Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εκλογές ή Oικουμενική το δίλλημμα Παπανδρέου

Αφετηρία σοβαρών πολιτικών εξελίξεων ενδέχεται να αποτελέσει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την Τρίτη.
Ο κ. Παπανδρέου ζητά αυτή τη συνάντηση ευρισκόμενος στη δίνη ενός
ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Πολιτικοί παρατηρητές, σχολιάζουν ότι μετά από τον ιταμό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε η κ. Μέρκελ στο Βερολίνο, ο κ. Παπανδρέου, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αναφέρουν μία σειρά από λόγους

- οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, που δείχνουν ότι καμία από τις ελληνικές επιδιώξεις δεν πρόκειται να εγκριθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, εξαιρουμένης ίσως της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου

- η «μεταρρυθμιστική κόπωση» που διαπιστώνουν στελέχη της αντιπροσωπείας της τρόικας, τα οποία δηλώνουν ότι «δεν έχει γίνει τίποτε στην Ελλάδα, από την στιγμή που έφυγαν», μία εκτίμηση που ίσως να μετατρέψει σε θρίλερ την επερχόμενη αξιολόγηση του Μαΐου

- τη λαϊκή δυσαρέσκεια να διογκώνεται και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να κλείνει δραματικά προς όφελος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του οποίου κ. Α. Σαμαράς, δηλώνει ήδη ότι την Τρίτη θα ζητήσει την αλλαγή των όρων του μνημονίου

Αυτές τις αρνητικές εξελίξεις καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Παπανδρέου, την στιγμή που όλα δείχνουν ότι στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας, με υπουργούς να ζητούν δημοσίως αναδιαπραγμάτευση σημείων του μνημονίου όπως η κ. Κατσέλη και άλλους να συγκρούονται με οξύτητα στη Βουλή, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Ραγκούσης.

Στις 25 Μαρτίου πρόκειται να αποφασιστεί από τη Σύνοδο των 27 της Ε.Ε. ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν την κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά και το ελληνικό πρόβλημα, που έγκειται στην εξυπηρέτηση του μεγάλου χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, θα κληθούν να διαχειριστούν είτε μία επιτυχία, αξιοποιώντας πολιτικά το γεγονός, είτε όπως όλα δείχνουν ένα «βατερλό» με ότι αυτό συνεπάγεται για το κυβερνών κόμμα και την χώρα.

Η κατάσταση αυτή υποχρεώνει τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του να δουν με διαφορετική οπτική τις προοπτικές της κυβέρνησης σ’ ένα επερχόμενο τοπίο πρωτόγνωρων δυσκολιών. Αυτές οι εκτιμήσεις, εάν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δεν είναι τα ζητούμενα, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όχι μόνο ενός σαρωτικού ανασχηματισμού, αλλά, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις, ακόμη και πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει όχι απλώς τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τη σύμπραξή τους σε μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters