Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Βγαίνουν στο σφυρί 44 ξενοδοχεία της Κρήτης!

Παραιτούνται από τη διαχείριση μίας ξενοδοχειακής μονάδας πολλοί από τους επιχειρηματίες της Κρήτης, καθώς δεν αντέχουν το οικονομικό της βάρος… Έτσι ψάχνουν άλλες επαγγελματικές διεξόδους, ενώ προσπαθούν να πουλήσουν την παλιά -και κάποτε κερδοφόρα επιχείρηση- σε κάποιους επίδοξους επενδυτές, χωρίς όμως αποτέλεσμα…

Έτσι, 44 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την Κρήτη έχουν «βγει στο σφυρί», χωρίς όμως να μπορούν να πωληθούν. Πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες, όλων των κατηγοριών (3, 4, ακόμη και 5 αστέρων), που πωλούνται μάλιστα -σε κάποιες περιπτώσεις- σε συμφέρουσες τιμές, σύμφωνα με τον επικεφαλή των διευθυντών των ξενοδοχειακών μονάδων Κρήτης, Γιώργο Πελεκανάκη.

Γιατί όμως αυτά τα ξενοδοχεία δεν πωλούνται; Αιτία για άλλη μία φορά αποτελεί η οικονομική κρίση και ο δισταγμός των ελλήνων επιχειρηματιών -ακόμη κι εκείνων που διαθέτουν το κεφάλαιο- για ένα νέο επιχειρηματικό βήμα…

Φυσικά και οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ξενοδοχείων προχωρούν σε αυτή τη λύση, καθώς η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια.

Πιο συγκεκριμένα, ένας πρόχειρος απολογισμός της φετινής τουριστικής κίνησης, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αποδεικνύει, ότι και ο ξενοδοχειακός κλάδος… υποφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη, οι τουριστικές κρατήσεις έμειναν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά μεγάλη πτώση σημείωσε για ακόμη μία φορά ο τζίρος των επιχειρήσεων, που μειώθηκε στο ποσοστό της τάξεως του 20%, σε σύγκριση πάλι με το 2009.

«Οι μεγάλες προσφορές που έγιναν για να προσεγγίσουμε τουρίστες, οδήγησαν αναπόφευκτα στη μείωση του τζίρου μας» συνέχισε ο κ. Πελεκανάκης.

Όσον αφορά στις τουριστικές κρατήσεις, στα 5άστερα που πρόσφεραν πολύ χαμηλές τιμές, η πληρότητα έφτασε το 70%-80%, ενώ στα υπόλοιπα της ίδιας κατηγορίας στο 60%.

Σε υψηλά επίπεδα πληρότητας έφτασαν τα 4άστερα και all inclusive ξενοδοχεία, όπως άλλωστε είχε αναφέρει και σε δημοσίευμά της η «Τ», που άγγιξαν ακόμη και το 100%, ενώ τα περισσότερα αρκέστηκαν στο 80%.

Κακή εικόνα

Όμως και οι ξένοι επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε μία επένδυση στην Ελλάδα, εξαιτίας της κακής εικόνας που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη.

«Δυστυχώς, η χώρα μας χαρακτηρίζεται ως οικονομικά και πολιτικά ασταθής στο εξωτερικό και αυτό κάνει ακόμη πιο επιφυλακτικούς, πιστεύω, τους ξένους επενδυτές» σημειώνει ο ίδιος στην «Τ».

Όμως, τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και πολλοί ξένοι τουρίστες, οι οποίοι αποφεύγουν να έρχονται πια στο νησί και γενικότερα στη χώρα μας, καθώς νιώθουν ανασφάλεια…, όπως επισημαίνει ο κ. Πελεκανάκης.

«Η κακή εικόνα που προβάλλουν την τελευταία περίοδο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού για την Ελλάδα έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους πελάτες των ξενοδοχείων των πέντε αστέρων» αναφέρει ο ίδιος.

Ο κ. Πελεκανάκης αποκλείει ότι οι υψηλές τιμές των συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων απωθούν τους ξένους τουρίστες, καθώς φέτος είναι η πρώτη φορά που οι τιμές τους έχουν πέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αντιθέτως, το γενικότερο κακό κλίμα και ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Ελλάδα αποτελεί τον ανασταλτικό παράγοντα.

«Οι συγκεκριμένοι πελάτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Δεν τους αρέσει η ταλαιπωρία και το μόνο που θέλουν είναι να έρθουν και να ξεκουραστούν στο νησί μας. Οι συνεχείς κινητοποιήσεις, οι απεργίες -που καθυστερούν ή αναβάλουν πτήσεις και αφήνουν πλοία δεμένα στα λιμάνια- τα επεισόδια, τους δημιουργούν μία ανασφάλεια, η οποία δυστυχώς ενισχύεται καθημερινά. Δεν θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και να χάσουν για παράδειγμα μία ολόκληρη ημέρα στο αεροδρόμιο, εξαιτίας απεργίας. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ενδιαφέρουν οι αγώνες των εργαζομένων και δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου για να το σκεφτούν» καταλήγει.

Άγγλοι

Εν τω μεταξύ, την αισιοδοξία του για θετικό πρόσημο στις αφίξεις τουριστών από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στον απολογισμό της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού μετά την παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM, o κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι ήδη οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού προβλέπουν ότι το τουριστικό ρεύμα της Αγγλίας προς την Ελλάδα θα κινηθεί με άνοδο τουλάχιστον με άνοδο 2% σε σχέση με πέρυσι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που πλέον αντιμετωπίζει και η Αγγλία.
tolmi.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters