Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Στέλνει σκάνδαλο για παραγραφή! ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραβιάζει τον ...Κανονισμό της Βουλής, στο ζήτημα των “στατιστικών στοιχείων”, ενώ τα τυχόν αδικήματα παραγράφονται στις 30 Σεπτεμβρίου!
Στις αρχές Ιανουαρίου του 2010, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά της Eurostat.. (Com-1/8-1-2010) με τίτλο "Αναφορά επί των Στατιστικών Στοιχείων του Ελληνικού Δημοσιονομικού Ελλείμματος και Χρέους" (Report on Greek Government Deficit and Debt Statistics). 
Στην αναφορά αυτή καταγράφονταν με αναλυτικό τρόπο το πώς, οι αρμόδιες για την αποστολή των στοιχείων γνωστοποίησης της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΕΣΥΕ, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και Υπουργείο Οικονομικών) ελληνικές αρχές, επί χρόνια αδιαφορούσαν προς τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και συνέχιζαν να λειτουργούν μέσα σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας, ασυνέπειας, μεθοδολογικού χάους και πολιτικών παρεμβάσεων, με αποτέλεσμα να εκδίδονται, άλλες φορές από αδυναμία και πολύ συχνά σκοπίμως, λανθασμένα ή ψευδή στατιστικά στοιχεία για τους εθνικούς λογαριασμούς και κυρίως για το επίπεδο του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους.
Η δημοσιοποίηση της αναφοράς αυτής, υπήρξε κόλαφος για την αξιοπιστία της χώρας Ελλάδας, η οποία χλευάστηκε έντονα από το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ. Με την εξέλιξη αυτή, οι διεθνείς αγορές άρχισαν να αντιλαμβάνονται σε βάθος το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και πρακτικά ξεκίνησε η κυρίως φάση της “ελληνικής κρίσης”. Από τη 10η Ιανουαρίου 2010, τα spreads των ελληνικών ομολόγων άρχισαν να αυξάνονται επικίνδυνα, εξέλιξη που είχε ως κατάληξη την πρακτική “αποβολή” της Ελλάδας από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και την αναγκαστική προσφυγή της στην τρόικα.
Παράλληλα, στο διεθνή χώρο γεννήθηκε -και σταδιακά καθιερώθηκε- η έκφραση “greek statistics”, έκφραση ιδιαίτερα προσβλητική για την Ελλάδα, η οποία σήμερα έχει φθάσει να χρησιμοποιείται διεθνώς, σε κάθε περίπτωση αλλοίωσης αριθμητικών στοιχείων.
Αντιδρώντας στον διεθνή διασυρμό της χώρας, αλλά και για την τεράστια οικονομική βλάβη που είχε έως τότε προκαλέσει, αλλά και που -όπως αναμένονταν- θα προκαλούσε και στο μέλλον, ο κ. Γιάννης Σιάτρας, οικονομολόγος, στις 22-2-2010, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, υπεύθυνου για την αναφορά ψευδών στατιστικών στοιχείων.
Κατά το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η σχετική προανάκριση, όπου πέραν του κ. Σιάτρα, κλήθηκαν ως μάρτυρες ο κ. Καρατζαφέρης (ο οποίος είχε επίσης υποβάλει μήνυση για το ίδιο ζήτημα) και τα μέλη της "Επιτροπής για την Αξιοπιστία των Δημοσιονομικών Στοιχείων", η οποία συστάθηκε με εντολή του Υπουργού Οικονομικών στις 30/10/2009.
Καθώς, από την προανάκριση, προέκυψαν πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων,  η δικογραφία προωθήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 86 του Συντάγματος, στα τέλη Ιουλίου 2010 (δηλαδή πριν από 14 μήνες) προωθήκε στη Βουλή, για να ανακοινωθεί στην Ολομέλειά της, από τον Πρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 153 του Κανονισμού της Βουλής.
Από τον Ιούλιο 2010, έως σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ουδέν έχει πράξει, κατά παράβαση του Συντάγματος και των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής!
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την από 14-4-2010 επιστολή του Γενικού Διευθυντή της Eurostat, κ. Walter Radermacher,  “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκκίνησε, στις 3 Φεβρουαρίου 2010, προδικαστική διαδικασία κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για διαπραχθείσες παραβάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 258 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
Τον Μάιο του 2011 (περίπου 10 μήνες μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή) και το Σεπτέμβριο του 2011, εστάλησαν οι υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου (του Γραφείου Προέδρου της Βουλής) 1097/6-5-2011 και 2002/18-8-2011 αντίστοιχα, επιστολές του κ. Σιάτρα προς τον κ. Πετσάλνικο, με τις οποίες εζητείτο πληροφόρηση για τις εξελίξεις επί της υπόθεσης, ενώ αναφερόταν και το ζήτημα της επικείμενης παραγραφής ενδεχόμενων αδικημάτων τέως υπουργών.
(Σημείωση: Σύμφωνα με το Σύνταγμα, τα αδικήματα τέως Υπουργών παραγράφονται μετά το τέλος της δεύτερης Συνόδου της Βουλής, από την τέλεση του αδικήματος. Η δεύτερη Σύνοδος της Βουλής, για τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, για τους οποίους ο Εισαγγελέας θεωρεί ότι ενδεχομένως υπάρχει ευθύνη τέλεσης αδικήματος, λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, δηλαδή σε 9 μέρες).
Και στις δύο περιπτώσεις, ουδεμία απάντηση δόθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, ο κ. Σιάτρας, ενημέρωσε για το ζήτημα, αλλά και για τον κίνδυνο παραγραφής, τον κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη και την κα Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας τους να ρωτήσουν το Προεδρείο της Βουλής για το εάν προτίθεται να φέρουν το ζήτημα στην επιφάνεια και να τηρηθούν τα οριζόμενα από τον Κανονισμό της Βουλής.
Ουδεμία απάντηση δόθηκε και ουδεμία ενέργεια έγινε από τους παραπάνω.
Στο μεταξύ, απομένουν μόλις 9 μέρες για την παραγραφή ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών (σύμφωνα με χαρακτηρισμούς του κ. Πρωθυπουργού, αλλά και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ελάσσονος αντιπολίτευσης), ενώ η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει, όλο και βαρύτερα (τόσο σε οικονομικούς όρους, όσο και σε διασυρμό) τις συνέπειες των, ενδεχόμενα παράνομων, πράξεων τέων υπουργών, αλλά και μίας σειράς διοικητικών υπαλλήλων.
Χθες, ανακοινώθηκε ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε απάντηση των αντιπολιτευτικών δηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, θα ζητήσουν τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να “ελέγξουν” τις πρακτικές της Στατιστικής Υπηρεσίας της τελευταίας δεκαετίας! Με άλλα λόγια, νέο “κουκούλωμα”, νέα συγκάλυψη των παρανομιών που συνέβαλαν στο να βρεθεί η χώρας μας στο σημερινό της χάλι.

Επιμένοντας να πιστεύει ότι σ’ αυτή τη χώρα εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι αξιοπρεπείς δικαστικοί, την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Γιάννης Σιάτρας, θα καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου και παντός άλλου υπευθύνου, για παράβαση καθήκοντος και ενδεχόμενα άλλων αδικημάτων που μπορεί να προκύψουν από την προανάκριση.

(Στη σελίδα του συνδέσμου, μπορείτε να βρείτε: α) το κείμενο της μήνυσης, β) την έκθεση της Eurostat της 8-1-2010, γ) την απάντηση της Eurostat της 14-4-2011)
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/30_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters