Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

οι ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ του εγκλήματος με ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΩΝ

σχετικά με την παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγων, διαπιστώθηκαν τα εξής
 
Σφάγια αλόγων από την Πολωνία μεταφέρονται για επεξεργασία στην Ιρλανδία και γίνονται μπιφτέκια βοδινού για την Tesco, Burger KingCo-op, Asda και Aldi, μεταξύ των άλλων.

Σφάγια αλόγων από την Ρουμανία μεταφέρονται στη Spanghero,  που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή νοτιοδυτικά στην Τουλούζη. από τη  Spanghero, -αφού γίνει επεξεργασία αφαίρεση οστών και συσκευασία-τα παραλαμβάνει  η Γαλλική εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων Comigel και τα μεταποιεί σε λαζάνια και μακαρόνια  μπολονέζ για την Findus, την Tesco και την Aldi.

Σφαγείο, με άδεια για σφαγή αλόγων στο Yorkshire και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων στην Ουαλία  συνεργάζονται για τα μπιφτέκια και κεμπάπ με 100% κρέας αλόγου.
που καταναλώνονται σε όλη τη χώρα. Τα μπιφτέκια έχουν ταμπέλα ότι παρασκευάζονται από βοδινό κρέας και τα κεμπάπ από κρέας αρνιού.

Τρεις άνδρες που εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, συνελήφθησαν. 

Στο επίκεντρο του διατροφικού σκανδάλου, συνελήφθη ο 64χρονος Dafydd Raw-Rees, ιδιοκτήτης της   Farmbox Meats  που βρίσκεται στο χωριό Llandre,  -κοντά στο Aberystwyth- στο Ceredigion  της δυτικής Ουαλίας.

Ο Dafydd Raw-Rees είναι ένας εκατομμυριούχος, πρώην Lib Dem σύμβουλος  και πρόεδρος του τοπικού golf club και απολαμβάνει ένα   jet-set lifestyle.

Συνελήφθη επίσης ο 42χρονος Colin Patterson, ( που εργάζεται για την Farmbox Meats)
Ο Colin Patterson, της Farmbox Meats στη δυτική Ουαλία, συνελήφθη το 2002 μαζί με τον ιδιοκτήτη της φάρμας Dafydd Raw-Rees,  για πώληση ακατάλληλου κρέατος. Ο Colin Patterson και  ο Dafydd Raw-Rees δεν δικάστηκαν ποτέ.

Συνελήφθη ο 63χρονος Peter Boddy, ιδιοκτήτης σφαγείου -με άδεια για σφαγή αλόγων- που βρίσκεται στο Todmorden, δυτικά στο Yorkshire.   

Η Food Standards Agency   (FSA) πιστεύει πως το σφαγείο του Peter Boddy στο Todmorden,  προμηθεύει με σφάγια αλόγων τη Farmbox Meats κοντά στο  Aberystwyth.

Ο Raw-Rees αρνείται ότι συνεργάζεται με το σφαγείο του Peter Boddy  και δήλωσε ότι προμηθεύεται σφάγια αλόγων από την Ιρλανδία, στις εγκαταστάσεις της Farmbox Meats αφαιρούνται τα οστά από τα σφάγια των αλόγων και το κρέας συσκευάζεται και αποστέλλεται σε πελάτη στο Βέλγιο. ΄Επειτα -εδώ και δεκαετίες- προωθείται για κατανάλωση.

Στο σφαγείο του Peter Boddy στο Todmorden (Yorkshire), τα άλογα σφάζονται και έπειτα το κρέας τους πουλιέται σε όλη τη χώρα. Οι καταναλωτές νομίζουν ότι τρώνε μπιφτέκια βοδινού και αρνίσιο κεμπάπ αλλά καταναλώνουν επικίνδυνο κρέας αλόγου.

Τα άλογα που σφάζονται είναι άλογα ιπποδρομιών που αποσύρθηκαν και πόνεϊ.

Ο Peter Boddy είναι επίσης γνωστός για το θηριοτροφείο εξωτικών ζώων που διατηρεί στο Todmorden, δυτικά στο Yorkshire - χωριστά από το σφαγείο- 
Στο θηριοτροφείο του, υπάρχουν σπάνια είδη ζώων που συνήθως δεν βρίσκονται στα βόρεια της Αγγλίας.
Μερικά είδη είναι γηγενή στην Αυστραλία όπως τα ουάλαμπι  και οι μαύροι κύκνοι. Επίσης εκεί ζουν άλκες (αμερικάνικα ελάφια) στρουθοκάμηλοι και βίσωνες.
Στη φάρμα Peter Boddy  υπάρχουν και μικρά ζώα όπως βορειοαμερικανικοί σκαντζόχοιροι (porcupines)  και ελάφια muntjac.

Ένα μεγάλο κοπάδι από κόκκινα ελάφια βρίσκεται κοντά στο αγρόκτημα και το σφαγείο του. Ο Peter Boddy προμηθεύει και άλλες φάρμες με κόκκινα ελάφια για αναπαραγωγή.

Ο ζωολογικός του κήπος ξεκίνησε από την πρωτοβουλία με την ονομασία  «Live Animal Capture». Εξωτικά άγρια ζώα που θεωρήθηκαν επικίνδυνα ή ενοχλητικά παγιδεύτηκαν και ζουν σε αιχμαλωσία  στη φάρμα του. 
Ο Peter Boddy  υ
ποστηρίζει πως παγιδεύει και διασώζει ζώα που δραπέτευσαν,
Εδώ και 20 χρόνια παρέχει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για όποιον εντοπίσει ένα επικίνδυνο ζώο στη φύση.

Ο Γραμματέας του υπουργείου περιβάλλοντος της Βρετανίας Owen Paterson συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους -farming ministers- όλων των εμπλεκόμενων κρατών που εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο (Ιρλανδία,  Γαλλία,  Πολωνία,  Ρουμανία,  Σουηδία και Λουξεμβούργο)
 
15-2-13  Grand National slaughterman and two others arrested in horsemeat scandal investigation as Asda clears shelves of sauces and soups over contamination fearsπηγήhttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2278752/Horsemeat-scandal-Asda-clears-shelves-sauces-soups-horsemeat-fears-police-arrest-men-including-Welsh-factory-owner-food-scandal-probe.html
 
13-2-13  Welsh factory at centre of 'horse kebabs' scandal was accused of selling illegal meat 10 years agoπηγήhttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2277380/Horsemeat-scandal-Police-raid-UK-abattoir-Environment-Secretary-heads-crisis-talks.html
 
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2013/02/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters