Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Θλιβερό μεγαλείο…


Αυτό που συμβαίνει με τους ανίκανους υπουργούς της κυβέρνησης να διαφυλάξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι απίστευτο!.. 

Μετά τους πίνακες της Εθνικής Πινακοθήκης ήρθε τώρα και η μεγάλη κλοπή στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας καταδεικνύοντας τη γύμνια και τον εξευτελισμό μας! Αυτά πέτυχαν οι πολιτικές οριζόντιων περικοπών με τις «εφεδρείες», τις αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης στον ευαίσθητο τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, για να υφιστάμεθα πλέον ανεπανόρθωτες βλάβες στην περιουσία του ελληνικού λαού!..  Έλεος!...
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ της διάλυσης –λέει- σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο, αναδεικνύει η κλοπή στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι, ένας από τους οποίους με «σπαστή» προφορά των ελληνικών, εισέβαλαν στις 7.34 το πρωί σήμερα Παρασκευή στο Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας ταυτόχρονα με τη μοναδική –γυναίκα– φύλακα την ώρα που εκείνη απενεργοποιούσε τον συναγερμό:

«Εύκολα οι δράστες ακινητοποίησαν τη γυναίκα και αφού την φίμωσαν, την έδεσαν σε μία καρέκλα, κατ΄ άλλες δε πληροφορίες, πάνω σε άγαλμα!

Της ζήτησαν να τους δείξει που βρίσκεται το «χρυσό στεφάνι» και τα νομίσματα αλλά η υπάλληλος τούς απάντησε ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους αντικείμενα.
Εντελώς ανενόχλητοι, στο ουσιαστικώς αφύλακτο Μουσείο, άρχισαν τότε να σπάνε με ένα σφυρί τις προθήκες όπου εκτίθενται τα ανεκτίμητης αξίας για τον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό, εκθέματα και να αρπάζουν ό,τι βρίσκουν.

Αφαίρεσαν τελικά 68 χάλκινα και πήλινα αγαλματίδια και εγκατέλειψαν το χώρο με την ησυχία τους»!!!
Τα υπόλοιπα είναι λόγια «έπεα πτερόεντα»!. . Λόγια που φεύγουν και χάνονται!.. Λόγια του αέρα!..
Τι να το κάνω τώρα εγώ αν στη συνέχεια ακολούθησε κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο ληστών, διότι –όπως λένε- στοιχεία για τις κινήσεις τους ελπίζεται να δώσει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Μουσείου; Η Αστυνομία, έτσι κι αλλιώς, θα πράξει το έργο της.
Και δεν μου λέει τίποτε απολύτως αν στις 10.00 το πρωί σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Αλίμονο αν δεν το έκανε κιόλας!

Εμένα, όπως και όλους τους Έλληνες, με ενδιαφέρει αυτό που λέει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων  (ΣΕΑ) στα δελτία Τύπου που εξέδωσε την τελευταία διετία και αναφέρθηκε πολλές φορές στην απουσία κονδυλίων για την φύλαξη των μουσείων, την ώρα που το υπουργείο διοργάνωνε εκδηλώσεις στο εξωτερικό ή στήριζε ιδιωτικά μουσεία (!!).

Σε μία από τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΣΕΑ τονίζεται ότι «το πλέον σημαντικό ζήτημα για την προστασία και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, αρχαίας και νεότερης, είναι η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών πολιτισμού με εξειδικευμένο προσωπικό και η μέριμνα για τη συνεχή εκπαίδευσή του. Είναι πραγματικά σοκαριστική η είδηση ότι η Εθνική Πινακοθήκη καλείται να λειτουργήσει με έναν μόνο νυχτοφύλακα υπάλληλο του ΥΠΠΟΤ!

Ακόμη και τα πλέον υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας μπορούν να βοηθήσουν μόνο όταν υπάρχει το επαρκές και ειδικευμένο προσωπικό φύλαξης και προστασίας και τηρούνται με προσήλωση οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για τη λειτουργία των Μουσείων».

«Η φύλαξη ευαίσθητων χώρων, όπως τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, δεν μπορεί να ανατίθεται παρά μόνο σε υπαλλήλους του ΥΠΠΟΤ και για το λόγο αυτό χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρείες security, με προσωπικό που δεν ελέγχεται από το ΥΠΠΟΤ, δεν διαθέτει ιδιαίτερη εκπαίδευση ή εμπειρία, προσλαμβάνεται και εναλλάσσεται με τα κριτήρια του ιδιωτικού τομέα, καθιστά κάθε σύστημα ασφαλείας διάτρητο», τόνιζαν οι αρχαιολόγοι.

Τι να πει κανείς; Τι άλλο μπορείς να φωνάξεις μέσα σ’ αυτήν την ανελέητη λαίλαπα που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο;
Αιδώς Αργείοι!..
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ


 http://www.sakketosaggelos.gr/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_9244.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters