Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί αριστεροί- ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ή ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ;‏

Η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιεί με φρενήρεις ρυθμούς τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και αυτό το επιβεβαιώνει καθημερινά η τραγική πραγματικότητα που ζούμε. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός στυγνού νεοφιλελεύθερου μοντέλου, κάτω από το οποίο οι άνθρωποι μετατρέπονται
σε αριθμούς, η εργασία τους σε μετρήσιμο προϊόν προς αγορά και πώληση, ενώ η ζωή τους υποτάσσεται στις ανάγκες των διαβόητων «αγορών» οι οποίες καταδικάζουν μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η αριστερά σήμερα και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέχει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατείνεται ότι αποτελεί τη λύση για την ανατροπή αυτής της άρρωστης κατάστασης.
Έχει τα κότσια ο ΣΎΡΙΖΑ να τα βάλει με το κατεστημένο, να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και να βάλει τέρμα στον κατήφορο της χώρας; Μπορεί να αναχαιτίσει αυτή τη βίαιη οικονομική και κοινωνική αλλαγή που επιδιώκουν οι σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες ελέγχουν το χρήμα σε όλον τον πλανήτη;

Ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί σε επερχόμενες εκλογές την εξουσία, επιθυμώντας να συνεργαστεί όπως έχει δηλώσει με όλη την ριζοσπαστική αριστερά (ΚΚΕ και λοιπά κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς) οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται αγωνιστές και αυτοανακηρύσσονται επαναστάτες, αντιτάσσονται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων ή συντάσσονται με αυτήν;
Τα προγράμματα και οι θέσεις τους είναι γνωστές. Αρκεί να συγκρίνουμε αυτές τις θέσεις με της αρχές της Νέας Τάξης Πραγμάτων για να βγάλουμε συμπεράσματα:

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον;

«Η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να συνιστά κριτήριο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, από κοινού με άλλα αριστερά κόμματα και οικολογικά κινήματα στην Ευρώπη και διεθνώς, διεκδικεί μια φιλόδοξη, δίκαιη και δεσμευτική συμφωνία για την απόκρουση της κλιματικής αλλαγής με στόχο τη μείωση κατά 40% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μια συμφωνία που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των λαών του κόσμου και να αποτελέσει απάντηση στην οικολογική και κοινωνική κρίση»

Αυτή η θέση του είναι η βασική αρχή της Ατζέντα 21. Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αμφιλεγόμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής την υπερθέρμανση του πλανήτη, και τις υποτιθέμενες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, με απώτερο μυστικό σκοπό τη μείωση του πληθυσμού της γης.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σχέση κράτους και εκκλησία;

«Χωρισμός κράτους και εκκλησίας. Τη διασφάλιση της θρησκευτικής ουδετερότητας της χώρας, με παράλληλη εξίσωση όλων των θρησκευτικών δογμάτων, των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτά .Αυτό σημαίνει την εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων ανάμεσα στους πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους δοξασίες (σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης, δικαιοσύνης, εκπαίδευσης κλπ). Σημαίνει επίσης όμως και την παροχή όλων των προϋποθέσεων ελεύθερης άσκησης κάθε θρησκευτικής πίστης (λ.χ. δημιουργία λατρευτικών χώρων για τους πολίτες όλων των δογμάτων), ή την καθιέρωση του πολιτικού όρκου ή την αναγνώριση του δικαιώματος καύσης των νεκρών.
Την κατάργηση της πλήρους φοροαπαλλαγής των εισοδημάτων της Εκκλησίας από ακίνητα. Θα πρέπει επίσης να επανεξεταστούν τα χρυσόβουλα και όλοι οι συναφείς τίτλοι με τους οποίους δίνονται ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην Εκκλησία και στις μονές.
Θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πιστεύοντας ότι σε μια πλουραλιστική, πολυπολιτισμική κοινωνία δεν θα πρέπει κανένας μαθητής ή μαθήτρια να είναι υποχρεωμένος/η να κατηχείται επί της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης αλλά πρέπει να διδάσκεται τις ρίζες αυτής, την σημασία της για την διαμόρφωση ταυτότητας και φιλοσοφίας ζωής με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οφείλει να διδάσκεται τα ίδια πράγματα και για τα άλλα επίσημα δόγματα και θρησκείες.
Η έλλειψη γνώσης για τις άλλες θρησκείες και δόγματα καθιστά απληροφόρητους τους μαθητές και μαθήτριες ενώ παράλληλα τους καθιστά ευάλωτους στην παραπλάνηση από το Χριστιανικό Ορθόδοξο δόγμα που αποκλειστικά διδάσκεται μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών.
• Διεκδικούμε την εξίσωση όλων των θρησκευτικών δογμάτων
• Απαράδεκτα τα υποχρεωτικά Θρησκευτικά να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από τη θρησκειολογία
• Ανεπίτρεπτος ο εκκλησιασμός, η υποχρεωτική πρωινή προσευχή στα σχολεία, και η ανάρτηση χριστιανικών εικόνων και συμβόλων στις τάξεις μαθημάτων κ.α.»

Αυτή η θέση προωθεί και λειαίνει το έδαφος για την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ενώ παράλληλα παραγκωνίζει και υποβαθμίζει την πίστη των ορθόδοξων Ελλήνων, η οποία θα υποστεί έναν νέου τύπου «πολιτισμένο» διωγμό.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον στρατό;

«Δραστικό περιορισμό των αμυντικών δαπανών! Στο μείζον θέμα της θητείας, η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι πρέπει να καταργηθεί, όπως και… οι στρατοί. Μέχρι τότε, πάντως, όπως είχε δηλώσει, θα πρέπει να υποκατασταθεί από την ισόχρονη κοινωνική θητεία, δηλαδή «αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες».

Αυτή η θέση ταυτίζεται με τους στόχους της Ατζέντα 21, σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να καταργηθούν τα έθνη-κράτη, το ίδιο και οι εθνικοί στρατοί. Όλοι πρέπει να «γίνουμε παγκόσμιοι πολίτες ενός παγκόσμιου χωριού!

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση;

«Στη χώρα μας η εκπαίδευση ιδιωτικοποιείται σταδιακά σε όλες τις βαθμίδες της. Αγωνιζόμαστε λοιπόν για την κατάργηση κάθε ιδιωτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στη δημόσια παιδεία σε όλες τις βαθμίδες και διεκδικούμε: Όλοι όσοι κατοικούν σ’ αυτή τη χώρα να έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης δωρεάν, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.»

Αυτή η θέση, όσο συγκινητικά ριζοσπαστική και αν ακούγεται, συμπίπτει με την αρχή της Ατζέντα 21, σύμφωνα με την οποία πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου η κατ’ οίκον διδασκαλία, οι παραβάτες θα διώκονται από τον νόμο, μόνο η παγκόσμια κοινότητα θα εκπαιδεύει και θα μορφώνει το άτομο όπως θέλει.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση;

«Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη διαμόρφωση μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θεωρεί ζήτημα ζωτικής σημασίας και προτεραιότητας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.
Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τους πολέμους, συνδέεται με τον αγώνα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στη σοσιαλιστική προοπτική, που θα βασίζεται σε αξίες οικουμενικές: την ελευθερία του ατόμου για την πραγμάτωση της προσωπικότητάς του και τη δυνατότητά του να απολαμβάνει από κοινού και ισότιμα τα αγαθά του παραχθέντος κοινωνικού πλούτου. Με βάση αυτές τις αρχές, που, εκτός των άλλων, αποτελούν και την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού νομικού -και όχι μόνο- πολιτισμού, όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς δικαιωμάτων που δεν πρέπει να υπόκεινται σε περιορισμό εξαιτίας της εθνικότητας, της γλώσσας, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ.
Γι' αυτό βρισκόμαστε στον αντίποδα μιας λογικής που ορθώνει την Ελλάδα-φρούριο, την Ευρώπη-φρούριο, και υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και το άσυλο.
Υποστηρίζουμε ένα σύστημα διαρκούς νομιμοποίησης υπό προϋποθέσεις, μια ανοιχτή και διαρκή διαδικασία νομιμοποίησης.
Υποστηρίζουμε την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, όπως ιθαγένεια, δυνατότητα ενεργού συμμετοχής στην πολιτική ζωή κλπ.»

Αυτή η θέση αποτελεί την πεμπτουσία των αρχών της Παγκοσμιοποίησης, η οποία με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παγκόσμια ειρήνη, καταργεί τα σύνορα, και υποχρεώνει τα κράτη να μετατραπούν σε ανοιχτές πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Οι πολίτες όλων των αναπτυγμένων κρατών οφείλουν να δεχτούν μετανάστες, με οποιοδήποτε κόστος συνεπάγεται στη ζωή τους, και θα « κατηχηθούν» αναλόγως, ενάντια στην ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό!

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δεν είναι τυχαίο ότι η ιδεολογία που κυριαρχεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες είναι η ιδεολογία της αριστεράς .Οι υπερασπιστές της δηλώνουν υπερηφάνως και δημοσίως ότι είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ λες και πρέπει να πάρουν το παράσημο. Αριστεροί δηλώνουν οι πολιτευόμενοι του Σοσια-ληστρικού ΠΑΣΟΚ, παιδιά του Πολυτεχνείου, που ζούνε μέσα στη χλιδή, έχουν πλέον ανελιχθεί κοινωνικά, επαγγελματικά και οικονομικά και αποτελούν την άρχουσα τάξη αυτού του τόπου,
εξαγοράζοντας έτσι το «ηρωικό» παρελθόν τους. Αριστεροί και οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι, τα πληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος. Αριστεροί και μια στρατιά από καθηγητάδες Πανεπιστημίου που βγαίνουν στη τηλεόραση και υπερασπίζονται το μνημόνιο. Αριστεροί και άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος (ηθοποιοί, συγγραφείς, λογοτέχνες, σκηνοθέτες) που μονοπωλούν σε συζητήσεις στα ΜΜΕ. Αριστεροί τελευταία δηλώνουν και Μητροπολίτες των οποίων τις απόψεις προβάλλει και αναδεικνύει ο τύπος και η τηλεόραση.
Γιατί άραγε μονοπωλεί παντού και πάντα αυτή η ιδεολογία; Διότι αποτελεί μία «εναλλακτική» πρόταση για μία παγκοσμιοποίηση
«με ανθρώπινο πρόσωπο», ένα αμορτισέρ που απορροφάει
τους κραδασμούς που προέρχονται από τις συνέπειες της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, με στόχο οι όποιες αντιδράσεις κατά της Νέας Τάξης να διοχετεύονται προς ατραπούς ελεγχόμενες από το σύστημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν αποτελεί «παιδί» της εποχής της παγκοσμιοποίησης. Οι θέσεις της Αριστεράς γενικά αποτελούν την πεμπτουσία των προωθούμενων σχεδίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όποιος δεν μπορεί να το ακούσει και να το δει αυτό, κωφεύει και εθελοτυφλεί. Όταν γίνει κυβέρνηση της Αριστεράς , με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε, τότε θα δούμε και την υλοποίηση της τελικής φάσης του σχεδίου.
Από τη μια οι νεοφιλελεύθεροι λοιπόν, από την άλλη οι διεθνιστές. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος . Δύο υποτιθέμενα αντίπαλα στρατόπεδα, που ανήκουν όμως και τα δύο, στους κόλπους της Νέας Τάξης πραγμάτων.
Πρέπει να απαλλαγούμε από τα δεσμά που μας έχει επιβάλλει η τωρινή κυβέρνηση, αυτό είναι σίγουρο. Μη βιαστούμε όμως και υποστούμε νέα δεσμά, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι η υπάρχουσα αριστερά η οποία κρατά εγκλωβισμένους τους Έλληνες κάτω από κομματικές σημαίες, είναι η απάντηση στα προβλήματά μας.
Δεν ωφελεί να είμαστε χωρισμένοι σε κόμματα, σε χρώματα, σε παρατάξεις και στρατόπεδα. Αυτό ωφελεί τους εχθρούς μας, αλλά όχι την πατρίδα. Όταν βγούμε στις πλατείες, μια σημαία να κρατάμε μόνο, την ελληνική, και κάτω από αυτή να ενωθούμε και να παλέψουμε.
Και θα γίνουμε ποτάμι, που θα καθαρίσει τη βρωμιά, και θα πνίξει τους προδότες!

Ήταν οι απόψεις, μιας επί χρόνια υπέρμαχου της αριστεράς, που συνειδητοποίησε ότι πίσω από τις συγκινητικές ιδέες της ισότητας και της λαϊκής κυριαρχίας, υπάρχει η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Θωμαή Στεφανοπούλου


http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_5355.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters