία ουσιαστικά. Για τους κυβερνώντες μεγάλη.

Οι ρόλοι και τα σενάρια μοιράζονται καθημερινά από τους σεναριογράφους του μνημονίου. Δημοσιογράφοι μνημονιακοί και άλλοι υποτίθεται «αντιμνημονιακοί» παλεύουν για σένα; Αυτοί και οι εκπομπές τους δεν είναι τίποτε άλλο από βαλβίδες αποσυμπίεσης. Αποσυμπίεση της οργής του λαού από την ανομία, την αντισυνταγματικότητα, την βία και την φαυλοκρατία που εκφράζουν οι τελευταίες μνημονιακές κυβερνήσεις.
Πως γίνεται άραγε «δημοκρατικές» κυβερνήσεις να σαπίζουν στο ξύλο πλήθη πολιτών;
Πως γίνεται στο όνομα της δημοκρατίας να ξεχαρβαλώνουν καθημερινά το Σύνταγμα της πατρίδας μας;
Όταν σταματούν οι λογικές εξηγήσεις και ο διάλογος εγώ ξέρω ότι αρχίζει η βία. Η κυβέρνηση του μνημονίου δεν έχει κανέναν λόγο, καμιά δικαιολογία και έχει επιστρατεύσει το παρακράτος και τις κατασταλτικές δυνάμεις.

Εσχάτως επιστράτευσαν και πολιτικά φαντάσματα που έχουν φύγει χρόνια από το πολιτικό προσκήνιο γιατί στην αφάνεια τους έστειλε ο λαός.
Ο κ. Μητσοτάκης σε παρουσίαση βιβλίου του ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μικρότερο κράτος και ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις είναι παράνομες και θα πρέπει να «εξαλειφθούν». Μόνο που ο κύριος Μητσοτάκης μέσα σε όλα αυτά που είπε, δεν μας είπε ποιο δημόσιο δεν θέλει. Αν δεν θέλει το δημόσιο που το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Ν.Δ. έβαζαν τα δικά τους παιδιά να το διοικούν κατά τον τρόπο που όλοι χρόνια ξέρουμε, αν δεν θέλει την ΔΕΗ με τους πράσινους συνδικαλιστές που την ξεζούμισαν για να την φτάσουν στον πάτο και να την πουλήσουν, ούτε ο λαός θέλει τέτοιο δημόσιο κύριε Μητσοτάκη.
Υπάρχει όμως μια λειτουργία στον ιδιωτικό τομέα που μπορεί υπό προϋποθέσεις άνετα να εφαρμοστεί στο δημόσιο και ονομάζεται management, όπου ο γενικός διευθυντής και όλο το επιτελείο του εάν δεν εφαρμόσει κανόνες (κανόνες δεν υπήρχαν τόσα χρόνια στους δημόσιους οργανισμούς) και δεν πιάσει τους στόχους που τίθενται, πηγαίνουν στο σπίτι τους. Γιατί δεν αναφέρει κανείς για το ποια ήταν η μεθοδολογία των κυβερνήσεων για την διοίκηση του δημοσίου τόσα χρόνια;

Όταν στο παρελθόν έκανες την προσπάθεια να χτίσεις ένα σπίτι, τα υλικά που χρησιμοποίησες ήταν σκάρτα και το σπίτι σωριάστηκε. Πως γίνεται να χρησιμοποιήσεις πάλι τα ίδια υλικά για μια καινούρια προσπάθεια; Θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον ανόητος για να χρησιμοποιήσεις πληρωμένους φονιάδες για να σε βγάλουν εκτός τροχιάς θανάτου.

Όλοι αυτοί που τώρα σε κυβερνούν σε κυβερνούσαν. Όλοι αυτοί που τώρα ψεύδονται από πάντα σου έλεγαν ψέματα. Πως και γιατί να τους εμπιστευθείς ξανά; Η πορεία προς την έξοδο είναι ακριβώς η αντίθετη από αυτή που σου δείχνουν αυτοί. Δεν στην έδειξαν στο παρελθόν. Γιατί δεν ήξεραν; Αν ήταν τίμιοι αλλά ανίκανοι θα πήγαιναν σπίτι τους και θα μας άφηναν ήσυχους. Γιατί δεν ήθελαν. Γιατί ο σκοπός ήταν να φτάσουμε εδώ. Το πείραμα στην Λατινική Αμερική δεν έπιασε και θέλησαν να το ξανακάνουν εδώ. Ποια μπορεί να είναι τα βήματα που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την έξοδο από τον εφιάλτη;


Συνειδητοποίηση των αιτιών αυτής της κατάστασης

Το να κάθεσαι και να ακούς από το πρωί μέχρι το βράδυ τα ίδια τηλεοπτικά κανάλια με τους ίδιους πρωταγωνιστές οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν θα σε οδηγήσουν σε κανένα συμπέρασμα δεν έχει καμιά σημασία.
Ο καθένας μας πρέπει να κάνει μια ιστορική αναδρομή στα 30 τελευταία χρόνια. Θα καταλάβει ότι πάντα οι ίδιοι ήταν στην εξουσία και πάντα έσπρωχναν την πατρίδα μας προς το χάος. Ψάξε την πορεία της Ελλάδας και την πορεία των πολιτών. Η ενοχοποίηση του πολίτη που προβάλλουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι θρασύτατη και δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Αυτό το έκαναν για να σε γονατίσουν ψυχολογικά και για να περάσουν με άνεση τα επαχθή μέτρα τους.
Τους κανόνες πάντα τους επέβαλλαν οι κυβερνήσεις και αυτές θα έπρεπε να τους τηρούν. Υπήρχε πάντα ένα εσκεμμένο μπάχαλο για να καταφέρουν να διατηρηθούν στην εξουσία, να υφαρπάξουν το δημόσιο χρήμα και για να μην καταλάβεις ποτέ το γιατί.

Μέσα σε όλα τα άλλα θα πρέπει να καταλάβεις ότι η αξιοπρεπής ζωή δεν έχει χρώμα και κόμμα. Αυτό που σε συμφέρει δεν είναι το διαίρει και βασίλευε που σου επέβαλλαν έμμεσα ή άμεσα αλλά η αλληλεγγύη. Μόνος και κλεισμένος στα στεγανά μιας ιδεολογίας δεν θα καταφέρεις τίποτε. Με συντροφικότητα και αλληλεγγύη πάνω στα κοινά συμφέροντα του λαού μπορείς να βαδίσεις μπροστά και να τους ρίξεις σε ένα ντουλάπι του χρόνου. Εκεί όπου πήγαν όλοι οι δυνάστες του λαού και της πατρίδας. Και να ξέρεις ότι λίγο πριν ξεκουμπιστούν θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή, όμοια με εκείνη των φίλων τους των γερμανών όταν κατάλαβαν την ήττα τους στο τέλος της κατοχής.


Αντίσταση με κάθε μέσο

Αυτό που προσπαθούν είναι να σε καθηλώσουν στο διαλυμένο σπίτι σου, κρατώντας μια θέση θεατή σε μια ταινία ψυχολογικού θρίλερ. Βρες τον τρόπο και σήκω, ψάξε και άλλους και κάνε αντίσταση. Αντίσταση για τα κοινά δικαιώματα του πολίτη μιας αληθινής δημοκρατίας και όχι του φαντάσματος αυτής. Δωρεάν Παιδεία, εργασία, δωρεάν υγεία, επιστροφή στον λαό του δημόσιου πλούτου. Δεν υπάρχει άλλοθι όταν πεθαίνεις, δεν υπάρχει άλλοθι όταν συντελείται γενοκτονία στο να κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα. Μα πάνω από όλα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Στον εμφύλιο σε έβαλαν οι μεγάλες δυνάμεις και οι ντόπιοι επιτηρητές να σκοτώσεις τον αδερφό σου, τώρα παρέα με τον αδερφό σου σκότωσε εσύ αυτούς.
Διώξτους από την ζωή σου μια και καλή.


Η επόμενη ημέρα

Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Λαϊκή απαίτηση η απονομή δικαιοσύνης με ξεκάθαρες και συνοπτικές διαδικασίες.

Λογιστικός έλεγχος σε κάθε υπουργείο για όλα τα πεπραγμένα των 30 τουλάχιστον τελευταίων ετών. Σε ποιον ανήκει το χρέος, με ποιανού πράξεις ή παραλείψεις δημιουργήθηκε αυτό.

Αναθεώρηση του Συντάγματος με γνώμονα την βαθιά και όσο το δυνατόν πιο άμεση δημοκρατία. Αναθεώρηση του Συντάγματος και εφαρμογή ασφαλιστικών δικλείδων που θα αποτρέψουν τον όποιο απατεώνα στο μέλλον να εκμεταλλευθεί κενά ή αοριστίες και όλα αυτά μόνο προς όφελος του πολίτη.

Επαναπροσδιορισμός του ρόλου του πολιτικού. Βάσει Συντάγματος οι πολιτικοί είναι οι υπηρέτες των πολιτών, του δημόσιου συμφέροντος και των συμφερόντων της πατρίδας.

Έξοδος από το ευρώ και αυτό γιατί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυβερνούν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες που ξέρουμε σήμερα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ευαγγελιζόταν την ένωση των χωρών της Ευρώπης προς όφελος των πολιτών της και όχι των τραπεζιτών. Δεν γίνεται να παραμείνεις σε μια τέτοια ένωση η οποία έχει αυτά τα θέλω, που δείχνει σήμερα και αυτά τα σχέδια για το μέλλον.
Οι ισχυροί κυβερνούν και έχουν πέσει σαν τα κοράκια επάνω στους λαούς να τους κατασπαράξουν.
Τα οικονομικά μεγέθη που όπως οι ίδιοι οι απατεώνες που μας κυβερνούν σήμερα έχουν πει ήταν λογιστικές αλχημείες για να ενταχθούμε στην Ε.Ε. και σήμερα με στατιστικές αλχημείες μπήκαμε σε έναν μηχανισμό στήριξης. Γιατί; Την απάντηση περίμενε να την ακούσεις από τους σημερινούς δυνάστες όταν αυτοί θα απολογούνται στον εντολέα τους (τον Ελληνικό λαό) και την Ελληνική δικαιοσύνη.
Εγώ το μόνο που βλέπω είναι ότι όλα ήταν δρομολογημένα να γίνουν. Ακόμα και η ένταξή μας στον μηχανισμό στήριξης κατά τα λεγόμενα Ευρωπαίων αξιωματούχων ήταν προαποφασισμένη, ακόμα και την στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου το απέκλειε κατηγορηματικώς.

Εθνικό νόμισμα με το οποίο θα μπορείς να χαράξεις νομισματική πολιτική για να επανέλθει η παραγωγή και η ανάπτυξη στην πατρίδα μας.

Επιστροφή στον έλεγχο του δημοσίου οργανισμών που έχουν ζωτική σημασία για κάθε χώρα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανατρέξει σε ιστορικά κείμενα εκεί θα δει πως όταν μια χώρα δέχεται επίθεση με τα όπλα, τους πρώτους τομείς που χτυπάνε είναι αεροδρόμια, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας κλπ. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα έχουν χαρίσει από τώρα σε ξένες κατά πλειοψηφία εταιρείες.
Η ενέργεια, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες είναι δημόσια αγαθά. Καμιά κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει εναντιωθεί στους διαχειριστές αυτών των οργανισμών. Εναντιώνονται στο κακό αόριστο δημόσιο. Ποιος κυβερνούσε το δημόσιο; Οι ίδιοι.
Ένας πολιτικός και μια κυβέρνηση με ήθος θα διόριζε γενικούς διευθυντές με σαφείς στόχους οι οποίοι αν δεν επιτυγχάνονταν θα πήγαινε ο καθένας σπίτι του. Γίνεται αν δεν κάνεις καλά την δουλειά σου για την οποία έχεις διοριστεί να παραμένεις στην θέση σου; Αυτό γινόταν μόνο στην Ελλάδα και γινόταν εσκεμμένα. Ήθελαν ένα κακό δημόσιο με κακές υπηρεσίες ή προϊόντα που εις βάρους του έβγαζαν μαύρο χρήμα, είτε αυτό ήταν νοσοκομείο, είτε αυτό ήταν η ΔΕΗ.
Το αόριστο λοιπόν δημόσιο δεν είναι κακό. Κάκιστοι ήταν οι πρόεδροι και οι διευθυντάδες που τους διόριζε η κάθε κυβέρνηση και ακολουθούσε τις πολιτικές της κάθε κυβέρνησης οι οποίες δεν ήταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Με λίγα λόγια δεν σέβονταν τα χρήματα του πολίτη και χρησιμοποιούσαν το δημόσιο σαν τσιφλίκι τους από το οποίο έβγαζαν βρώμικο χρήμα και ικανοποιούσαν τους κομματικούς τους στρατούς. Όλα αυτά ΤΕΛΟΣ.

Χρηματοδότηση και κίνητρα για τον πρωτογενή τομέα. Γεωργία, βαριά βιομηχανία, πρώτες ύλες και ότι χρειάζεται ειδικά τα πρώτα χρόνια για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εισαγωγές. Και αυτό γιατί τα προϊόντα εισαγωγής θα είναι πιο ακριβά λόγω διαφορετικού νομίσματος.
Η Ελληνική γη δεν υστερεί σε ΤΙΠΟΤΕ. Με τις κατάλληλες πολιτικές μπορούμε να βγάλουμε πέρα τον δύσκολο δρόμο της ανάκαμψης. Το έκανε η Αργεντινή, το έκανε ο Ισημερινός, το έκανε η Ισλανδία. Αρνήθηκαν την ένταξη σε μηχανισμούς στήριξης και απέδωσαν τα χρέη σε αυτούς που ανήκουν, στις τράπεζες και στους πρώην κυβερνώντες.
Σου έκρυψαν ότι ο Ισλανδός Πρόεδρος αρνήθηκε να κοινωνικοποιήσει τα χρέη των τραπεζών. Σου έκρυψαν ότι το 1936 η Ελλάδα είχε βρεθεί πάλι με την πλάτη στον τοίχο και ότι στην προσφυγή που έκανε η Βελγική τότε κυβέρνηση η Ελλάδα αθωώθηκε στέλνοντας το παρακάτω υπόμνημα: “Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο” (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25). Την μετέπειτα απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου την που μιλούσε για επαχθές χρέος την χρησιμοποίησαν και άλλα κράτη και είχαν ευνοϊκά αποτελέσματα.

Σύναψη νέων στρατηγικών συμμαχιών που θα εξυπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα της πατρίδας μας και όχι οι παλιές λεόντειες συμφωνίες-συμμαχίες που μόνο κακά έφεραν στην πατρίδα μας. Δεν είμαστε και δεν πρέπει να είμαστε υπόδουλοι σε κανέναν.
Είμαστε ένα μικρό κράτος σε μια τεράστιας σημασίας στρατηγική θέση που μπορούμε επιτέλους να την εκμεταλλευτούμε υπέρ μας. Αλλά αυτό προϋποθέτει πολιτικούς με τιμή, που θα κάνουν το καθήκον τους. Η απάντηση του μέσου πολίτη σε αυτό θα ήταν ότι τέτοιοι πολιτικοί δεν υπάρχουν. Εγώ θα πω ότι δεν τους ψάξαμε ή δεν είχαμε την παιδεία να τους ψάξουμε. Είμαστε χρόνια σε έναν φαύλο κύκλο ασυδοσίας που ήταν καλά σκηνοθετημένος για να μας οδηγήσει εδώ ακριβώς που είμαστε τώρα.

Όλα τα παραπάνω βήματα θα μείνουν στην θεωρία αν δεν ψάξουμε την πραγματική πηγή του κακού που μας έφτασε εδώ. Ο κάθε Έλληνας θέλει και θα πρέπει να έχει μια εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες, να πληρώνει τους φόρους του στο κράτος και το κράτος να του δίνει ποιοτική παιδεία, υγεία, υποδομές και υπηρεσίες. Όλα αυτά ακούγονται ουτοπικά αλλά σε άλλα κράτη ήταν και είναι αυτονόητα.

Η αξιοπρεπής ζωή δεν έχει ιδεολογία ούτε κόμμα. Η αξιοπρεπής ζωή προϋποθέτει πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ανθρώπους που διψάνε για να ζήσουν, να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένεια και όλα αυτά μέσα σε μια πολιτεία που θα τους σέβεται.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω ακούσει΄και έχω διαβάσει αναλύσεις επί αναλύσεων. Είναι καιρός προτού να είναι αργά να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Αν εξαιρέσεις τα μεγάλα κοράκια που τρωγόπιναν στο ίδιο τραπέζι με τις προδοτικές κυβερνήσεις, όλοι οι άλλοι πολίτες που ζούνε σε αυτόν τον τόπο έχουν υποστεί ο καθένας σε άλλο βαθμό τις συνέπειες του θανάτου που μας επέβαλλαν.
Έχεις τα ίδια συμφέροντα που έχει και ο συμπολίτης σου, δεν έχεις τίποτε να χωρίσεις μαζί του. Κάνε ένα βήμα μπροστά και ανέτρεψέ τους. Θα έρθω και εγώ, θα έρθεις και εσύ, ΠΡΕΠΕΙ να έρθουν όλοι.
Μας ξεπουλάνε εμάς και την πατρίδα μας θαρρείς και είναι το σπίτι τους ή το τσιφλίκι τους. Μην τους επιτρέψεις άλλο να σε δολοφονούν και να σε εξευτελίζουν. Οι υπόλογοι είναι αυτοί που κυβέρνησαν χρόνια ολόκληρα και όχι εσύ.
Θα ήθελα πραγματικά να δω πρωτοβουλίες και δράσεις μέχρι αυτές να κορυφωθούν και να τους ανατρέψουν. Παίδεψε το μυαλό σου ,ψάξε, συνειδητοποίησε, ενημέρωσε και αγωνίσου μέχρι να βρεις την ζωή που αξίζει σε κάθε άνθρωπο. Κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει το δικαίωμα να ζήσεις αξιοπρεπώς.

Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4158.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters