Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μετά τις εκλογές η Ελλάδα οφείλει να συμπεριφερθεί όπως η Κύπρος

Μέσω πολύπλευρης εξωτερικής πολιτικής, της οποίας οι βάσεις μπήκαν επί κυβερνήσεως Τάσου Παπαδόπουλου που είχε το θάρρος και τον πατριωτισμό να κηρύξει την κυπριακή ΑΟΖ, η Κύπρος έχει καταφέρει να αυξήσει το γεωπολιτικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Βάσει της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων Αμερικανοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Κινέζοι, Ισραηλινοί ακόμα και Ισπανοί επιθυμούν τη συνεργασία με την Λευκωσία για την....
εξόρυξη ορυκτού πλούτου.
Η ρωσική Gazprom, η γαλλική Gas De France Suez, η ισπανική Gas Natural και αριθμός άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα σε επαφές με τις Noble και Delek, για την εμπορική αξιοποίηση του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) του Ισραήλ και ενδεχομένως, σε μετέπειτα στάδιο και του κοιτάσματος στο θαλάσσιο οικόπεδο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Κύπρος βάσει συγκυριών και κινούμενη με διπλωματική ευφυΐα συνάπτει ενεργειακές συμφωνίες με κολοσσούς, οι οποίοι προέρχονται από χώρες γεωστρατηγικής βαρύτητας, φέρνοντας έτσι την Τουρκία -με τις παράλογες βλέψεις της σε Αιγαίο και κοντά στο «νησί της Αφροδίτης»- σε αρκετά δυσχερή θέση.
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξει η Ελλάδα μετά τις εκλογές. Εάν κηρύξει ΑΟΖ, -κάτι που επιτρέπει το νομικό πλαίσιο μα και η πολιτική, οικονομική και διπλωματική συγκυρία- και συνεργαστεί με σημαντικούς επιχειρηματικούς εταίρους, όπως πράττει η Λευκωσία, τότε τα οφέλη θα είναι πολλά.
Πέρα από τα οικονομικά οφέλη η ελληνική και κυπριακή σύμπραξη με χώρες γεωπολιτικής βαρύτητας θα διασφαλίσει ισχυρούς συμμάχους έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων. Η τούρκο-ισραηλινή κόντρα (όσο κρατάει ακόμα), ο Πούτιν που θέλει να διασφαλίσει πρόσβαση στη Μεσόγειο για τη Ρωσία μέσω της ομόδοξης Ελλάδας, η αμερικανική δυσαρέσκεια λόγω των υπέρμετρων φιλοδοξιών της Άγκυρας που παρακάμπτει συμφέροντα της Ουάσινγκτον καθώς και η κόντρα Τουρκίας- Ε.Ε. με αφορμή την κυπριακή προεδρία είναι παράγοντες που ευνοούν την όποια κίνηση από μεριάς Αθήνας για δυναμική διπλωματική πολιτική έναντι της γείτονος. Η Τουρκία «στριμώχνεται» και όταν ή όπως αντιδράσει, η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη, αφού αποτελεί τον κατεξοχήν νούμερο 1 στόχο των τουρκικών επιδιώξεων.
Σήμερα οι συγκυρίες είναι αρκετά ευνοϊκές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν για πάντα, αφού όπως έχουμε κατά καιρούς διδαχθεί στην πολιτική αλλά και στη ζωή «τα πάντα ρει». Η αξιοποίηση των πολιτικών συγκυριών απαιτεί γρήγορες αποφάσεις και αξιοποίηση του χρόνου. Ελπίζουμε αυτό να γίνει κατανοητό μετά τις εκλογές γι’ αυτούς που πρόκειται να κυβερνήσουν.
Pygmi.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_6789.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters